Reklama

Reklama

Kletba hadího údolí

  • Polsko Klątwa doliny węży (více)

Obsahy(1)

Francouzský Pilot Bernard Traven přichází na Sorbonu, na přednášku profesora Jana Tarnase, který se specializuje na thajské rukopisy. Traven tento manuskript našel v buddhistické svatyni ve Vietnamu v roce 1954, když byl sestřelen jeho vrtulník. Později se objevuje žurnalistka Christine zkoumající záhadné úmrtí člověka na sorbonské laboratoři. Aby se Tarnas dověděl více, odcestuje s Travenem a nezávisle s Christinou do Vietnamu, do Údolí tisíce hadů. Prochází tajemnými komnatami s mnoha překvapeními. Následně se dostanou do starobylého sálu, kde se nachází hrobka mimozemšťana a amfora s velmi podivným obsahem. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (25)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nejvíce ze všeho mi to připomínalo takové ty české filmy, kam potřebovali vrazit nějaké ty rekvizity, co jim na Barrandově zbyly, třeba v Zapomnětlivém černokněžníkovi nebo to monstrum v Statečném kováři apod. V podstatě 80 % filmu tvoří nijak zajímavé rozhovory, přecházení postav zleva doprava, větší akce se objeví tak po hodině filmu, a je skutečně mizerná, jak mizernými kulisami a triky, tak celou rádoyb dobrodružnou eskapádou, kdy vlastně objevují potřebné na lusknutí prstu, čirou náhodou. A to nemluvím o červených ponožkách a jeho kraťasech ve stylu pyžama pana profesora, o té vyžilé reportérce, kterou jako by vytáhli z E55, když zrovna jeli okolo, nebo o takových drobnostech jako že profesorovi najednou brýle nechybějí. Střih může být dán dobovou vyklešťovačkou v ČsT, ale i tak je mizerný, některé scény postrádají návaznost a logiku. Přemýšlel jsem, jestli jméno pilota B. Traven má něco společého se spisovatelem Travenem, ale asi ne. Velmi, ale skutečně velmi nízkorozpočtová ani nijak moc dobrodružná, a jen mírně sci-fi historka, kde to hlavní se odehrává v papundeklových kulisách, a podle toho je i tak napínavé, papundeklově. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh o hledání tajuplného artefaktu, který má snad propůjčit svému majiteli nadlidské schopnosti. Trochu klišé a malinko kombinace Jamese Bonda, Lary Croft a Indiho. Některé scény vyloženě k smíchu, ale jinak v celku slušný počin na svou dobu, i s přihlédnutím na polsko-ruskou produkci. Nejde vyloženě říci, že je to propadák, nebo snad trapas. Naopak se na to dalo koukat s jistým zaujetím. Nevím, zda se ještě někdy uchýlím ke sledování tohoto díla, ale problémy mi to asi činit nebude. 65% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem souhlasím s komentem od Lachtana. První půlka ušla, slušná atmosféra, pár dobrých nápadů, ale v půli druhé se to zvrtne do trochu zbytečně překombinované blbosti. Jinak velkolepou akci ve stylu Indiana Jonese fakt nečekejte, ale na Polsko- Ruskou koprodukci to není nejhorší pěkný exteriéry i slušná zlověstná hudba plus srandovní triky. No nakonec to na odlehčený nedělní večer stačilo.50% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ide skôr o dobrodružný snímok, až na konci okorenený o prvky sci-fi. Typické osemdesiatkové dielko, podobné dobrodružným snímkom americkej či ázijskej kinematografie tej doby, akurát bez komických scén. Príbeh čiastočne zaujme, i ked vela krát sa mi zdalo, že scenáristi už neveli kam "s konopí". Z hercov mierne zaujme iba Wilhelmi, triky sú slabšie, masky veľmi slabé. Hodnotenie: 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na to si pamatuju (dokonale scénu s mutací) ještě když to dávali počátkem devadesátek v telce a my z toho byli docela vytlemení. Polský Spielberg a jeho levnější dobrodružný fantastický Indiana Jones. Je zajímavé, že se Piestrakovi povedlo natočit něco takového. On podobné filmy miloval a k jeho cti je třeba říct, že se mu povedlo to ve své době prosadit. I když, oni na to v Polsku tehdy koukali trošku jinak, než my. Je to prostě sranda. Nezastíraný kýč, na nic si to nehraje, je to prostě zábava bez hlubšího obsahu. Ale pořád funkční. jen ten konec je trochu divný. Mám trochu chuť z nostalgie tomu ještě něco přidat. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama