Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitní jednotka Navy SEAL vedená poručíkem Blakem Harrisem (Scott Adkins) a mladší analytičkou CIA Zoe Anderson (Ashley Greene) musí získat zajatého islámského teroristu z ostrovního vězení CIA a tajně ho převézt do Washingtonu. Ocitnou se v pasti, když na ně během eskorty zaútočí povstalci, aby vězně osvobodili. On jediný má však informace, které mohou pomoci odvrátit teroristický útok a zachránit tisíce lidských životů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (111)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ťažko to ohodnotiť. Chápem ľudí, ktorí tomu dajú 5* a aj tých, ktorí tomu dajú 1*. Po dejovej stránke to podľa mňa funguje dobre. Základná premisa a charaktery postáv sú načrtnuté dostatočne. Najväčším kladom a zároveň záporom je rozhodnutie tvorcov natočiť to akože na jeden záber. Prvých 20 minút to vzbudzuje vau efekt, ale postupne to začne byť otravné. Uhly kamery jak pri rozhovoroch tak aj pri akcii sú dosť blbé a nedovoľujú poriadne akcii vyniknúť. Z taktickej stránky som mal pocit, že tam každý len tak strieľa do blba. Okrem pár kratučkých Adkinsových bitiek ma tu akcia vôbec nebavila. Toto nie je môj štýl. Ale rozhodne oceňujem evidentnú obrovskú snahu tvorcov natočiť za pár mega niekde na cvičisku cool prestrelkový akčnák s funkčnou zápletkou. Pre mňa je to ale na úrovni Adkinsovho Jarhead 3. Zaujímavý experiment ale nudný film. 4/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[20%] Bohužel, ONE SHOT šlo naprosto mimo mě. Adkinse mám opravdu rád a i tento režisér natočil pár solidních kousků, jenže k čemu mi to je, když mi nesedl tenhle styl rádoby „na jeden záběr“. Docela se mi z toho točila hlava. V neakčních scénách pozorovat jen jednu kameru, to bylo děsný. Když přišla AKCE, tak ani ta to u mě nezachránila. Uznávám určitou snahu, ale holt mi to nesedlo. Adkins se zde snaží, párkrát řeže nožem, trochu se pere, především teda střílí. Ale i tak jsem si akční sekvence neužil.  No, těžko se mi to hodnotí …. Chyba je tentokrát spíš ve mě …. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod, proč Scotta Adkinse považuji v současnosti za neohrozitelnou akční hvězdu číslo 1, je jeho nekompromisní mistrovské bojové umění, které dává světu na obdiv ve většině svých nadupaných řezničin, jenže jakmile místo ran a kopů začne využívat dalších prostředků, už to taková hitparáda není a s tím mám právě krapet problém i v tomto filmu, jehož kvalitu a zábavnost tím ovšem v žádném případě nesnižuji, jen mám prostě Adkinse raději ve filmech, kde se od úvodních titulků až po ty závěrečné probije, než prostřílí, ale fajn, respekt mám nakonec i k této střílečce, jejímž nejvýraznějším prvkem je každopádně určitě fakt, že je natočena prakticky na jeden záběr, což je zatraceně osvěžující a efektní nápad, který se navíc ujal a vytvořil tak z One Shot vážně dynamickou a intenzivní jízdu, kde se závěru nedožije skutečně mnoho postav a příliš odpočinku si tu tedy divák vážně neužije. Zápletka je jinak očekávaně dost jednoduchá, nicméně i tak dokáže navodit párkrát momenty napětí, každopádně celá je podřízena hlavně co nejvíce akčním pasážím, a těch tu je vážně hodně, zároveň je ona akce i dost drsná a nekompromisní, i když u Adkinsových filmů jsme zvyklí ještě i na mnohem větší jatka, základem ovšem je, že působí přesvědčivě, přehledně a na finanční stránku filmu i dost kvalitně. Normálně bych tak hodnotil asi i výš, nicméně právě vzhledem k ostatním Adkinsovým filmům budu tentokrát přísnější, jelikož od něj prostě vždy čekám naprostý top akční zážitek, a toho jsem se v případě One Shot nedočkal, jako béčková akční palba nicméně určitě silný nadprůměr. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film pojednává o střetnutí sil světla a temnoty na pozemku podfinancované dceřiné firmy společnosti Guntanámo, Inc. umístěné na polském ostrově. Zápletka nepřinesla vlastně nic nového; na jedné straně zákeřní teroristé, na druhé hrdinné americké komando a dál už je to jasné. Neskutečně mě otravovalo, jak Tuleni neustále upozorňovali všechny okolo na to, že mají manželky, děti a všechny ostatní rodinné hodnoty, které budou spolu se svobodou a vlastí bránit za každou cenu, ale hlavně by se k nim chtěli opět vrátit. Po takových projevech je zkušenému divákovi jasné, že se moc návratů konat nebude, a na slzotvorbu u citlivých hospodyněk je zaděláno. Udivila mě chabá obrana důležitého objektu (příletem Tuleňů se zdejší obranyschopnost zvýšila alespoň o osmdesát procent), ještě víc mě ale překvapilo, kolik teroristů se vejde na korbu standardního náklaďáku. Respekt. Scénář nestál za mnoho, všechno bylo už od pohledu příšerně levné, ale zato akční scény byly natočeny velice slušně. Docela by mě zajímalo, jak by celá záležitost vypadala s lepším financováním. 3*- ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prvych 20minut pohodovych bez logickych preslapov a vyzeralo to konecne na priemerny akcak. Zial, az kym nedojde na prvu a jedinu nepretrzitu akciu. Nuz, hned je zjavne, ze pri jej nakrucani nemali ziadneho taktickeho poradcu a kopia jeden logicky bullshit nad druhy. Smery strelby, kamera, uhyby, pocty nepriatelov, proste "biju" do oci. A co sa tyka herectva, akurat Ryan Phillippe je ako tak uveritelny. Snad i predstavitel zadrzaneho. Scott je konstatny jednotvarny B-ckovy akcny herec, ako svojho casu zacinajuci Van-Damme. (ten vsak aspon v dramatickych novsich kuskoch ukazal i ine polohy) Slabota a cajicek, prekvapilo ma hodnotenie na imdb, toho casu 58%. Uz dvojhviezdie je nadhodnotene. Neodporucam za triezva. :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • V úvode filmu sa dozvedáme, že sme na utajenej základni niekde v Poľsku. Preto nedáva zmysel, aby nákladiak, ktorým prídu teroristi, mal pravostranné riadenie. (Johnny.ARN)
  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)

Reklama

Reklama