Reklama

Reklama

Můj syn

  • Velká Británie My Son (více)
Trailer 2
Velká Británie / Francie, 2021, 96 min (Alternativní 91 min)

Edmond Murray (James McAvoy) je rozvedený muž, který se odstěhoval od své bývalé ženy a jejich sedmiletého syna, aby se mohl věnovat své kariéře za hranicemi. Když chlapec zmizí, Murray se vrací do Skotska. Zanedlouho vyjde najevo, že byl jejich dítě uneseno. Rodiče nejprve propadají zoufalství, ale pak Murray dokáže, že je ochoten udělat cokoli, aby syna našel. Vydává se na cestu, která ho přivede až na pokraj sil a zpochybní všechna jeho přesvědčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

James McAvoy a Claire Foy se jako bývalí manželé schází ve chvíli,kdy jejich syn zmizel z tábora na kterém byl a rozjíždí se pátrání.Osobně sem vůbec nevěděl co od Mého syna čekat a nakonec to nebylo vůbec špatné.Další Prisoners se sice nekonají,ale určitá paralela,kdy zoufalí rodiče hledají svoje dítě a nakonec rozjíždí pátrání na vlastní pěst tu samozřejmě je.Trošičku mi vadilo,že hlavně druhá polovina je lehce neuvěřitelná a hlavně to jak McAvoy přijde na určité stopy mi přišlo extrémně jednoduché...60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Můj syn je film dvou naprosto rozdílných polovin. Zatímco ta první totiž nabízí poměrně výrazné, tísnivé a přesvědčivé áčkové drama, tak ta druhá je nevěrohodným, snad až akčním béčkem, a mě moc mrzí, že se tvůrci nedokázali držet žánrového nastavení právě z oné první dramatické poloviny po celou dobu, kde fungovali jak silné emoce, tak působili skvělé herecké výkony a chvílemi mi jako rodiči běhal i až mráz po zádech. Ten žánrový zvrat navíc nechápu o to víc, že vzhledem k veškerému dějovému vývoji ona druhá polovina působí jako nesedící pěst na oko a veškeré do té doby fungující jednotlivosti postupně mizí a jsou spíš nahrazovány naivností a tuctovostí. Co každopádně hraje zásadním způsobem celému filmu do karet, je naprosto dech beroucí, fascinující a nedocenitelné, syrové, zamračené a přesto přenádherné prostředí Skotka, čehož dokázali tvůrci nadmíru dobře využít a záběrů na onu čarovnou krajinu je více než dost, a je to prostě nádhera, poskytující celému filmu jeho výraznou atmosféru zcela zadarmo. Opomenout ovšem nemohu ani očekávaně výborný emoční výkon Jamese McAvoye, mile překvapila i Claira Foy, ale i ostatní herci, tedy minimálně ti z té první poloviny. S odřenýma ušima tedy nakonec budu hodnotit průměrnými třemi *, ale opakuji, je to škoda, jelikož odehrávat se to ve stylu celé první poloviny filmu, šlo by o pořádně hutné, ponuré, silné drama, takto se ale prostě jedná jen o poloviční zážitek, kazící přihlouplé, nevěrohodné akčně thrillerové finále. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zamrzí ten koniec. Kvôli nemu je to nakoniec za 3*. Dovtedy je to ale atmosférická chuťovka, ktorá využíva prostredie Škótska veľmi umne. A James McAvoy ako common man hľadajúci svojho syna je rovnako uveriteľný. Páčilo sa mi postupné budovanie zápletky, ťahavá hudba aj pomaly plynúca kamera, ktorá si sem tam strihne nejaký ten dlhší záber. Film fungujúci aj v rámci vzťahov aj v rámci základnej zápletky. Preto ten koniec pôsobí ako päsť na oko. Akoby z iného filmu. Ale rozhodne stojí za pozretie. Ja som sa väčšinu času naozaj bavil. A zaujímalo ma ako sa to skončí. Claire Foy nevyužitá. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Self-remake, resp. britská verzia francúzskeho filmu, ktorú si natočil ten istý režisér. Pôvodný film som síce nevidel, ale podľa hodnotenia na CSFD to taktiež nebude žiadna sláva a vzhľadom, že jeho britskú verziu točí ten istý človek s tým istým scenárom, tak to nemohlo dopadnúť o nič lepšie. My Son síce nastolí v úvode celkom zaujímavú otázku "Prečo práve váš syn?", ale to iba preto, aby v nasledujúcich minútach mohol na ňu úplne zabudnúť a venovať sa veciam, ktoré s celou zápletkou okolo únosu nemajú nič spoločné. A tak sa tu zbytočne načrtne nepodstatná línia s tajomným zamestnaním postavy, ktorú strvárňuje James McAvoya, a zároveň aj to, že kvôli tomu stopnú, resp. preberú vyšetrovanie únosu jeho syna do Londýna, ale opäť ... ani táto línia sa ďalej nijako nerieši, iba sa jednoducho načrtne v dvoch vetách a namiesto toho celý film vyústi do toho najbanálnejšieho záveru, ktorý s predošlým dianím prakticky nijako nesúvisí. Proste tu došlo k únosu a je jedno kto, prečo a ako to celé zrealizoval. Film sa na to neunáva odpovedať, nijako to nerieši a namiesto toho sústredí na bezvýznamné, nikam nevedúce pod-línie, ktoré sa síce na prvý pohľad tvária dôležito a prepojené s celým dianím, no v závere je zrejmé, že tu boli iba preto, aby slepo natiahli stopáž filmu na celovečerný snímok. Inak je v My Son deja tak na ledva desať minút. Vo výsledku sa tu tak po ničom vyslovene nepátra, neodhaľujú postupne stopy, ani nedochádza k žiadnemu stupňujúcemu napätiu, a nič s ničím nesúvisí, čo je pre krimi film zásadný problém. Jediné pozitívum tak je, že si film po celý čas drží slušne depresívnu atmosféru a má vynikajúceho Jamesa McAvoya v hlavnej úlohe, ktorý tomu svojim výkonom pridáva punc vážnosti. Nebyť jeho, tak táto ehm krimi zapadne úplne. A nechápem prečo mal režisér potrebu točiť takúto zbytočnosť na dva krát. Nie je totiž ani dobrým režisérom, a scenáristom už vôbec nie. CELKOVO: 4/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Chladné drama v atraktivním severském hávu, které zaujme zejména skvělým hereckým výkonem Jamese McAvoye. Tak asi nějak takto bych v jedné větě popsal snímek My Son režiséra Christiana Cariona, který se vyjma hereckých výkonů může pochlubit i skvělou atmosférou, nádhernou krajinou Skotska a teskným soundtrackem. Jen škoda, toho průhledného scénáře, který je navíc v samotném finále ještě hodně zkratkovitý a neočekávaně naivní. Je to velká škoda, jelikož snímek The Son měl rozhodně velký potenciál stát se dalším vydařeným počinem zabývajícím se touto palčivou tématikou. Tak snad příště! „I know I'm a bad dad. I know I'm never here.“ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • James McAvoy nedostal žiaden scenár či dialóg, a je si vedomý len tých najzakladanejších aspektov príbehu. Rovnako ako v originálnej francúzskej verzii, stvárnenie jeho postavy je založené na improvizácii a reakciách na udalosti, ktoré sa pred ním rozvíjajú. (drake31)
  • Natáčanie sa začalo koncom októbra 2020 a natáčalo sa v celom Škótsku, hlavne v blízkosti Škótskej vysočiny. Natáčanie v Lochabere sa prerušilo po pozitívnom teste na COVID-19. (Arsenal83)

Reklama

Reklama