Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitní jednotka Navy SEAL vedená poručíkem Blakem Harrisem (Scott Adkins) a mladší analytičkou CIA Zoe Anderson (Ashley Greene) musí získat zajatého islámského teroristu z ostrovního vězení CIA a tajně ho převézt do Washingtonu. Ocitnou se v pasti, když na ně během eskorty zaútočí povstalci, aby vězně osvobodili. On jediný má však informace, které mohou pomoci odvrátit teroristický útok a zachránit tisíce lidských životů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (108)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dějově nenáročný, ale vkusně provedený akční snímek. Nutno podotknout, že si mnohem více cením první poloviny, jenž je mnohem uvěřitelnější a nese se alespoň s nějakým náznakem dějového zvratu. Zato druhá polovina už se pouze soustředí na nepřemožitelnost Scotta Adkinse, který se rozhodl porazit všechny nepřátele úplně sám. Asi to stojí za shlédnutí i když je to jen další zapomenutelný průměr. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatické béčko natočené jakoby na jeden záběr. Děj se odehrává v podstatě na jedné vojenské základně a akce je požehnaně, především přestřelky, ale dojde i na pár hezkých likvidací s nožem a trochu soubojů. Stealth akce v půlce je parádní, Adkins fajn. I přes nízký rozpočet, slušné 4 hvězdy. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Asi můj druhej nejoblíbenější film se Scottem po U3. Absolutní bomba, konečně nějakej pořádnej, fyzickej akční nášup. Adkins rozhodně dostal v tomhle filmu solidně zabrat za což může ta skutečnost, že celej film byl zjevně natočený bez jediného střihu, což mám pocit že je poprvé v akčním žánru. Co se týče akce jako takové, tak mě překvapilo kolik taktiky jsem se dočkal. Mění se zásobníky, počítají se náboje, jak záporáci tak i tým klaďasů používají kryty, komunikují mezi sebou, prostě lahoda. Co mě však nejvíc dostalo je hodně dlouhá stealth pasáž. Ten kdo mi ještě bude tvrdit, že stealth akce by nemohly nikdy ve filmu fungovat, by si měl pustit One Shot. Adkins bloudí skrz exteriéry a interiéry a postupně kosí jednoho týpka za druhým pomocí dvou, tří eliminačních chvatů, plazí se kolem krytů, rozhlíží se, snaží se zůstat potichu za každou cenu. Tenhle řetězec akce trvá takových patnáct minut a úplně jsem řval nadšením na monitor. Vrcholem je pro mě scéna, kdy Adkins proskočí oknem z interiéru kam byl hozený granát. Náboje jsou zde fatální a líbila se mi dost velká nepravděpodobnost kdo umře jako první apod. Vizuálně mi to přišlo úplně v pohodě, do toho hraje kvalitní hudba a zvuky zbraní působí nekompromisně a správně hlasitě. Co se týče soubojů, tak jsou založený více na praktických chvatech, než na akrobacii - pro potřeby filmu si však dovolim říct, že souboje mají výbornou choreografii. Adkins navíc působí nehorázně drsně s vousama, vestou a vysílačkou na zádech!! Můj splněnej sen se stal skutečností. Překvapí docela otevřený konec a podle mě solidní herecké výkony. Místama mi celkově to dění přišlo dost nepředvídatelné a líbilo se mi že enemáci umí překvapit též nějakou solidní taktikou. Je zde i hafo malých detailů (použití sekundární zbraně místo přebíjení, pač je to rychlejší / nebo když Adkins přebije svojí zbraň a nezahodí svůj zásobník, ale dá ho zpátky do kapsy). Navíc má film opravdu kulervoucí tempo a působí to hodně intenzivně. One Shot je béčkovej akční nářez s podle mě áčkovou akcí, která se vyskytuje v tomhle žánru málokdy. Je to trošku Raid víc založený na střelbě. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James Nunn /Towerblock  2012/ natocil uz jeden film sa dalsim Anglanom Jackom O´Connellom. Pokial O´Connell je u mna doteraz zahada _ stale neviem, ci vie hrat ci nevie hrat - u dalsieho Anglana menom pan Adkins som si naprosto isty, a to ze hrat nevie. Ovsem stale aj so svojou brutalnou kondickou je  schopny natocit vyborny akcny film.  Predpokladal som, ze sa pan Adkins zapletie s nejakou trojpismenkovou organizaciou - a fiha, on sa zaplietol so stvorpismenkovou organizaciou. Trochu vysoko idu tvorcovia  - zakladna s vaznami, boj s islamskym tenorom, pardon terorom, washington, odpalenie bomby tam volakde vo washingtnonskom prdelakove  - ako vysoko ide Krujz v Misn Imposibl, tak tvorcovia idu aj tu hodne vysoko. Dobre, no nejak to prejdem. Kazdopadne brutalne natocena akcia neda vydychnut, a zrejme aj tie rvacky tocili striedavo na zahrade pana Rezisera a u pana Adkinsa - teda predpokladam, ze nebyva v nejakej anglickej kralikarni   :  76 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Sympatické, přímočaré béčko, u nějž je předstírané vynechání střihu spíš efektní než umělecké. Zápletka je stejně papundeklová jako prostředí v němž se celý film odehrává, a obsazení dává tušit, že tady vysoké ambice nikdo neměl. Netradiční záběrování vtahuje do děje a vyrábí z tuctových scén trochu působivější. Mně to stačilo, zvlášť proto, že akce je docela povedená. Občas je ovšem potřeba přestat myslet, nebo raději vůbec nezačínat. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Celý film bol natočený na pôde bývalej vojenskej základne RAF Bentwaters. (Real Tom Hardy)
  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)

Reklama

Reklama