Reklama

Reklama

Nejsi moje máma

(festivalový název)
  • Irsko You Are Not My Mother (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po zmiznutí a následnom záhadnom návrate svojej matky je Char (Hazel Doupe) presvedčená, že s ňou niečo nie je v poriadku. Jej správanie sa totiž úplne zmení. Char bude musieť odkryť dávne rodinné tajomstvá, aby zistila, čo stojí za zmenami v správaní jej matky. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (27)

Aurus 

všechny recenze uživatele

Tak teď jsem přišel čerstvě z kina kde sem bil na tomto hororu i s kámošem který ovšem řekl že to byla píčovina kromě konce a já se musím přiznat že z půlky sním souhlasím. Příběh je prostě jednoduchý a říká se že v jednoduchosti je krása ale to u tohoto filmu moc neplatí a příběh má docela dost děr ale jinak není špatný. Postavy jsou no docela nesympatické kromě hlavní postavy která ujde ale nejlepší postava tohoto filmu podle mě byla ta babka která bohužel zemřela ale jinak ostatní postavy jsou nesympatické a bylo mi jedno co se s nima stane. Hudba není špatná a je i dokonce docela dobrá takže bych to bral jako plus tohoto filmu. Atmosféra tu je docela dost povedená a i hustá a to samé platí i u napětí což je velmi dobře. Lokace nejsou vyloženě moc zajímavé a prostě k nim nemám nic moc to dodat. Kamera filmu není špatná ta se mi i docela líbila. No a teď bych rád zmínil pár věcí které vyvolávají mnoho otázek. První věc je táta té holky která bude kámošit s hlavní postavou, ten její fotr tam je doslova jenom na asi maximálně 20 sekund a jediné co řekne je to že si nepřeje aby se kámošila s hlavní postavou a potom se do konce filmu neobjeví a to proč? No to nikdo neví. Další věc je ta že někdo unesl tu hlavní postavu když byla mimino a že se vracejí pro ni ale přitom je ve filmu ani nevidíme a ve filmu to nám je zmíněno tak 2-3 a přitom tam nejsou. No za mě docela sklamání. Sice to je o kousek lepší než Ztracené město ale o moc tedy ne. Za mě 5,5-6/10. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Char bydlí se svou matkou, babičkou a strýcem. Když její matka jednoho dne zmizí, je zdrcená. Horší to ale bude, když se máma vrátí domů. Char ji nepoznává, chová se jinak. Má pocit, že toto není její matka… Námět super, mám ráda taková témata o zmizení a následném znovuobjevení. Gradace postavy matky byla skvělá, děsivá. Příběh okolo Char a spolužáků mě taky bavil. Relativně dobrý hororek, ráda kouknu znovu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný snímek s dlouhým pomalým rozjezdem předkládá drama tří žen - dcery, matky a babičky. Trošku mi vadilo, že poslední dobou je hlavní postavou vždy nějaký outsider nejlépe ještě šikanovaný. Chápu ale, že svět není jen veselým místem, ovšem takhle z toho bude za chvilku klišé. Každopádně ačkoli jsou všechny tři ženy divné, tak nejpodivnější je matka. Zlom nastane, když se ztratí a pak se opět objeví. Babička sice ví, co se s ní stalo, jenže nedůvěřivá dcera jí odmítá naslouchat. Za chyby se ovšem tvrdě platí. Štěstí, že dcera si alespoň tu nejdůležitější radu zapamatuje. V poslední třetině nabude snímek hororových rysů a divák už ví, o co bude nutné bojovat. Irové mají ve svých legendách lesní bytosti, co se snaží vyměňovat lidem děti - v tomhle není film originální, což nevadí. Hororový našinec by však rád přitlačil na pilu, jenomže tvůrci zůstávají u komornějšího ladění a náznaků. Zklamán nejsem, na jedno podívání to dostačuje. Ty irské držky byly fakt k pohledání. Spíše pro okrajové publikum. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi ještě v polovině filmu jsem se musel ujistit, že jsem si nepustil nějaké irské sociální drama, ale opravdu horror. A i když se ve druhém poločase začnou konečně nějaké ty horrorové prvky postupně objevovat, jde o úplně jiný typ horroru, než na jaký je obecný divák uvyklý. Je to v první řadě horror těžce nekomerční a nepodbízivý (už hodně dlouho jsem ve filmu neviděl tak nevzhledné, neestetické, =přirozené a nevystajlované herce). Je to horror netradiční/alternativní (s nepřímočarou zápletkou a rozuzlením), horror nízkorozpočtový a vizuálně poloamatérský, zkrátka ideální materiál pro nějakou okrajovou sekci nějakého menšinového filmového fesťáku. Nic proti, naopak, podobným nestandardním kouskům fandím. Jen by mě bývalo třeba zajímalo, v "co" by se bývala matka proměnila, kdyby jí to její nezvedená dcera nepřekazila tou hranicí. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Podobný film o týchto "vymenencoch" som už videl, tiež v seriáloch som to už videl, takže originalitu chváliť nemôžem. Na druhú stranu chválim atmosféru, ktorá je ako sme zvyknutí na Írsko veľmi ponurá, smutná tak isto ako aj postavy. Nie je to zbytočne dlhé, takže aspoň to nestihne ani nudiť. Po hororvej stránke prevláda sklamanie, až na jednu podarenú lakačku skoro nič a masky ani na konci nestoja za veľa. Chovanie postáv sa mi tiež úplne nepáčilo a hrozne ma naštvalo, že hlavná šikanátorka nezhorela v tej vatre tiež. Ale inak je to celkom obstojný kúsok, ktorý určite neurazí a pozretím nič nestratíte. Medzi 3 a 4*. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Char (Hazel Doupe) jde ve filmu vyzvednout lék Lithium. Jde o lék, který se předepisuje na bipolární afektivní poruchu (dříve označovanou jako maniodepresivní), která způsobuje, že se člověku bezdůvodně mění nálada. (pornogrind)

Reklama

Reklama