Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (145)

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Vážně bych nečekal, že se budu tak dobře bavit. To co nám tedy Seth naservíroval je parádní jízda, kterou člověk samozřejmě nesmí brát vážně - to parodizování sama sebe je skvělý. Vřele doporučuji každému, kdo chce vidět Hollywood trochu jinak :-).

plakát

Muž z oceli (2013) 

Superman nikdy nebyl můj oblíbený komiksový hrdina, a tak jsem čekal, že alespoň v novém zpracování na mě udělá dojem. To se stalo tak napůl. Asi nelze neocenit perfektně zpracovanou digitální destrukci města, která se podobá Transformers 3 nebo z části i Počátku, ale ten příběh je opravdu obyčejný. Poté, co jsem četl, že je pod filmem podepsán Christopher Nolan, těšil jsem se na temné pojetí ve stylu Batmana, těšil jsem se, že i muž z oceli se bude muset rozhodovat v krajních situacích, že se bude po celou dobu filmu profilovat a já se jako divák se prokoušu příběhem, který bude jinačí než původní zpracování s Christopherem Reevem. Omyl. O Supermanově dětství se toho moc nedozvíme a vlastně se o něm vůbec moc nedozvíme. Více než polovinu filmu pak zabere boj s hlavním záporákem - nekončící ničení budov, aut a vlastně všeho, co je vůbec možné zničit. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že souboj dvou hlavních postav je prakticky opakovačkou velkého finále třetího dílu Matrixu. Sečteno a podtrženo: Velmi slabá dějová linie s přehršelí destrukčních scén postavené na standardním příběhu. Za sebe 3*.

plakát

Po svatbě (2006) 

Asi jsem propadl severskému filmu a především Madsu Mikkelsenovi. To s jakou opravdovostí hraje v každém filmu svou postavu je nevídané. A film Po svatbě není výjimkou. Když si k tomu přidáte zajímavý děj a herce, kteří Mikkelsenovi velmi dobře sekundují, vyjde vám něco, co stojí za zkouknutí. Konec konců výsledné hodnocení 83 % mluví za vše.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Knihu jsem nečetl, takže to budu hodnotit čistě jako filmový fanoušek. Šel jsem na tento snímek do kina s poměrně velkým očekáváním, ale bohužel se dostavilo spíše zklamání. Ne snad, že by to byl špatný film, chraň bůh, ale mám pocit, že všechno, ano téměř opravdu všechno, jsem už někde viděl - kde to jen mohlo být? Aha, no jasně, v Pánovi prstenů. Vím, že na souvislost s Pánem prstenů musel Peter Jackson záměrně narážet, ale nekonečné záběry na Kraj a na prostředí Nového Zélandu spíše nudily. Navíc první snímek očekávané filmové trilogie je podle mě zbytečně rozvláčný a podtitul "Neočekávaná cesta" je spíše jen tahákem do kina než naplněním očekávání.

plakát

Bídníci (2012) 

Vizuální stránka filmu ušla, ale muzikálové pojetí nic moc. Je pravda, že jsem netušil jací jsou Hugh Jackman s Anne Hathaway výborní zpěváci, ale to je tak asi všechno. Příběh je tak jednoduchý, že by se dal shrnout do půl hodiny filmu, díky zpěvu jsou z toho však téměř tři hodiny, což je opravdu zbytečně moc. Musím také vytknout tvůrcům výběr Russela Crowa. Pro roli, kterou v tomto snímku hrál, se výborně hodí, ale jako zpěvák? Proboha, tohle mu prostě nesedí a já se při každé jeho pěvěcké etudě musel upřímně smát, když Gladiátor zpívá :-). Za sebe s odřenýma ušima 3*.

plakát

Divoši (2012) 

Jedním slovem zklamání. Po shlédnutí traileru v kině, jsem si řekl, že by to nemuselo být špatné, že to vypadá na slušnou akci a snad i zajímavou zápletku. Nestalo se. Nejen že vám v traileru naservírují veškerou akci, která je později i ve filmu, ale z mého pohledu prakticky nevidím důvod, proč se nepodívat raději a jen na trailer a vynechat celý film. V traileru se vám dostane totiž více filmové zábavy než v samotném snímku. Jediné, co stojí za zmínku je Benicio. Jj, i mistr Stone se občas utne - tohle se vážně nepovedlo.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Zakončení trilogie jak má být. To, co se povedlo Nolanovi, je ukázka výtečné filmařiny, která se bude jen těžko překonávat. Film trvá bezmála tři hodiny, ale ani na chvilku jsem se nenudil, ani na chvilku mi nepřišlo nic zmatené, nepochopitelné nebo snad trapné. Kdyby všechny filmové minisérie vypadaly takhle neměli by si jejich kritici nač stěžovat. Bez debat za 5*.

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Ne že bych se snad nebavil, ale nějak mě to nezasáhlo. Děj celkem ušel, hlavní hrdinové dobří, výběr záporáka slušný. Ale pro mě tomu chybělo trochu víc šťávy a hlavně jsem čekal o něco více humoru. Tím pádem pro mě stále zůstává první díl nejlepší z celé série, ačkoliv tento rozhodně neurazí.

plakát

Máme papeže! (2011) 

Pro mě rozhodně velmi zajímavý snímek. Film skýtá řadu vtipných situací, kterým ale dýchá na záda vážnost daného okamžiku a tak jsou velmi vtipné chvíle často střídány těmi, u kterých člověku do smíchu není. Zajímavá zápletka s kardinálským volejbalem, která smímkem prochází, jako by po skončení filmu do děje ani nepatřila. A závěr jako by vás chtěl definitivně odrovnat.

plakát

Umělec (2011) 

Nikdy by mě nenapadlo, že se budu v 21. století tak skvěle bavit u snímku řekněme tak trochu ze staré školy. Možná je to právě tím, že je tu všude plno super záběrů a triků z počítače a člověku uniká podstata filmu, muziky v něm a hereckých výkonů. Už když tenhle snímek začíná, musí si vás okamžitě získat. Ta hudba a vtipné scény jsou přímo kouzelné a vy se najednou navracíte ke kořenům filmu jako takového. Výběr herců jedinečý. Jean Dujardin jako by se pro tuto roli narodil, jeho charisma a herecký cit pro každý okamžik na plátně jsou neuvěřitelné. Jeho herecká kolegyně plní spíše roli krásky, celý snímek je totiž postaven hlavně na Jeanovi a krásné hudbě. Jsem moc rád, že právě tento film získal letošního oscara, aspoň se zase možná někdo zamyslí nad tím, jaké filmy se teď točí.