Reklama

Reklama

Daleko od stromu

  • USA Far from the Tree
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2021, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý mýval se vydává se svým rodičem na pláž hledat něco k snědku. Zatímco dospělý mýval obstarává potravu, snaží se jeho mládě hravě prozkoumávat okolí, což mu ale jeho rodič vždy překazí, protože nechce, aby přišel k újmě. V jednu chvíli se však mládě vzdálí až příliš a dostává se mu tvrdé životní lekce. (Stanislaus)

Recenze (10)

kajas 

všechny recenze uživatele

Roztomilý malý mýválek za zvuků příjemné hudby objevuje svět navzdory zákazům tatínka. Dojemné, pravdivé, hezoučké. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Základní myšlenka předskokana k Encanto je sice prostá, ale ze života - ať už se jedná o život lidský či mývalí. Rodiče nikdy nepřestanou mít strach o své děti, nicméně by měli najít rozumný kompromis mezi zdravou a nezdravou ochranou svých potomků. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V hezoučké mývalí miniatuře o přehnaném rodičovském ochranářství se musí poznat každý. I když tedy závěrečné výchovné poučení, že by se takovýto rodič měl chytnout za nos (a vysvětlovat a škola hrou), prezentuje veskrze tendenčně sluníčkově. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Skôr iba priemerná krátka disneyovka so striedmou animáciou, presladenou hudbou a prostučkým príbehom, ktorý sa až príliš snaží tlačiť na emócie. Podobne nasilu pôsobí i to moralizujúce posolstvo o správnej výchove a rodičovskej láske. ()

Reklama

Reklama