Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

drake31 

všechny recenze uživatele

Nedávno som pri prezeraní profilov narazil na túto rozprávku a tom okamžiku sa vo mne vynorili spomienky na chvíle keď som tento klenot sledoval ako malý neustále na videu. Roky uplynuli ale ani nachvíľu som nepocítil zmenu v mojom správaní keď som to po dlhokánskej dobe znovu zhliadol. Atmosféra stále rovnaká, citlivé, temné, prekrásna hlavná pieseň a hudba, postavy ktoré mi ako malému naháňali hrôzu mali niečo do seba aj teraz. Neuveriteľná nostalgia na krásy detstva a ľutujem že som si na to spomenul až teraz. Srdcovka ktorú už z rúk znovu nespustím. (SVK jazyk mám strašne zafixovaný, takže originál mi trochu kazil dojem - ale na výsledku to nič nemení) ()

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

Jako prcek jsem to viděl v televizi a strašně mě to okouzlilo, hned v úvodu krásná písnička od Skupiny America udělaná přímo pro film. Jinak je to nadherný, smutný a epický příběh, prostě jedna z mých nejmilejších pohádek. Nedávno jsem si koupil i knihu a dopátral jsem se i filmu a i po tolika letech jsem skoro brečel... ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední jednorožec je mlhavou vzpomínkou na dětství, kdy jsem tuhle kreslednou pohádku určitě viděl. A je to překrásná pohádka plná magie ať už filmové nebo skutečné. Poslední jednorožec hledá další svého druhu, které měly být zahnány ďábelským Rudým býkem do moře na rozkaz šíleného krále. Jsou tu kouzla, mýtické nestvůry, zajímavé postavy které prochází nějakým vývojem (neschopný čaroděj, milenka zbojníka, zamilovaný princ); v průběhu filmu dochází ke zvratu (jednorožec se mění v dívku a čelí lásce). Je to krásně nakreslené a hraje tu krásná hudba od kapely America. A titulní song Last Unicorn (pravda ve verzi In-Mood ft. Juliette) je jednou z mých nejoblíbenějších "neznámých" písniček. A prostě mám rád jednorožce... proto nemůžu jinak než 5*. Animovaný film roku 1982. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Veľmi ďakujem lacným DVD a zvlášť spoločnosti Vapet, že si môžem po rokoch pripomenúť moje obľúbené detské rozprávky. Táto bola jedna z najkrajších s myšlienkou, ktorú som vtedy nechápal, ale je veľmi hlboká a krásna. Nádherná titulná pieseň a pekná animácia a hlboký, ľudský, ale veľmi smutný príbeh ma dostali. Len škoda, že na DVD nebol pôvodný slovenský dabing, ale nový prerobený. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní pohádka. Nějak jsem se v tom ztrácela. To, co postavy říkaly, mi přišlo navzájem nesouvisející. Jaký bordel v tom teprv musejí mít děti! Hudba se mi opravdu, ale opravdu nelíbila (až na jednu jedinou scénu, kde hrály pouze podkreslující housle). Ale nechci to zas až tak shazovat... ale jo, chci. Jestli se na to někdy náhodou podívám znovu a zjistím, že jsem Jednorožkyni křivdila, hodnocení zvýším. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)
  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)

Reklama

Reklama