Reklama

Reklama

Devětatřicet

(seriál)
  • Jižní Korea 서른, 아홉 (více)
Jižní Korea, 2022, 14 h 33 min (Minutáž: 67–78 min)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tyhle tři nejlepší kámošky se na sebe už dlouhá léta můžou vždycky spolehnout. Na prahu čtyřicítky pak bok po boku řeší různé strasti a slasti, lásku i ztráty. (Netflix)

Recenze (7)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když v něčem hraje Son Ye-jin, nemůže mě to minout. Když je to navíc seriál, platí to dvojnásob, protože tuhle holku si chci užít vždycky v co největší míře. Ani tentokrát mě svým výběrem role nezklamala. A to, že dostala za parťačku "nově objevený talent" Jeon Mi-do mě potěšilo ještě víc. Ty dvě mezi sebou měly fantastickou chemii a nejedou se jim podařilo mě rozbrečet. Příště ale prosím něco o trochu veselejšího. Seriál pro mě byl od začátku až do konce čtyřhvězdičkovou záležitostí... ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh se točí kolem přátelství na prahu čtyřicítky, vyrovnávání se se smrtí vašich blízkých, vztazích, adopci…. Krásné na tom je, jak je to krásně napsané, a jak jsou interakce mezi třemi hlavními postavami tak přirozené, že máte pocit, jako byste spíš někoho špehovali, než koukali na film. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Díky Son Ye-jin de facto sázka na jistotu. S Jeon Mi Do měla úžasnou chemii a hodit ji do páru s Woo-jin Yeon... prostě paráda. Hrozně jsem si jejich scény užívala. Navzdory diagnóze jedné z postav žádné přehnaně citově vyděračské scény... tohle prostě Korejci na rozdíl od Američanů umí. Jen mi nějak úplně nesedl závěr seriálu. ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Čakala som, že seriál bude melancholický až depresívny, vzhľadom na určitú časť deja. A počas sledovania seriálu, som dúfala, že to pôjde viac do hĺbky. Nejak sa to ku koncu vlieklo a preskočilo sa podľa mňa to posledné obdobie jednej z hlavných postáv. Spoiler: Keďže v seriály jedna z hlavných postáv umiera a umrie, mohli do deja, zakomponovať aspoň decentne ten proces umierania, ktorý je súčasťou života a nie že zrazu už bola mŕtva... chýbala mi tam hĺbka toho ako to prežívala ona, rodina a priatelia. V seriály sa riešia pocity postáv, kým ešte žilaa potom už nie. Sa to nejak preskočilo. Keď už sa ubrali tvorcovia týmto smerom, mohli to dotiahnuť dokonca a zobraziť aspoň trochu tú reálnu stránku, ktorú bežne ľudia nevidia...viac by sa vcítili do Chan Young (Jeon Mi-Do) a mohli jej dať viac priestoru, tým by to nabralo ešte viac na hodnote. Áno bolo by to asi viac depresívne a smnutné, ale také je umieranie. ()

CaveRnDish 

všechny recenze uživatele

Na korejské seriálové standardy neuvěřitelně kvalitní dílo. Událost nemoci v terminálním stádiu nabízí tvůrcům mnoho příležitostí k emocionálnímu tlaku na diváka, ale tady se tomu dokázali vyhnout. Taková situace v životě je sama o sobě emotivní a existenciální, nepotřebuje žádné podpůrné projevy předváděného zoufalství. Všechny tři hlavní herečky, Son Ye-Jin, Jeon Mi-Do i Kim Ji-Hyun odvedly dokonalé výkony. ()

Reklama

Reklama