Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (65)

plakát

Černá listina (2013) (seriál) 

Blacklist byla novinka, na kterou jsem se nejvíc těšila. Přitáhl mě k tomu samozřejmě James Spader, na kterého nedám od filmu Sekretářka dopustit. Pilotní díl byl pořádně nabušený. Úvodní sekvence měla grády, které z velké části pomohla dobrá doprovodná hudba. Sice jsou díly spíš epizodní, tak lze zpozorovat, že v každém díle odkrýváme kousek ze skládanky hlavní linie seriálu. Co se týče herců, tak nikdo Spaderovi nesahá po kotníky, ale neberu to jako výtku, protože i tak podávají dobré výkony. Poprvé mám pocit, že konečně vybrali tu správnou ženskou do policejní role. A na tomhle se právě ukazuje, že je Blacklist po scénáristické stránce velice kvalitní. Scénáristi totiž většinou nedokážou tyto ženské role pořádně napsat. Pak z toho vznikají takové karikatury, které jsme třeba mohli vidět v loňské sezóně u seriálu Deception. Naštěstí tady tomu tak není, takže kdykoliv se Liz objeví na scéně, netrpíte. U ostatních vedlejších rolí člověk předpokládal, že tam budou jen tak do počtu. Ale například u agenta Resslera jde vidět, že s ním mají větší plány. Jediný z castu, kdo mě silně irituje, je manžel. Hercovi to prostě nežeru a kdykoliv se objeví na obrazovce, tak mám chuť po něm něco hodit. Ale ve výsledku převažují plusy nad mínusy a můžu tenhle seriál jedině doporučit. + James Spader + uvěřitelné herecké výkony + dobrá hudba + dobrý scénář - manžel

plakát

Chirurgové (2005) (seriál) 

Dříve jsem GA sledovala náhodně s dabingem. Zalíbilo se mi to natolik, že jsem si stáhla všechny řady v originálním znění a byl to pěkný maraton. GA není jenom seriálem z lékařského prostředí, ale je to hlavně drama, a to pořádné. Některé odchody určitých postav vám prostě zlomí srdce. GA má vše, co je potřeba. Skvěle napsané a zahrané postavy, pořádný děj, neodfláklé lékařské prostředí a mnohé další. Ze začátku byl seriál spíš vtipnější, ale časem začal potemňovat a byli jsme svědky pořádných dramat. Za ta léta jsme byli svědky vývoje všech postav, které byly ovlivněny situacemi, které se v jejich životě udály. Na GA je dobré, že vše působí skutečně, dokážete se ztotožnit s postavami a věříte jim jejich emoce. Momentálně se vysílá již devátá řada a GA má stále divákům, co nabídnout.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Dexterovi jsem odolávala dlouhou dobu, ale jakmile jsem se k němu dostala, už mě nechtěl pustit.Seznamujeme se sériovým vrahem, kterému budete fandit. Zabíjí totiž jen padouchy. Tento seriál má mnoho kladů a záporných věcí se mnoho nenajde. Jeho dětství zahalené rouškou tajemství je jednou z nejzajímavějších linií příběhu. A přestože jsme se dozvěděli již mnoho o původu jeho choutek k vraždění lidí, myslím, že scenáristé nám neodhalili ještě vše a nechávají si esa v rukávu. Dalším plusem, díky kterému vynikala hlavně první,čtvrtá a sedmá série, jsou zajímaví záporáci. S příchodem Dextera na scénu dostal televizní svět něco, co mu dlouho chybělo. Kvalitní seriál s výbornými hereckými výkony a skvělou zápletkou, který si tento nadstandard udržuje po celých sedm sezón. Snad pouze třetí řada byla v celku zbytečná a postrádala zajímavý děj, ale i přesto jsme se během této série dočkali dalšího posunu charakteru všech postav a hlavně těch ústředních. Dexter se po celou dobu rozvíjí, ale přesto nevybočuje ze svého charakteru. Je to pořád jeden a ten samý člověk, ale životní lekce ho posouvají někam dál. Dobře to jde vidět na jeho vztahu s Ritou. Nikdo by od začátku seriálu nečekal, že by mohl být sériový vrah milujícím otcem. Je to sice zvláštní a ne každého fanouška to potěšilo, ale přesto je to podané vkusně a s citem. Přestože během šesté řady došlo opět k menšímu úpadku kvality, připravila si tato série skvělou půdu pro tu sedmou, která je tou nejlepší, jenž nám byla od tvůrců naservírovaná. Málokterý seriál se totiž může pyšnit tím, že je každá epizoda nadprůměrnou podívanou.

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Homeland patřil k novinkách, které jsme s napětím očekávala. Již proma pořádně navnadily, ale ani ve snu by mě nenapadlo, jaký úspěch se ze seriálu vyklube. Homeland má vše, co je potřeba. Skvělé obsazení včele s Damienem Lewisem a Claire Danes, chytrou zápletku a dávku napětí. Někomu můžou přijít díly nezáživné s pomalým tempem, ale můžete si být jisti, že každá scéna má své opodstatnění a vleklejší tempo seriálu neškodí, spíše naopak. Druhá řada za tou první vůbec nezaostává. První díl by sice menším zklamáním, ale to, co se rozjede pak, již stojí za to vidět. Pokud máte rádi seriál s chytrou zápletkou, Homeland je pro vás ten pravý.

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Supernatural je jeden z prvních seriálů, které jsem začala pravidelně sledovat. Nejlepší jsou první tři řady, o tom žádná, ale ani linie s anděly a apokalypsou za nimi nezaostávala. Největším kiksem seriálu byla řada šestá a sedmá, která SPN málem přivedla do hrobu. U nynější osmé řady jde vidět posun k lepšímu, ale již to není ten starý dobrý SPN a tento pokus zůstal tak na půli cesty. Ale již kvůli oblíbeným postavám a některým velmi povedeným dílům si seriál zaslouží dokoukat dokonce. Pokud máte rádi nadpřirozeno, staré rockové vypalovačky, rodinná témata a Chevrolet Impalu, tak je to seriál pro vás.

plakát

Glee (2009) (seriál) 

Dříve jsem Glee zbožňovala. Seriál přinesl něco nového, zajímavé postavy, nebál se věnovat jakýmkoli tématům. První řada byla perfektní, dobře rozpracovaná dějová linka, postav bylo tak akorát. Velmi jsem se těšila na druhou řadu, ale s jejím příchodem přišlo velké zklamání. Stále více hvězdných guest stars, více nových postav na úkor těch starých, špatný výběr songů, vykrádání sebe sama a mnoho dalšího. Seriál nadále sleduji již z nostalgie a kvůli postavě Rachel a pár dalším oblíbencům, ale pokud seriál s kvalitou nestoupne, zařadí se po bok pár dalších, kterých jsem přestala sledovat ještě před jejich ukončením.

plakát

The Voice (2011) (pořad) 

The Voice je originální. Záleží pouze na vašem hlasu, porotci jsou k vám otočeni zády. Každý rok se najdou zajímavý a kvalitní soutěžící, ale to, proč je Voice natolik dobrý, je právě porota. Tahle čtyřka se skvěle doplňuje, jde vidět, že si spolu rozumí a často mezi nimi vznikají vtipné situace. Plusem je i bromance mezi Adamem a Blakem, která umí vykouzlit úsměv na rtech. Třetí řada změnila celkem pravidla a žádný kouč nemá své místo ve finále jisté. Tím lépe, konkurence je pořádně vysoká a vyřazovací díly jsou pak velmi intenzivní a napínavé. Již kvůli čtveřici koučů stojí Voice za sledování, protože ti ze soutěže udělali něco víc, než jen další pěveckou reality show, kterých je mraky.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

American horror story se zpočátku rozjíždí pomalejším tempem, ale po pár dílech se rozjede smršť zvratů, které vyvrcholí v parádním finále. První a druhá řada se od sebe naprosto liší, ale každá dokáže plně uspokojit choutky fanoušků hororu a napětí. Seriál, který dominuje skvělým hereckým obsazením včele s famózní Jessicou Lange, zvrácenými příběhy a pořádnou dávkou napětí. Doporučuji sledovat v noci, dodá to tomu tu správnou atmosféru.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Velmi dlouhou dobu jsem Doktorovi odolávala, ale nakonec jsem si jím rozhodla vyplnit pauzu. A dopadlo to tak, že jsem sjížděla všech šest řad téměř nepřetržitě. Doteď se divím, že jsem byla schopná zvládnout zkouškové období, když jsem před učením dala přednost Doktorovi. Tenhle seriál se vás chytí a už vás nepustí. Nikdy jsem netušila, že budu ronit krokodýlí slzy u sci-fi seriálu. Vůbec se nedivím, že je DW již tak dlouho vysílán. Jsou tu skvělé zápletky, každý Doktor přinese do seriálu něco nového, zajímavý společníci, Daleci a mnoho srdceryvných scén, u kterých vám pukne srdce. Od páté řady se dá říct, že se jedná celkem o nový seriál a ze začátku chvíli trvá než si na Jedenáctého zvyknete, ale již v úvodním dílu má své světlé momenty, při kterých si řeknete "Ano, to je Doktor". A Moffatovi můžu poděkovat za to, že se bojím Pláčících andělů, stínů, dětí v plynových maskách a bůhví čeho dalšího. Seriál Doctor Who doporučuji, není to jen pouhé sci-fi, má skvělé postavy, příběhy a dokáže zaujmout celou rodinu.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

HBO válí. Přiznám se, že jsem knižní předlohu nečetla předtím než jsem začala seriál sledovat, ale o to víc jsem ráda, že jsem jí díky tomuto seriálu objevila. Hra o trůny potěší milovníky draků, intrik, bitev a mnohého dalšího. Velkým plusem je skvělé herecké obsazení, dobře vykreslené postavy, které nejsou jen bílé nebo černé, ale jsou normálními lidmi, jako každý z nás. Některé postavy budete nenávidět až milovat. Zdravím Cersei. S napětím očekávám třetí řadu a jsem si jistá, že seriál nepůjde s kvalitou dolů, protože má za sebou velice kvalitní předlohu.