Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Podraz

Podraz (1973)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Duo Redford-Newman se znovu sešlo pod taktovkou G.R. Hilla a paráda byla opět na světě. Velmi se mi líbí, že přestože jsou Redford s Newmanem velký frajeři, nechybí zde špetka humoru vyslaná na jejich adresu. Jejich charaktery tím značně získávají na přirozenosti a sympatii. Filmu nechybí napětí, akce ani vtip. Náhlé zvraty a grandiózní závěr vytváří vskutku dokonalý filmový zážitek. Se snímkem je navíc spojená pohodová skladba The Entertainer od Scotta Joplina, kterou sem si pobroukával ještě hodně dlouho :-)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Krásný film s vynikajícím Tomem Hanksem v roli prostého člověka, s nímž si vítr osudu pohrává jako s drobným pírkem. Forrest má sice do Einsteina daleko, ale díky zarputilosti s níž se vrhá do jakéhokoli úkolu, dobrým srdcem a rychlýma nohama sklízí úspěch za úspěchem kdekoli se objeví. Forrest je válečným hrdinou, slavným sportovcem a milionářem, přesto zůstává stejný a stále myslí na svou Jenny. Nádherný, emotivní snímek, ve kterém slzy často střídají smích.....like in real life.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Nejkrásnější romantická komedie, co jsem viděl. Sympatický Gregory Peck a nekonečně okouzlující Audrey Hepburnová prožívají společný den v malebném Římě. Princezna Anna utíká z nudného a svazujícího prostředí, aby poznala krásy obyčejného života. Lízání zmrzliny, posezení v pouliční kavárně či večerní tancování na lodi. Relativně maličkosti, které však přinesou nůši radosti mladé dívce, jíž jsou podobné věci zapovězeny. Špetka jemného humoru a silný netradiční závěr dotváří krásnou atmosféru tomuto příjemnému dílku.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Velmi příjemný film s nádhernou hudbou. Kdo má v sobě kousek snílka, tomu se bude určitě líbit. Skýtá v sobě mnoho krásy z běžného žoivota, krásy lidských osudů. Velmi se mi líbily charakteristiky postav, které připomínají, že jsme svým způsobem vlastně všichni podivíni. Ubohá lidská stvoření vydaná napospas svému údělu. Amélie se pasuje do role kouzelné víly, která svým drobným zásahem dokáže přinést do temného období života paprsek radosti. Nakonec onen paprsek zasvítí na cestu i Amélii.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Skvělý film, který výrazně osloví všechny, kteří alespoň jednou zapochybovali o cestě, po níž celá společnost slepě kráčí. Někomu vyhovuje, někdo se přizpůsobí, někoho ani nenapadne, že by se dalo žít i jinak. Chris je inteligentní mladý muž, který najde obrovskou odvahu vše opustit a vydat se na pouť poznání a sebezdokonalení. Je to člověk, který má v hlavě mnoho otázek a touží na ně nalézt odpovědi. Chrisovo putování je vlastně cestou objevování smyslu života prostřednictvím prožitků a poznání sebe sama. Proto se rozhodl opustit společnost, jež se Vás neptá jaký jste, ale říká vám, jaký máte být. Sice bych asi nedokázal učinit tak razantní krok jako Chris, ale s chutí bych u pivka na baru taky zařval: SOCIETY!!!!!! :-)