Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

A pozerám čo to je za film, za nesympatický ujo v ňom, a western? To nie. Ale, pozerám na kolegov hodnotiacich a začal som byť zvedavý. A áno, nakoniec malý veľký film nakrútený s poriadne krvavým a prestreleným srdiečkom. Twist ma neskutočne potešil, a spravil z nesympatického uja poriadneho mega killera. Chlapi z CSFD diky :) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Old Henry je trochu western a trochu drama otce a syna. Ono  se to docela vyváženě prolíná. Starýho Henryho podporoval přírodou ošlehanej vizuál natolik, že si říkám, jak ten film skvěle vypadal. Režisér jednoduše při budování napětí odvedl skvělou práci a obsazení hlavního hrdiny Tima Blake Nelsona a záporáka Stephena Dorffa byl mástrpís. Silný čtyři pecky. ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Od Old Henryho jsem absolutně nic nečekal a dostal jsem naprosto skvělý komorní western, který rád vzpomíná na staré dobré časy a kterému s klidným svědomím napálím skoro plný počet. Krásné prostředí, skvělá kamera, nostalgická westernová atmosféra (samota, řemeslo), do toho výtečné herecké výkony a také konečně pořádný záporák. Jsem rád, že jsem si před shlédnutím nic nepřečetl, jelikož film nabídne divákovi i několik zvratů, které opravdu nečekáte, takže já zde nemohu prostě nic vytknout ani příběhu (ačkoliv je celkem banální). Je to svižné, nepředvídatelné, chlapské i pořádně drsné a nemůžu říct nic jiného, než že se těším na brzkou opakovačku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Docela solidní nápad na zreznutí Mladých pušek, který i vcelku svižně, záživně a sysluplně plyne, dokud se ovšem nedostane do finále, dopraseného snad tou nejpičatější přestřelkou v dějinách Divokého západu a filmů o něm. Vilém Dítě byl sice zjevný mentál už podle xichtu na dochované ferrotypii, ovšem s tímhle přístupem by se dostal leda tak do legend desperátních downboyů, co si ustřelili všech 21 prstů, když se snažili z laufu svého nabitého koltu vyšťourávat výbrus, aby se jim tolik neprověšovaly kulky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalý ale překvapivě vtahující komorní western, který si vystačí s jednou farmou a skvělými herci v čele s Nelsonem, kterého jsem neviděl hrát lépe. Pokud divák přijme pomalé tempo, dostane herecky silný film s parádní závěrečnou přestřelkou. P.S. Stephen Dorff se velice zdařile pokouší o comeback a klidně bych mu nějakou sólovku dal. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama