Reklama

Reklama

Zásek

  • Francie Huit Rue de l'Humanite (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během pandemie platí v Paříži přísný lockdown a potrhlí obyvatelé jednoho činžáku si musí zvyknout na nový život. A taky jeden na druhého. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zásek je hodně zvláštní komedií. Chvilkami se budete smát a v závěru nejeden divák bude mít možná oči zalité slzami... Korona virus, ta odporná velmi nakažlivá nemoc z laboratoří soudruhů z rudé Číny (jsem o tom přesvědčen) je tu už s námi rok a jak to tak vypadá, hned tak se ho nezbavíme. I malé děti umí rozlišit základní dva druhy testů, i neangličtináři přijali za své slovo lockdown... Národ nejen ten náš získal nový druh hrdinů. Tentokráte to nejsou stateční vojáci, ale zdravotníci sloužící do zemdlení v kosmických skafandrech neustále ohroženi virem nakažených, tedy těch o něž pečují. Je v lidské povaze dělat si z vážných věcí legraci a Francouzi se rozhodli na toto téma naservírovat komedii. Najdete v ní vše co se dalo zažít i u nás. A právě některým z těch věcí se kvůli tomu budete muset smát. Večerní tleskání z otevřených oken těm v prvních liních, ponorkové šílenství obyvatel těch několika stěn bytu, půjčování si domácích mazlíčků na venčení, homeoffice i distanční výuku. A zatím co se lidé zavření doma snažili nějak přežít i prostřednictvím sociálních sítí, vědci a epidemiologové zatím horečně poznávali zákeřný vir a snažili se na něj nalézt vakcínu. Celý film je takový svěže francouzský, je to točeno v Paříži s příjemnými herci a nádhernou hudbou ve stylu Amélie. Nejsou tam však jen momenty veselé, protože ani pandemie veselá není. Přesto si film nese celou dobu optimistického ducha, že doba zlá umí lidi i spojovat. Seznámit sousedy z jednoho domu a že v nich umí někdy zažehnout i to krásné, co v běžném každodenním spěchu není čas ukázat. Leckomu možná lockdown otevřel oči a leckdo možná lecos přehodnotil. Co jsou  priority a co zbytečnosti, které lze náhle hodit za hlavu. Někteří z nás přišli i o své nejbližší nebo přátele. Ani na ně film nezapomíná. Na jeho konci si uvědomíte, že vlastně bylo řečeno vše co mělo být. Snad jen ta stopáž by mohla být tak o 30 minut kratší. Dávám za 3 paňáky hruškovice. * * * ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že tahle epizoda nebude dlouhá natolik, aby se o ní točily filmy, ale samozřejmě na to dojít muselo. Stuck Together ale dokazuje, že to jde udělat chytře, zábavně, odlehčeně a nakonec i velmi dojemně. Zase mě u nějakého filmu překvapuje nízké hodnocení. Osobně bych to viděla mnohem, mnohem výš. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o obyvateľov jedného baráku počas vypuknutia Covid mánie. Celkom trefne sa podarilo vystihnúť všetky typy, ktoré sa počas tejto frašky v reálnom svete objavili. Popierači, hysterickí hypochondri, chamtivci, snaživí ľudomilovia a aj pár normálnych ľudí sa tu nájde. Ale väčšinou to sú všetko len karikatúry, ktoré po dramatickej stránke príliš nefungujú a ich mikropríbehy ma nezaujali. Čo je problém, lebo film je rozhodne viac dráma ako komédia a stopáž je zbytočne prestrelená. Viac srandy a kratšia stopáž by tomu výrazne prospela. Dany Boon sa tentoraz nevytiahol ani ako režisér a ani ako herec. Ten jeho priposratý hypochonder ma fakt sral. Výsledkom je nenáročná jednohubka. 5/10. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo to bolo síce nápadité a malo to v sebe kopu potenciálu, ale to prevedenie vyznievalo neúmerne absurdne a všetky tie osobnostné typy boli vykreslené až príliš extrémne. Menej je niekedy viac, a na základe tohto námetu sa dala natočiť vkusná komédia so slušným dôvtipom. Francúzi nezvykli tlačiť na pílu, ale v poslednej dobe mi ich komédie prídu zbytočne silené, a tým pádom zaniká tá prirodzenosť. Takto si lockdownovú komédiu veru nepredstavujem... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

První film s tématikou covidu, co jsem viděl a hned naprostá paráda! Danny Boon natočil milou intimní výpověď s tím jak se dalo nebo bohužel dá s pandemií poprat, samozřejmě jsem se poznal v tom největším magorovi. :) Má to ten bezstarostný situační tón komedií Francise Vebera a uplně stejně jako on se to nebojí být i dojemné. Mimo jiné je to i na Netflixu a je to jeden z těch filmů přístupných i pro rodiče. 8/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme môžeme vidieť len veľmi málo postáv, ktoré nosia rúško. Na začiatku pandémie totiž francúzska vláda naliehala na svoje obyvateľstvo, aby rúška nekupovali, pretože ich potrebovali zabezpečiť hlavne pre nemocničný personál. Aj pri tejto politike sa však zdravotníckym pracovníkom zásoby rúšok rýchlo míňali. (m.a.t.o.)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Paríži. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama