Reklama

Reklama

Krvavé pomeranče

  • Francie Oranges sanguines (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve stejnou dobu se pár v důchodu, který je zatížen dluhy, snaží vyhrát taneční soutěž, ministr hospodářství je podezřelý z daňových úniků, dospívající dívka se setkává se sexuálním maniakem a mladý právník se pokouší vyšplhat na společenském žebříčku. Jak lze očekávat, vítězem nemusí být nutně ten, na koho jsme sázeli. Takový výbušný koktejl postav rozehrává Jean-Christophe Meurisse ve svém druhém celovečerním filmu. Snímek Krvavé pomeranče, uvedený v rámci půlnočního promítání na festivalu v Cannes, staví mosty mezi dušemi žijícími v rozjitřené společnosti. (Film Europe)

(více)

Recenze (12)

Filmpress.sk (Adam Gazdič)

"Krvavé pomaranče sú do istej miery výnimočný film, ktorý si bude len ťažko hľadať vhodné publikum. Režisér Jean-Christophe Meurisse si na mušku vzal neoliberalizmus a politické pokrytectvo vo Francúzsku Macronovej éry, no v Krvavých pomarančoch sa rôzne vlákna, bohužiaľ, nespájajú do úplne…" více

Související novinky

9. ročník Be2Can startuje už tuto středu!

9. ročník Be2Can startuje už tuto středu!

03.10.2022

Už tuto středu začíná Be2Can v 34 kinech po celém Česku! Zahajovacím filmem bude stejně jako v letošním Cannes zombie komedie Poslední střih od Michela Hazanaviciuse. 9. ročník přehlídky… (více)

Reklama

Reklama