Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter nechce, aby mu doma vyčítali, že je pořád nezadaný. Poprosí proto svého nejlepšího kámoše Nicka, aby s ním jel na Vánoce k rodičům jako jeho přítel. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

mardun 

všechny recenze uživatele

Komentar Lukase Houdka, ale souhlasim s nim na 100% Říkal jsem si, že si mezi prací pustím něco na Netflixu a vykoukl na mě jako první nově vypuštěný vánoční film. Říkám si: Fajn, kousek si pustím, když to bude fajn, večer to dokoukám. Bývají sice připitomělý a na stejný brdo, ale mám to prostě kolem Vánoc rád. A nestačil jsem se divit. Je to romantická vánoční komedie. Ústředním tématem ale překvapivě není heterosexuální pár, který má nějaké peripetie a Vánoce to vyřeší, ale dva nekonečně single gay kamarádi, kteří díky rodině jednoho z nich zjistí, že se celou dobu milují. A mně při sledování došlo, jak moc mi to udělalo dobře. Že konečně vidím takový klasický americký vánoční film a dokážu se poprvé ztotožnit s hlavními hrdiny. Že ačkoliv je to samozřejmě pohádka pro dospělé, mám pocit, že je ta variace na Pretty Woman konečně taky o mě. Pro mě. Mnoho lidí se v diskusích rozčiluje, že je v nějakém filmu černoch nebo gay, protože to je konec světa a starých dobrých pořádků. Celé dekády se díváme na filmy, kde žijí své životy ti, kteří reprezentují vás. Dopřejte taky nám (a našim rodinám) někdy se dojmout nad tím, že na obrazovce můžeme aspoň jednou vidět sami sebe. My tyhle vzory nemáme. A pokud mluvíme o gayích nebo lesbách, bavíme se o minimálně 10 % populace. A to není málo. Přesto své příběhy v reklamách ani filmech nemáme (až na otřesně karikatury) možnost vidět. (Ještě tristnější je to, myslím, v reakcích na reprezentaci Romů, černochů a dalších, kdy se dozvídáme o pádu Říma nebo Mohendžodara.) Ale i my jsme proboha realita. A ještě jedna věc. Nestává se často, abych se díval na film, kde vidím nějaké gaye, a dokázal si představit, že se na to dívám s našima. Vlastně mě mrzelo, že to s našima společně nevidíme. Protože by i oni mohli vidět na obrazovce, že žijeme podobně, řešíme stejné životy a může o tom být dokonce mainstreamový film, u kterého se společně dojmeme. Já dojatej teď jsem. Fakt. Slzička ukápla. I dvě nebo tři. Jako jo. Je to klasickej pitomej vánoční romantickej film. Ale JE. Děkuju! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hľadal som pohodový vianočný film a dostal som reklamu na LGBT. To by nevadilo, ale bolo to otravné, nudné a hrozne predvídateľné. Takže miesto pohody, len nasranie, čo za vtakovinu to zas pustil do sveta Netflix. Inak v poslednom čase je tento trend jasný - vštepiť do podvedomia divákov určité veci... Nie je to ale problém iba Netflixu. Na hranici odpadu. 30/100 ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Gay vánoční romantika - super. Ale nemohla být méně předvídatelná a hlavně méně otravná? Ústřední dvojice byla fajn, i ústřední "trojice". Jejich interakce bylo milé sledovat. Avšak celá ta rodinka byla na zabití. Neustále jen hulákají, tleskají jak idioti, serou se do všeho, upřímně každý, kdo hraje postavu z jeho rodiny, tak mi přijde, že neumí hrát, protože to bylo utrpení sledovat. No a Jennifer Coolidge, ať ji vidím kdekoliv, mám chuť uškrtit. Takže asi tak. ()

Diaconix 

všechny recenze uživatele

Mraz přychazi z Kremla a tepla fronta z Netflusu, aneb v duchu LGBTQ komunity do pohodove vanočni atmozfery je třeba jebnut aji nějaký ten fajny kakaovy snimek bo tradyčni hetero pary se už nenosi. Teplojidni vlna s nudnym přyběhem, kery tak maximalně zatopi jak vam vypnuli topeni. Milovnici kakaa si ale přydu na sve. Zdař buch! ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

ze začátku to byl příjemný romantický film. jednoduchá dějová linka mi vůbec nevadila, byla jsem i nadšena z toho, že tento vánoční snímek, připomínající hallmark sračku, má jako dvě hlavní postavy gaye. potom, co představili postavu jamese, to ale šlo z kopce. james byl strašný zlatíčko. nezasloužil si peterovo chování. já jsem ho tak milovala. byl hodný, jemný a strašně sexy! 😭 ok, let’s talk about peter for a second - nenávidím ho. hlavní postava musí být likable, ale on teda rozhodně nebyl. byl to idiot. na konci mi už vůbec nezáleželo na tom, jestli skončí s nickem nebo ne. rodinná atmosféra byla úžasná, nicméně kdyby peter nebyl takovej čuráček, tak bych si jí užila víc. a pak ještě zpívající santa v titulcích? nemám slov. jsem zklamaná! a chudák james! ()

Galerie (140)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Montréalu a Los Angeles. (SONY_)

Reklama

Reklama