Reklama

Reklama

Great White

  • USA Great White (více)
Trailer 2

Charlie (Aaron Jakubenko), morský biológ na dôchodku, ktorý prežil uhryznutie žralokom, jeho priateľka Kaz (Katrina Bowden) a kamarát Benny (Te Kohe Tuhaka) sa snažia udržať svoju malú firmu s vyhliadkovým hydroplánom nad vodou, a preto sú veľmi radi, keď si ich objednajú solventní dovolenkári Joji (Tim Kano) a jeho manželka Michelle (Kimie Tsukakoshi). Len čo však hydroplán pristane na piesočnatej pláži odľahlého Pekelného útesu, dôjde ku katastrofe a posádka sa ocitne uväznená v chatrnom nafukovacom záchrannom člne s obmedzenými zásobami. Bezcieľne sa plavia v tmavých hlbokých vodách obrovského oceánu a nie sú sami: obrovský, nenápadne sa pohybujúci veľký biely žralok už zachytil ich stopu a nezastaví sa pred ničím, aby sa nimi nakŕmil. Podarí sa im uniknúť pred mocnými čeľusťami najväčšieho oceánskeho predátora? (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (52)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době vyšel horor se žralokem a byť jsem chtěl být milejší, jelikož žraločí horory člověk nevídá každý týden, tak tohle nestojí moc ani za řeč.5 lidí uvízne na raftu po zničení jejich vodního letadla 100 km od břehu a kolem nich plave hladový žralok. Tématicky klasická šablona a nic nového, což by až tak nevadilo, pokud by se tvůrci zaměřovali na jiné aspekty, ale i ty zde chybí. Gore se zde divák nedočká ( je tu jedna pěkná mrtvola ohlodaná do půlky těla, ale to mi fakt nestačí). ten zbytek je takové stáhnutí pod vodu a ven vyplave krev. No jestli tohle dnes někoho ohromí, tak nevím.Atmosféra nula, napětí možná 10 minut v závěru, ale celkově je to hodně slabé po všech stránkách. Alespoň, že na slečny se hezky dívá. Kdo má pro žraloky slabost, tak bude rád i za to "málo". Zbytek tohle může vynechat. 4/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První půlku nudné, kdy jsme odkázání pouze na nevýrazné postavy a náznaky hrozby. Druhou půlku už se začne něco dít, ale je to natočeno buď bez napětí nebo vyloženě špatně až směšně. Prostě další laciný žraločí film. Od Čelistí uplynulo 48 let a nevznikl film, který by se kvalitou dostal na jejich úroveň. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Prvotina režiséra Wilsona a bezzubá záležitost. Spíše než strach se budete kousat do rtů nudou. Film když nemáte co dělat a čekáte na oběd. Ale úplně špatné to není. Má to psychologickou dynamiku. A rozdíl od podobných filmů s „čelistmi“ je, že se můžete emočně angažovat mezi těmi, kteří přežijí a kdo budou roztrháni. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Koľko vzruchu vyvolá jeden žralok a pritom to nie je ani ryba. Len nejaká paryba, ale na druhej strane s mozgom takým, že je inteligentnejší ako ryby i vtáky. A podľa mňa aj ako niektorí ľudia. Napríklad tu sa ten Novozélanďan príliš nevyznamenal. Celkovo mi tu chýbala oveľa väčšia dávka napätia. Jedna vystrčená umelá plutva to nie je nič. Dosť miest bolo hluchých miest a na konci si človek len tak povzdychne, že chudáci muži. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Letošní rok není na horory zrovna moc plodný, jako tomu bylo poslední roky, ale i přes neslavný COVID se jich pár desítek přece jenom natočilo, nebo byly posunuty premiéry. Bohužel většina z nich za moc nestojí a ani tento žraločí kousek není zrovna dvakrát velká pecka. Od Australanů jsem už viděl mnohem lepší zvířecí kousky a přestože tohle není vyložená tragédie, moc velký dojem na mě tento film neudělal.   Martin Wilson není zrovna moc zkušený režisér a ani nedisponoval příliš velkým rozpočtem, přesto se mu nakonec podařilo natočit alespoň trošku snesitelnou podívanou, která po očku pošilhávala po průměrných vodách hororového žánru. K dobru mu musím přičíst, že se pokusil navodit dramatickou podívanou s několika atmosférickými momenty, žraloci taky nevypadali nejhůře a lokace kde se natáčelo, byla nádherná. Bohužel v dnešní době už moc lidí nevyděsí ani neohromí těch pár krvavých skvrn na vodě a útoky při nichž jsou oběti „jen“ staženy pod vodu nebo mimo záběr kamer už vůbec ne. Navíc žraloci řvoucí jako kočkovité šelmy působí ve finálním efektu dost směšně (no spíš trapně). Na to jsme spíše zvyklí u filmů od Nu Image, Asylum či Syfy.   Žádná výhra to nebyla ani s charakteristikou jednotlivých postav, nicméně na Katrinu Bowden se vážně pěkně dívá.40% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (2)

  • Část tohoto filmu se natáčela na pláži North Queens Beach na poloostrově Redcliffe severně od Brisbane, Austrálie. (JasonCZ)

Reklama

Reklama