Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

Callas 

všechny recenze uživatele

7/10 Když pominu nenáročný příběh a jednoduchou zápletku, tak musím tomuto průkopnickému dílu vzdát hold. Už před tolika lety dokázali tamější tvůrci dovést Kung-Fu souboje do vizuálně velice přesvědčivé podoby. Navíc film obohatili i o mnohé další pohybové kreace (jako například scéna, kdy se Jackie Chan snaží vzít starému mistrovi jeho misku, a podobné). Doporučuji každému fanouškovi Kung-Fu klasik jako Tygr a Drak či Hrdina, aby se podívali, jak vypadaly kvalitní počátky tohoto žánru. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

To neuvěřitelně vysoké hodnocení si dovedu vysvětlit pouze tak, že tento film viděli pouze oddaní a nekritičtí fandové kung-fu filmů. Souboje jsou opravdu celkem efektní a scény z tréninku dokonce vynikající, ale to okolo je katastrofální, ať už dialogy (jedna postava bojuje s druhou, přičemž má z nějakého záhadného důvodu v ruce vějíř. Druhý mu ruku zarazí a ucedí - "Nepotřebuju ovívat" apod.) nebo neuvěřitelně přehrávající herci, kterým nepomůže ani hrozný český dabing. ()

Reklama

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Klasický Jackie Chan připomínající film Mistrův syn. Scénář jako kdyby z oka vypadnul ještě pár dalším filmům, ale to vůbec nevadí, na takový film se stejně moc nekouká kvůli příběhu. Soubojů je plno, vlastně skoro celý film a i když nejsou tak originální jako v novějších filmech, tak rozhodně nenudí. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další film Jackieho Chana co jsem viděl jako malej. Pamatuju si že to u nás vyšlo dvakrát na VHS, poprvé to bylo se studiovým rychlodabingem co to namlouval jeden známej hlas. Na první kazetě se to myslím jmenovalo ještě Had ve stínu orla. Pak to nově vydali a český dabing byl stejnej u těch stejných herců jako ve filmu Mistrův syn. Spolu s filmem Mistrův syn mě tohle tenkrát hodně bavilo, ale přece jen film Mistrův syn mám mnohem radši :) A byl to určitě film co jsem ještě viděl před tímhle. Líbí se mi že v obou filmech hrajou ty stejný herci a stejně je nadabovali. A Bohdan Tůma se k Jackiemu Chanovi hodně hodil, škoda že už ho nedaboval pak dál kromě filmu Pojízdná kantýna - Tam mu svůj hlas ještě propůjčil. Další klasika mýho dětství. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých filmov s Jackie Chanom čo som videl, dokonca som vtedy ani nevedel že je to Jackie (myslím že v titulkoch bol pod iným menom). Ináč klasika, mladý učeň robí výtržnosti, zlý kváziučiteľ sa po ňom vozí, na scénu sa dokotúľa starý, somrák, v skutočnosti samozrejme majster kung-fu, ktorý ho zachvíľu naučí bojovať tak, že porazí zlého majstra. Humor, akcia, pohoda, teda až na to, že Jackie prišiel o zub vďaka perfektnej kopacej technike jeho protivníka. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)

Reklama

Reklama