Reklama

Reklama

Šimon kouzelník

  • Maďarsko Simon mágus (více)

Obsahy(1)

Francouzská policie si do Paříže pozve k vyřešení tajemné vraždy známého maďarského visionáře a kouzelníka. Šimon lehce řeší komplikovaný případ, ale více ho zajímají jiné "věci", proto uzavírá bláznivou sázku s místním excentrikem a prožívá několik neobyčejných chvil v blízkosti půvabné studentky... Na Maďarském filmovém týdnu v roce 1999 získal tři ocenění: Cenu za režii (Ildikó Enyediová), Cenu za nejlepší kameru (Tibor Máthé) a Cenu za mužský herecký výkon (Péter Andorai). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Rozplývat se s pocitem intelektuála nad tím, jaký je Šimon kouzelník excelentní film, by bylo to poslední, co bych dělal. Jen si postupně říkám: Co to má být? Nerozumím, nechápu. Měl být to záměr? Ehm, akorát když se dívám na ta ocenění Maďarského filmového týdnu (režie, kamera, herecký výkon), jsou snad i docela zasloužené. Protože řada scén opravdu měla úžasnou mysteriózní atmoséru a hlavní herec docela zajímavé charisma, už jen tomu chyběl pořádný srozumitelný příběh, který byl jen v úvodě načrtnut a pak se vytratil v naprosto podivném sledu nicneříkajících scén. Hrané filmy bez příběhu jsem ochoten tolerovat v období experimentů němého filmu, možná i v těch hodně originálních 60. letech, ale uprostřed přetechnizovaného světa 90. let a výše to raději příště předem vzdávám. WTF, co měly znament ty policajtovy hry na "pravěkém" počítači s jakousi půdou a panákem?? (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

sihaja 

všechny recenze uživatele

Takový docela milý film o Šimonovi, kterého se pařížská policie povolá kvůli řešení případu vraždy, neboť by měl mít nadpřirozené schopnosti. Mezitím se ale vsází se o to, zda vydrží určitý počet hodin zakopaný pod zemí. Seznamuje se také s půvabnou studentkou a sbližuje se s ní. Oplývá trochu zvláštním humorem. Šimon kouzelník je filmem, který nenaštve, neurazí, ale nedá se od něj očekávat nic víc, než že s ním zažijete několik desítek oddechových minut. ()

Reklama

r_t_fish 

všechny recenze uživatele

Vysinuty film. Chybi v nem vsechno normalni, co se od filmoveho pribehu ocekava, naopak prebyvaji momenty borici vypraveni a neustale si pohravajici s divakovou pozornosti i rozmarem. Tedy momenty, on je to vlastne souvisly proud. Nektere sceny jsou nasilne mimo a naoko neumetelske, ale prirozene zapadnou do pomaleho rytmu a ziskavaji dalsi a dalsi sympatie. Podle momentalni nalady bych i zpetne hodnotil mezi dvema az peti body, ale pozornost si zaslouzi uz za tu prijemnou jinakost. ()

Bazinka 

všechny recenze uživatele

Dvojsmyslný konec vystihuje i celý význam tohoto příběhu. Zdání může vždy klamat, a láska spolu se silou vůle dokáže překonat nejen jazykové bariéry. Krásná scéna tohoto filmu je pro mne právě „rozhovor“ mezi Šimonem a jeho vyvolenou v kavárně, kdy ona přes jeho pouhá „oui“ a „non“ vůbec nepostřehne, že francouzsky Šimon neumí ani slovíčko. V podstatě takové „Nalezeno v překladu“. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Na pozvání francouzské policie přijíždí do Paříže známý maďarský senzibil Šimon. A mezitím co pomáhá svými opravdu zvláštními schopnosti řešit vraždu, se zamiluje, soupeří s dalším maďarským mágem a působí na lidi kolem sebe. A hodnocení? Je to něco mezi skvělým filmem a bojem se spánkem. Ve filmu je minumum dialogů, vypráví spíše obrazem a minimalistickou hudbou (ta je skvělá) a hereckými výkony nám naprosto neznámých herců. Přesně 3,5 hvězdy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama