foto

Milan Bahul

  • nar. 25.9.1960 (56 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dvoumetrový slovenský herec se narodil 25. září 1960 v Bratislavě. I přes původní sen, stát se leteckým mechanikem, absolvoval v roce 1983 bratislavskou Vysokou školu múzických umění. Po prvotním angažmá ve Štúdiu S byl 5 let členem Divadla Slovenského národního povstání v Martině. V roce 1989 odešel do bratislavského Divadla Nová scéna a od roku 1992 až do roku 2008 působil ve Slovenském národním divadle.

U českých diváků je v poslední době zapsán hlavně rolí doktora Pusenského v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, ale objevil se i v dalších nedávno natočených českých seriálech DOBRÁ ČTVRŤ a POSLEDNÍ SEZÓNA.

I když v poslední době hraje hlavně v seriálech, dříve se objevoval spíše ve filmech. Ve větších rolích jsme ho mohli vidět jako Gorana v Jakubiskově NEJASNÉ ZPRÁVĚ O KONCI SVĚTA, postavu Daniela Dalíka ztvárnil v adaptaci Páralovy knihy PLAYGIRLS a krále si zahrál v pohádce Jiřího Chlumského O SVATEBNÍ KRAJCE. Objevil se i ve filmech americké provenience DRAČÍ SRDCE a FRANKENSTEIN.

I přesto, že pracuje spíše v Česku, cítí se být podle vlastních slov hercem „československým“. Nemá rád televizní estrády a netají se zklamáním ze současné slovenské tvorby. Milan Bahúl je ženatý a má dvě děti (syna a dceru). Je příznivcem homeopatie, konkrétně urinoterapie, i přesto uznává klasickou medicínu.

Honza "rodo" Roth

Herecká filmografie

Filmy

2018 Bratříček Karel
2016 VGBND (studentský film)
2014 Láska na vlásku
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
Tančiareň (divadelní záznam)
2006 Veľké šťastie
2004 Frankenstein (TV film)
2003 O svatební krajce (TV film)
2000 Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba
1999 O ľuďoch a čarodejníkoch (TV film)
Pán hradu (TV film)
1998 Knieža (TV film)
1997 Nejasná zpráva o konci světa
1996 Dračí srdce
1995 Albert, Albert (TV film)
Playgirls
Tajomstvo šťastia (TV film)
1994 Macoška (TV film)
O krásnej strige (TV film)
Vášnivé známosti
1993 Tanec lásky a smrti (TV film)
1992 Jahňa chudobného (TV film)
Most (TV film)
Oneskorené kvety (TV film)
1991 Jacobowski a plukovník (TV film)
Ježišova matka (TV film)
Lorenzaccio (TV film)
Mário, zapískaj...! (TV film)
Rozruch na onkológii (TV film)
Zbytočné trápenia (TV film)
1990 Rodina (TV film)
1989 Ulice bez mena
1988 Dirigent (TV film)
Sagarmatha
Tvár v rose (TV film)
1986 Biela voči oblohe (TV film)
1985 Hĺbkový rekord (TV film)
Zelená léta
1984 Kto chce získať princeznú (TV film)
Loktibrada (TV film)
V bludisku pamäti
Zločin Arthura Savilla (TV film)
1983 Anička Jurkovičová (TV film)
1981 Konôpka (TV film)
1980 Veselé panie z Windsoru (TV film)

TV seriály

2016 Zoo (TV seriál)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Vražedné esemesky (S01E12)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Chlapi neplačú (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Noční taxi (S03E04)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ženatí nesmějí na kafe? (S03E60)
Blondýna na sále (S03E59)
Nevyznám se v tobě (S03E58)
další epizody (22)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Přijeď, čekám, miluji tě (S03E34)
Mezi námi třemi (S03E31)
Jako špiónka (S03E30)
další epizody (6)
Četnické humoresky (TV seriál)
Dědic (S03E05)
2006 Poslední sezona (TV seriál)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
2000 Přízraky mezi námi (TV seriál)
1999 Piráti (TV seriál)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1996 Konec velkých prázdnin (TV seriál)
1995 Škriatok (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1986 Alžbetin dvor (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)

TV pořady

2009 Zázraky přírody (TV pořad)
1983 Strapatí gentlemani (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace