Reklama

Reklama

Kalifornské Vánoce: Světla velkoměsta

  • USA A California Christmas: City Lights (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Už rok je Joseph s Callií na farmě v Petalumě, víno z jejich vinice – i díky Mannymu − si získalo oblibu, jejich podnikání je úspěšné. Jen Calliina matka Wendy, která měla rakovinu, zemřela. Blíží se opět Vánoce a Joseph požádá Callii o ruku. Vzápětí se dozví, že jeho matka se rozhodla následovat synova příkladu a jít za voláním srdce, utekla se svým instruktorem jógy a řízení firmy v San Francisku je teď na něm. Josephovi nezbývá než rychle nasednout na vrtulník a do San Francisca odletět. Callii vezme s sebou. Ubytují se v hotelu Aston, který firmě Van Aston Enterprises patří, a Joseph Callii zahrne přepychem. Callie ho ale zároveň poznává z dosud neznámé stránky. Není jí po chuti zlatá mládež, kterou se Joseph dřív obklopoval a která ho – zvláště dívky – teď nadšeně vítá zpátky. Od začátku si nepadne do oka s Vicky, která byla pravou rukou Josephovy matky a v její nepřítomnosti se měla o chod firmy starat. Že to zanedbávala, zjistí Joseph rychle. Vicky se soustředila pouze na jedinou akci – vánoční galavečer, který firma každoročně pořádá pro své obchodní partnery. Callie ale v San Francisku potkává jednu spřízněnou duši – je to Owen, starší bratr jejího tragicky zemřelého snoubence Liama. Owen řídí charitativní organizaci, která zajišťuje stravování chudým, „polívkárnu“, jak to pohrdavě nazve Vicky. Potýká se ale s finančními problémy. Nedostal grant, na který spoléhal, a činnost organizace je do budoucna ohrožena... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ach jaj. Po tom ako som včera dopozeral "A California Christmas" som mal pocit, že toto nie je film, ktorý by mal reálne nejaký skutočný materiál na viac ako jeden film. No Shaun Paul Piccinino s Lorynn York si očividne mysleli niečo iné... a okrem toho ma už nejako presvedčili vo finále, že už majú aj vymyslený námet na tretí film. A celkom sa toho bojím, lebo "A California Christmas: City Lights" bol hrozný film. Nie je to označenie, ktoré by som dával rád, no povedzme si v čom je problém. Je treba si v prvom rade uvedomiť, že prvý film mal dokopy len klasický koncept, kde náš hlavný hrdina bude niekto iný, než za koho za vydáva. A viete presne povedať kam to bude pokračovať ďalej. No na druhú stranu ma to miestami celkom bavilo. Hudba bola okey, vedľajšie postavy boli fajn a naši hlavní hrdinovia mi neprišli otravní, hoci to boli klasické romantické stereotypy a okrem toho plné klišé. No v tomto prípade by som povedal, že tu máme ten istý film mínus všetko čo ma na prvom bavilo. Postavy, ktoré ma bavili sú tu veľmi málo, humor je tu už miestami neskutočne trápny a teatrálny (úprimne, Mannyho tanec pri umývaní auta je neskutočný trapas) a celý príbeh je postavený na rovnakej zápletke, kde si teraz iné postavy prevezmú role niekoho iného. A je to len neskutočne otravné a frustrujúce. Okrem toho to celé pôsobí ako film, ktorý existuje len preto, že prvý mal asi svoju divácku základňu a zarobil nejaké peniaze. Nevidím dôvod, pre ktorý sme sa na ten ranč mali vrátiť. Okrem toho tam ani nestrávime skoro žiadny čas... a scénky, ktoré tam máme pôsobia skôr ako keby sme len chceli ukázať, že aj tam ešte žije život. Toto je absolútne mizerné vianočné pokračovanie veľmi klasického filmového konceptu, ktorý nemôžem nikomu odporúčať. Čo pozitívne by som na tom dokázal nájsť? Neviem... možno má v sebe pár dobrých odkazov ohľadom charity a strávenia Vianoc s rodinou. Inak mi nenapadá jediný dôvod, pre ktorý by ste mali pozerať toto zbytočné pokračovanie. A seriózne, už žiadne ďalšie pokračovanie. Tá trojka s bábätkom je verím len záver. Nie indikácia nového filmu. Prosím. Hodnotenie: D- ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Zbytečný pokračování, popravdě to ani nemohlo nabídnout víc. Problémy a hádky vyvolaný na sílu, koncept kterej se omílá pořád dokola. Škoda. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar 1)  z jedničky._____ 2)  Slabá průhledná levně zpracovaná zápletka moc nezaujme._____ 3)  Navíc postavy již známe a nic nového tvůrci nepřinášejí. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem u původního filmu ocenil fakt, že herečka zřejmě nečekala, až jí spadne příležitost do klína, ale film si pro sebe napsala, pomohla na něj sehnat peníze a ještě se pochlubila svým fešáckým manželem (byť kapánek nesympatickým), tak teď mě napadlo, že film snad nemá být domácí video. A ta hromada zpomalených záběrů! Hlavně ale - jestliže jsem měl původně dojem, že je Yorková/Swickardová moc vystajlovaná na selku, tak "ve městě" jí opravdu čouhala sláma z bot. Ba i jejímu milému, původně příslušníkovi městské zlaté mládeže. Navíc si herečka v scénáristické dvojroli ukousla už moc velké sousto a zalidnila film papírovými postavami, částečně vinou i druhořadých herců. A bohužel se to týkalo i vedlejší romance. Tím navíc odváděla pozornost od teoreticky silného konfliktu, který nadto vyřešila naprosto nevěrohodně. Ale aspoň to nebyla taková skoroparodie jako když jedna z postav "šla za hlasem svého srdce". // 28% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Když sjedou Joseph (Josh Swickard), Callie (Lauren Swickard) a Victoria (Laura James) výtahem ze svého balkonového apartmá v jednom z vyšších pater hotelu dolů do haly, kde se nachází střešní zahrada, tak záběr na ukazatel podlaží výtahu ukazuje, že výtah jede nahoru, nikoli dolů. (Johnny.ARN)
  • Vo svojom úvodnom týždni film zaznamenal 22,8 milióna sledovaných hodín a dostal sa do Top 10 rebríčka Netflixu v 73 krajinách po celom svete. (Arsenal83)
  • Okrem Petalumy, kde sa natáčalo aj v prvom filme, sa natáčalo aj v San Franciscu, ktoré znázorňuje veľkomesto. Film sa natáčal od 25. júna do 4. augusta 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama