The Last of Us (2023) (seriál)
TLoU jsem hrála a musím uznat, že HBO dokázalo velmi dobře tu atmosféru ve hře dostat do seriálu a je vůbec znát, že si tvůrci dali dost záležet. Trochu jsem měla problém s Bellou Ramsey, ale nakonec jsem si na ni celkem zvykla. Pedrovi Pascalovi role Joela skvěle sedla. Jsem ráda, že se o hudbu postaral právě Gustavo Santaolalla, který se postaral už o nezapomenutelný herní soundtrack.

Kiss Sixth Sense (2022) (seriál)
Když si odmyslím typická korejská klišé, tak tři čtvrtě bylo celkem skvělých, tak na 4*. Zabil to konec. Ale totálně... ta změna charakteru u hlavní hrdinky to bylo jako co?!

Muž jménem Otto (2022)
Tak tohle je jeden z nejlepších filmů, co jsem asi za poslední půlrok viděla. Neobyčejný snímek o obyčejném životě se skvělým soundtrackem. Podotýkám ale, že švédský originál jsem neviděla a knihu nečetla.

Všechny mé dopisy spal (2022)
Vlastně jsem se k tomuto filmu dostala náhodou a krom synopse nic moc o něm nevěděla. Každopádně jsem zůstala příjemně překvapená. Ústřední trio předvedlo skvělé herecké výkony.

Greyhound (2020)
Pokud jste fanoušci Toma Hankse, tak si film pravděpodobně užijete. Tohle je prostě jeho film. Nikdo jiný vám v paměti neutkví a vlastně ani nemůže, což je trochu škoda... ony ty minipříběhy vedlejších postav mají kolikrát něco do sebe. Takže celý film je o lodi a Hanksovi, což je ale trochu málo.
Between Us (2022) (seriál)
BounPrem jsou má guilty pleasure, ale kvalitativně je to velká bída. Bohužel.

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)
V rámci fáze 4 je to to lepší. Bohužel víme, že Marvel to umí daleko, daleko lépe. Děj je hodně předvídatelný a s novou hlavní hrdinkou taky úplně spokojená nejsem. Záporák nebyl moc přesvědčivý, ale v rámci možností to alespoň jakž takž funguje. Kvituji ale s povděkem, jakým způsobem byla vyřešena smrt Chadwicka Bosemana.

Zamilovaný (2021)
Nevšední dospělá romance z lichvářského prostředí, kde v závěru se bez kapesníčků prostě neobejdete. Celé to stojí na ústřední dvojici, která před kamerou předvedla skvělé výkony.

Soundtrack #1 (2022) (seriál)
Taková příjemná typická korejská romantika s minimem postav a odboček. Ústřední dvojice měla skvělou chemii. Tohle jsem si fakt užila. A soundtrack je už jen třešničkou na dortu :)

Holka z 20. století (2022)
Hodně mi to připomnělo korejské romanťárny, které jsem sledovala před 15 lety, i když toto bylo oproti tomu odpočinkovější. Jsem ráda, že něčeho takové jsme se dočkali na Netflixu i v dnešní době. Konečně z toho zas byla cítit Korea a ne západní vliv. Byeon Woo-Seoka sleduji už delší dobu, je fajn, že konečně dostal víc prostoru.