Obsahy(1)
Dějiny české gastronomie jsou protkány neuvěřitelnými příběhy, které vypráví ten nejpovolanější – historik stravování doc. Martin Franc z Akademie věd, alias „Docent Jídlo“. Lehká verze neboli spin-off pořadu Zmlsané dějiny, ve kterém na Mall.tv Roman Vaněk s Martinem Francem a dalšími zkoušeli vařit ty největší zvláštnosti, které vypátrali ve starých českých kuchařkách a historických knihách. (MALL.TV)
(více)Recenze (7)
Docent Jídlo by si měl udělat manikúru... ()
Light, který kvalitou vyrovnává a často i překonává výborný "neLight". Docent Jídlo, alias Martin Franc je nejen učenec, ale i výborný zprostředkovatel informací. Historie gastronomie v jeho podání je stejně srozumitelná pro profesionály jako laiky. A navíc i věru excelentně zábavná, což jen podtrhuje postava Lucie, která si zde vystačí s mimikou a u které se vždy věru těším s čím přijde, co předvede. Pevně doufám, že pořad vydrží hodně dlouho a o panu Francovi též dlouho uslyšíme. A Zmlsané dějiny Light by si měl odnést nějaké ty ceny. 90% ()
Za mě skoro lepší, jak originální díly, jednoduché, stručné a výstižné. A umí zaujmout, takže skvělé. ()
Zajímavosti z historie české gastronomie podávané příjemnou zábavnou formou. Na panu docentovi lze vidět, že toto je jeho parketa a opravdu má zápal pro věc a Lucie je také výborná a její obličejové výrazy často stojí za to. Jen škoda, že je to mnohdy tak krátké. Hodnocení: 87/100. ()
Super formát. Jen ta Lucka by mohla občas promluvit. ()
Dobrý pořad. Ale postava Lucie mi přijde úplně zbytečná a trapná. ()
Doktorrr Marrrtin Frrranc je jednička a pořad mne neskutečně baví. A je vidět, že ani dvě R ve jméně nestačí k nerrráčkování. ()