Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Neobyčejné loupeže, o které se pokusili obyčejní lidé a skoro jim to vyšlo – ať už kradli miliony v hotovosti nebo luxusní bourbon. (Netflix)

Recenze (6)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Tri skutočné príbehy veľkých krádeží alebo lúpeží od Netflixu. Posledný zaujal asi najviac aj vďaka sympatickému " lúpežnikovi " a jedným prekvapením na záver. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Pozitívne hodnotím spôsob, akým boli tieto dokumenty natočené - vychádzajú z troch reálnych amerických bizarných prípadov a sú natočené ako výpovede zúčastnených postáv, ktoré boli autentické - až pri záverečných titulkoch prvého prípadu mi došlo, že to neboli ozajstní páchatelia. Nenudíte sa, len tie americké pohľady na život a dôvody konania mi boli miestami smiešne. Mierne nadhodnotené na 4 hviezdičky. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Veskrze podařené, jenom to porcování čorek na dva díly je asi zbytečné. Netflix to bere klasicky zeširoka, tedy obeznámením s místním dobovým svérázem, což je poněkud zajímavější u zašitého Kentucky, než u Miami, kterému se věnuje asi jenom každý třetí dokument o šňupu, hajstech a šlápotách... První dvoudíl jsem neviděl. Druhý (Kubánci) byl podle mě od začátku odsouzen k průseru, protože si "mozek" operace vybral extravagantního tlustého hlupáka (který se asi třikrát nechal +- za stejné situace unést a půlku druhého dílu ho oplakávají). Celkově ta familie vypadá jako takoví menší Taliáni z Kmotra, jenže s hlavou zalomenou v řiti. Na to, že se "mozek" operace chlubí, co všechno v TV nenakoukal o FBI, tak opomněl to nejdůležitější, a sice nespolupracovat s amatéry:), no na Goodfellas nebo Heat se asi v rámci "rešerše" nepodíval. Třetí díl (lihovej král) je tak trochu ideový chyták, zlodějina je variace na naši starou dobrou socialistickou kulturu 'kdo nebere v práci, obírá vlastní rodinu' a využívá rapidního (do jisté míry nesmyslného) růstu cen bourbonu v závislosti na stáří pálenky a probíhající módní vlně. Šerif Pat (to nevymyslíš) je neuvěřitelně slizkej ovar co máš špek jak kráva i na zátylku, pričemž si ho před kamerou často mne, jak se mu daný špíček potí, a zaměstnavatel se o pravděpodobném raketovém růstu profitu v závislosti na růstu cen produktů na výplatní pásce předpokládám taky zapomněl pořádně zmínit, takže člověk tady chtě nechtě podlehne fandění "nesprávné straně", ačkoli zaměstnanci jsou v podstatě parta rednecků s banálními zájmy. Jo, kdyby bachratý Pat vyrůstal za pořádného totáče, od začátku by věděl, že pátrání po jediné solitérní úderné skupině v fabrice je zcela mylné, protože tam nejspíš tu a tam pokradávali opravdu všichni. Nakonec ale podlehl volání blížících se hlasových lístečků a porozdával všem ostatním potenciálním zlodějům z likérky imunitu, aby případ "vyřešil". Závěr? Největší problém je, že opravdu mazaní lupiči si nakradli někde v malém, znají rozumnou mez, nejsou zbytečně greedy, nespolupracují a neexponují se s pitomci, nemají o svých zátazích toaleťácky dlouhé záznamy sms či hovorů a rozhodně to o sobě za salvy emocí a jistě i pěkný prachy nevytrubují na Netflixu - nebyli dopadeni. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Sérii nelze upřít vysoká kvalitativní úroveň, kterou od Netflixu už tak nějak podvědomě očekávám, pokud se jedná o kriminální dokumenty. Na Heist se mi moc líbilo, že se celý seriál skládá ze tří různých případů, jeden zabírá plochu zhruba hodinu a půl, což je podle mého názoru plně dostačující délka, aby se divák nenudil. Samotný výběr loupeží je povedený, krádeže jsou zajímavé, každá epizoda nabídne odlišný případ, všechny však mají jedno společné, a sice bizarnost a velkou dávku štěstí. Zpracování je, jak už jsem zmínil, poutavé a kvalitní, chválím i zapojení dobových materiálů a záběrů. Výtku mám snad jen k naprosto zbytečnému přehnanému hraní na city, které mi fakt lezlo na nervy. Jinak ale nemám co vytknout, opět perfektní záležitost, kterou jsem si moc užil a všem fanouškům daného žánru jednoznačně doporučuji. 9/10. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele

Ten zpusob vypraveni najatymi herci mi vadil. Nepusobilo to totiz jako dokument, ale jako nejake roztahane krimi, kde ( v 1. dile ) hlavni predstavitelka neustale mluvi a temer nic z toho neni zajimave. ()

Reklama

Reklama