Reklama

Reklama

Vzdálené světy

  • USA Two Distant Strangers
Krátkometrážní / Drama / Sci-Fi
USA, 2020, 32 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Po cestě domů za svým psem se muž zasekne v časové smyčce a pořád dokola prožívá osudný konflikt s policajtem. (Netflix)

Recenze (37)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zajímalo mě ,za co tenhle kraťas dostal Oscara a pochopil sem to asi tak ve třetí minutě.Technicky je to dobré,herci jsou fajn a kdyby to zůstalo "jen" u metaforického ztvárnění boje s větrnými mlýny (utiskovaní černoši vs. zlí bílí policisté),který - zatím - nemá konce a opakuje se ať se děje co se děje,bylo by to vlastně hodně dobré.Bohužel ale jen u toho nezůstalo a korunu tomu nasadí finální seznam zastřelených,který se snaží všechny přesvědčit,že všichni co takhle dopadli byli obětí systému/zlovůle policie protože se chtěli jen dostat domů/nakoupit/zaparkovat atd atd a tak trochu to vynechává některá důležitá fakt.Neznám sice všechny jména,ale když tam u George Floyda problesklo,že šel jenom nakoupit,přišlo mi to minimálně zvláštní.Jakkoliv neschvaluji co se tehdy stalo a zákrok policie byl nepřiměřený,tohle neúplné informování mi přijde jako medvědí služba,která ničemu nepomůže,ba to naopak ještě zhorší...40% ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Černoch co se chová jako běloch, myslí na svoje zvířátko které krmí po dvou keksíkách. A bělošský policajt které se chová jako neústupnej černoch. Celkově provedení není úplně špatné. Ale důvody, podtext a myšlenka je velice špatná. Nejsem rasista, klidně bych se podíval na dokument o Floydovy a odsoudil policajty co ho zabili. Ale takovéhle zviďitelňovaní a parazitováni mi leze na nervy. Za mě 10 % ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá časová smyčka s rasistickým podtextem stylu George Floyd a celkově s rasismem bílých policajtů proti černošským obyvatelům. Dokupy to působí tak zvláštně a tohle cílené poukazování na něco, co tady je, ale s čím se stejně nic nedělá, už víceméně ztrácí smysl. Seznam mrtvých černochů na konci už jen podtrhává celkový motiv. Stokrát omílané (a už trochu otravné) téma v krátkometrážním scifi provedení a jakože "Oscar Nominee" (nečekaně), které ale nejde spolu úplně dohromady. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Príliš veľká stávka na istotu. Agitka čo sa týka útokov policajtov na černošské obyvateľstvo. Je to robené až príliš na city a bez prekvapenia. Pričom sa tu využil staručičký nápad z Groundhog day. Nie zlé a našťastie dostatočne krátke, ale ten Oscar za najleší krátkometrážny film roka sa mi zdá byť prehnané. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Natočené hezky, ale ........... Rozhodně nejsem rasista a nesouhlasím se všemi případy, co se v USA odehrávají, ale toto je doslova parazitování na úkor jednoho. Stačí se podívat na statistiky kriminality. Celé BLM "protesty" to celé podtrhly. Ve finále to je i důvod, proč to vyhrálo sošku, protože zrovna letošní rok Oskarů byl jen o BLM. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Při prvním probuzení si Perri (Zaria) po vstanutí v záběru na postel zaváže župan. V dalším záběru, při vstupu do koupelny, ho má ale rozvázaný. (FoxMulder)

Reklama

Reklama