Reklama

Reklama

Baelin's Route: An Epic NPC Man Adventure

Trailer

Obsahy(1)

Baelin (Rowan Bettjeman), jednoduché NPC na pozadí ve videohře „Skycraft“, kráčí stejnou cestou, jak dlouho si jen pamatuje. Jeho mírumilovná (a bezduchá) rutina je však násilně otřesena, když ho popudlivý dobrodruh (Ben Van Lier) stáhne z cesty a vydá se na nebezpečnou výpravu za doprovodem tajemné NPC dívky jménem Willow (Phoenix Cross) napříč drsným světem Ázerim. (Filip_ondrej)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně zvláštní věc, na jednu stranu je to prostě překvapivě dobře natočené, zábavné a fakt se na to dobře kouká, na druhou stranu je tu na můj vkus moc málo česneku, nebo jeho prodavačů (ha, odkaz!) a především si říkám, jestli by s takovými produkčními náklady nestálo za to udělat něco vážnějšího, než pokračování skečů, byť velmi zábavných. Rozhodně by to neměl a ani nemohl sledovat někdo, kdo nezná Epic NPC man sérii od Viva la dirt league a to i tehdy, pokud má slušně odehráno a bude chápat narážky a humory. Nejlepším hercem tu není žádná živá bytost, ale dron, který dokáže snímat novozélandské scenérie na úrovní Petera Jacksona a funguje to fakt skvěle a za zmínku stojí překvapivě skvěle natočená bojová scéna na jeden zátah kamery, na kterou se nechytá ani řada vážně míněných projektů a je to scéna sakra působivá, jednoduché choreografii navzdory. Naprostá béčkovost příběhu tu není naškodu, jelokož se jedná o parodii, takže snad už jenom.."Nice day for fishing ain't it?" ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Práci této skupinky sleduji již delší dobu a na partu amatérů tedy předvádějí úžasný výkon. To dokazuje i tento krátky film, který si dělá legraci z logiky, která panuje v řadě online her. Konkrétněji tedy odkazuje na fakt, jak absurně silný může být naprosto zbytečný NPC, který hře často přispívá pouze jedinou, neustále opakovanou frází. Zde je to rybář Baelin, který má ve hře prostý účel, který každý den hrdě plní. Tedy až do chvíle, kdy je ovlivněn hráčem a jeho chování se tím drasticky změní. Kladně hodnotím především vizuál a skvěle propracované bitky s meči a rybářským prutem. Vtip byl zhruba průměrný a děj se místy trochu vleče, neboť hlavní postava opravdu nemá co nabídnout. Víceméně jsem však s výsledkem spokojený, i když určitě upřednostňuji spíše krátší videa od Viva La Dirt League na youtube. 65% ()

Reklama

beny258 

všechny recenze uživatele

Velký projekt z dílny Viva La Dirt League určený hlavně pro lidi, kteří jejich tvorbu sledují a lépe pochopí některé vtipy a scény, které se ve filmu objevují. Za co rozhodně film zaslouží metál, je velmi povedená choreografie soubojů, opravdu klobouk dolů. Herecké výkony jsou taktéž velmi slušné. Mám asi jedinou výtku, scénář přece jenom mohl být trošku promakanější. Za to tedy hvězdičku dolů, ale jinak fakt dobrá práce. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ze sentimentálních důvodů hodnotím vysoko a prakticky celou dobu jsem taky brečela, ale zároveň jsem rovnou věděla, jaké výtky bych měla. Nejlepší část byl přirozeně skřetí souboj, rozhodně ale kluci nabízejí spoustu materiálu na přemýšlení, jaké jsou rozdíly (a hranice) mezi parodií, poctou a pastiší. P.S.: Meta informace: Právě jsem si všimla, že tohle je můj dvoutisící pětistý komentář na ČSFD. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě jsem neviděla poutavější short, který by mě takhle dostal - nápadem, hudbou, atmosférou, hereckými výkony, bojovou choreografií, výběrem lokací (i když filmovat na Novém Zélandě je výhra sama o sobě :). Nutno podotknout, že tuhle partičku "Viva La Dirt League" sleduji už nějaký čas a jejich humor je mi velmi blízký, tenhle jejich film se ke mně dostal až nyní a já jen zírala, s jakou pečlivostí byl vyšperkován. Jako by to bylo něco živého, co člověk automaticky bere do dlaně něžně, s citem, a prostě si tu krásu musí užít. A to je prostě i ta výhoda, když je něco natočeno bandou lidí, kteří bezmezně milují to, co dělají. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Projekt byl financován přes Kickstarter. V sérii epic NPC man proto udělali promo pro začátek financování přes Kickstarter. (Filip_ondrej)

Reklama

Reklama