Poslední šance

Trailer 1

Analytička protiteroristického oddělení spolu s týmem SEALS letí na ostrov, na němž je základna s vězni z řad islámských teroristů včetně Amina Mansura – muže, kterého mají za úkol přivézt zpět do Washingtonu a dostat z něj informace ohledně bomby, kterou teroristé plánují v USA. Během eskortu ale dojde k útoku Mansurových kompliců na základnu a tým několika málo vojáků se bude muset ubránit proti stovce nepřátel. (TheEvilTwin)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Eliott

všechny recenze uživatele

Dějově nenáročný, ale vkusně provedený akční snímek. Nutno podotknout, že si mnohem více cením první poloviny, jenž je mnohem uvěřitelnější a nese se alespoň s nějakým náznakem dějového zvratu. Zato druhá polovina už se pouze soustředí na nepřemožitelnost Scotta Adkinse, který se rozhodl porazit všechny nepřátele úplně sám. Asi to stojí za shlédnutí i když je to jen další zapomenutelný průměr. ()

PauloZ

všechny recenze uživatele

Ale ono je to po tom vlažnějším začátku vlastně docela slušná akčňárna! Adkinsonove head shoty a tiché nožíčkové akce mi dost připoměly Pád Bílého domu. Takže jako nekinová produkce je to v pohodě taj na 3,5*. Každopádně Scott umí hrát a má rozhodně na víc a přeju mu brzo nějaký pořádný biják sakra! ()

verbal

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že někdy uvidím ochrnutou primabalerínu Scocota Asskinse v hlavní roli opravdu dobrého, svižného, napínavého a výborně, výborně (ano 2x!) natočeného onlajn akčňáku s dialogy vymykajícími se jeho obvyklému standardu přípravky pro mongoloidní rétory a hudbou nezkopčenou z „Busty MILF stufed with black monstercock“, v němž nebude opět vypadat jako retardovaný bukanýr, s dusivým smíchem jej pošlu do zevního genitálu s tím, že je to asi tak stejně pravděpodobné jako Árny v homopornu. No tak mě ten smích přešel, no. Vyhlášený céčkový bukvoid poprvé ve své kariéře nepůsobí jako přitroublý BABY SEAL a jeho baráková deratizace islamistů nožem na wombaty je, zejména díky famózní jednozátahové kameře, naprostý vrchol akční sezóny. Arnold by asi měl pomalu začít depilovat. ()

Ouwen

všechny recenze uživatele

Asi můj druhej nejoblíbenější film se Scottem po U3. Absolutní bomba, konečně nějakej pořádnej, fyzickej akční nášup. Adkins rozhodně dostal v tomhle filmu solidně zabrat za což může ta skutečnost, že celej film byl zjevně natočený bez jediného střihu, což mám pocit že je poprvé v akčním žánru. Co se týče akce jako takové, tak mě překvapilo kolik taktiky jsem se dočkal. Mění se zásobníky, počítají se náboje, jak záporáci tak i tým klaďasů používají kryty, komunikují mezi sebou, prostě lahoda. Co mě však nejvíc dostalo je hodně dlouhá stealth pasáž. Ten kdo mi ještě bude tvrdit, že stealth akce by nemohly nikdy ve filmu fungovat, by si měl pustit One Shot. Adkins bloudí skrz exteriéry a interiéry a postupně kosí jednoho týpka za druhým pomocí dvou, tří eliminačních chvatů, plazí se kolem krytů, rozhlíží se, snaží se zůstat potichu za každou cenu. Tenhle řetězec akce trvá takových patnáct minut a úplně jsem řval nadšením na monitor. Vrcholem je pro mě scéna, kdy Adkins proskočí oknem z interiéru kam byl hozený granát. Náboje jsou zde fatální a líbila se mi dost velká nepravděpodobnost kdo umře jako první apod. Vizuálně mi to přišlo úplně v pohodě, do toho hraje kvalitní hudba a zvuky zbraní působí nekompromisně a správně hlasitě. Co se týče soubojů, tak jsou založený více na praktických chvatech, než na akrobacii - pro potřeby filmu si však dovolim říct, že souboje mají výbornou choreografii. Adkins navíc působí nehorázně drsně s vousama, vestou a vysílačkou na zádech!! Můj splněnej sen se stal skutečností. Překvapí docela otevřený konec a podle mě solidní herecké výkony. Místama mi celkově to dění přišlo dost nepředvídatelné a líbilo se mi že enemáci umí překvapit též nějakou solidní taktikou. Je zde i hafo malých detailů (použití sekundární zbraně místo přebíjení, pač je to rychlejší / nebo když Adkins přebije svojí zbraň a nezahodí svůj zásobník, ale dá ho zpátky do kapsy). Navíc má film opravdu kulervoucí tempo a působí to hodně intenzivně. One Shot je béčkovej akční nářez s podle mě áčkovou akcí, která se vyskytuje v tomhle žánru málokdy. Je to trošku Raid víc založený na střelbě. ()

noriaki

všechny recenze uživatele

Sympatické, přímočaré béčko, u nějž je předstírané vynechání střihu spíš efektní než umělecké. Zápletka je stejně papundeklová jako prostředí v němž se celý film odehrává, a obsazení dává tušit, že tady vysoké ambice nikdo neměl. Netradiční záběrování vtahuje do děje a vyrábí z tuctových scén trochu působivější. Mně to stačilo, zvlášť proto, že akce je docela povedená. Občas je ovšem potřeba přestat myslet, nebo raději vůbec nezačínat. ()

• Celý film bol natočený na pôde bývalej vojenskej základne RAF Bentwaters. (Real Tom Hardy)
  • V úvode filmu sa dozvedáme, že sme na utajenej základni niekde v Poľsku. Preto nedáva zmysel, aby nákladiak, ktorým prídu teroristi, mal pravostranné riadenie. (Johnny.ARN)
  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)