Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní vyjednavač Dano (J. Koleník) vyráží po extrémně nebezpečné akci domů, aby se mohl věnovat těhotné přítelkyni (E. Geislerová). Jejich životy se ale záhy otočí o 180 stupňů a to přímo "od srdce" na oddělení kardiochirurgie v místní fakultní nemocnici. Ve stejný okamžik začíná ve městě summit evropských politických špiček, ve stejný okamžik zmizí ministr obrany a ve stejný okamžik se úplně obyčejný důchodce rozhodne očistit památku svého syna. A to způsobem, o kterém bude za chvíli vědět celý svět. Čtyři okamžiky spustí drama, ve kterém půjde nejen o záchranu životů, stabilitu státu, nenarozené dítě, boj za lásku a pravdu, ale i odpověď na otázku, jak silný může být vztah mezi otcem a synem. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jedna za Roba Jakaba, který je vynikající divadelní herec, výrazný typ, výborný v dramatických partech a těší mě, že si ho chvilku mohli prohlédnout i čeští diváci jinak, než ve slovenské Partičce. Jinak je dílko slabé a ještě k tomu výrazně dehonestované mizerným, zbytečným českým dabingem. Na další díly se nechystám, seriálová laťka byla Ochráncem, Podezřením a třeba Kukačkami hozena hodně vysoko. Jinak já měla možnost vidět film Známí neznámí na slovenské premiéře a bylo nesmírně osvěžující, že v něm čeští i slovenští herci mluví, jak jim zobák narostl. Velmi bych si přála, aby se to stalo normou, aby už tvůrci i kupci konečně pochopili, že jiná cesta není. Ohlasy diváků mluví jasně, současné pojetí odrazuje a netěší výraznou část publika, takže už by mohla tahle flastenecká vladováclavská kokotina odeznít. Že Svojtka nadaboval Trávníčka v Popelce, OK, ale aby se daboval plynule česky mluvící Koleník, nebo tak výrazný hlas, jaký má Marián Labuda mladší, a obráceně do slovenčiny Jiří Bartoška v Anděl Páně 2, tvl. stačilo. Jestli pulci nerozumí slovensky, aspoň se čemusi přiučí, budou  z nich menší ignorantská telata a zbytku dospělých přirozenost taky dobře padne. ()

Milonak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je zase slátanina... Naprosto nereálný scénář, pitomé a nepřirozené dialogy - např. rozhovor Koleníka s Geislerovou po telefonu těsně před vpádem Bahula do nemocnice. Mizerný dabing, nechápu proč jsou slovenští herci nadabovaní. Neustále chceme v našich končinách točit něco světového (i když v tomto případě převládají Slováci) a absolutně se to nedaří. Je to strašně šablonovité (už počáteční scéna zachraňujícího Koleníka je doslova etalonem takovýchto filmů) , ta linka s bláznivým synem ministra jen dokresluje snahu o originalitu a nutnost všude nacpat něco "mimořádného" namísto poctivého scénáře a plynulého příběhu. Náhod je až moc - už jen když si přečtu o čem celý seriál bude, tak se o další díl ani nechci pokoušet... ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se v poslední době Češi a Slováci rozhodli točit krimi projekty ve stylu 10 let starých německých detektivek, ale doufám, že tahle móda brzo přejde. Klasicky rádoby americká kamera a zmatené střihy, k tomu hloupé dialogy a zoufale nezajímavý příběh. A fakt nechápu, proč jako dabujeme slovenské seriály, naprosto zbytečné. Slovenštině rozumí každý. 4/10 když budu hodně, HODNĚ velkorysý. ()

diamond

všechny recenze uživatele

Do jaké míry se na mém dojmu projevilo znásilnění série příšerným dabingem nemůžu posoudit. Celé je to tak nezajímavé, že ani nebudu vyhledávat původní slovenskou verzi a raději si následujících sedm nedělních večerů pustím něco zajímavějšího nebo zajdu na jedno. Celkově mi přemlouvání slovenských pořadů vadí a považuji ho za zbytečné. Generace, která slovensky nerozumí stejně televizi nesleduje a raději si vymývá mozek bezduchými příspěvky na sociálních sítích a streamovacích službách. Nehodnotím a dále nesleduji. ()

sibumi

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že u některých scén jsem měl docela nervy, napětí za mě dobře vystupňované. Jenom se nestačím divit, že v roce 2022 nezvládne Česká televize kvalitní dabing. Připomnělo mi to začátek 90. let, kdy celý film daboval jeden herec. Tady máme alespoň upgrade pro dva herce – mužský hlas pro muže a ženský hlas pro ženy. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama