Reklama

Reklama

8bitové Vánoce

Trailer 1

Obsahy(1)

Zábavný příběh plný dětských dobrodružství se odehrává na předměstí Chicaga na konci 80. let minulého století. Hlavním hrdinou je desetiletý Jake Doyle, který se snaží získat k Vánocům nejnovější a nejlepší videoherní systém. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

curfew77 

všechny recenze uživatele

Vsadíte na současnou retro vlnu nostalgie po dětském světě přelomu osmdesátek a devadesátek, a pro jistotu si jako hlavní hvězdu seženete Neila Patricka Harrise proslaveného seriálem, který obdobný koncept vyprávění, jaký máte v plánu, proměnil v obrovský komerční hit. Co se může pokazit? Všechno. 8-Bit Christmas vůbec nevědí, koho vlastně chtějí bavit, jestli současné děti (pročež je film naivní, školometský a cudný až hanba - sic!), nebo generaci, která v příslušné době vyrůstala (a kterou na rozdíl od té mladé tenhle svět a jeho problémy skutečně z nostalgie zajímají). Výsledek samozřejmě nefunguje, protože se pokoušíte návnadou na ryby lovit medvěda. Otravní jsou tady úplně všichni, dětští i dospělí hrdinové, a pár vtipných momentů museli tvůrci nastříhat aspoň do traileru. Absolutní fail a další promarněná šance. Pokud si někdo maloval, že z tohohle filmu může být Sám doma pro dvacátá léta, nejspíš spadl z višně, protože dnešní teenageři na něj musejí pohlížet asi jako my za našich mladých let na Knoflíkovou válku. 40 %. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"8-Bit Christmas" vnímam ako celkom solídnu vianočnú rodinnú komédiu s vynikajúcim zavŕšením. Keď konečne dospejeme na koniec a pochopíme výsledok, ide o skutočne skvelý film. Plus dávam kredit, že to nepôsobí lacno a narýchlo napísané divadlo, ktoré nemá ani hlavu ani pätu. Decká sú presvedčivé, atmosféra 80s vyzerá dobre, miestami ma to neskutočne bavilo, úvodné prerábanie scénok podľa Harrisovho naratívu ma tiež bavilo (áno bola to zelená helma) a viem si predstaviť, že v tej dobe skutočne bolo Nintendo Entertainment System absolútnym klenotom. Tak ako dnes je všade vypredané PS5 a mnohí naň museli celkom slušne dlho čakať. To jedno pozretie odporúčam, lebo vo svojom finále ten film skutočne odôvodnil svoju existenciu a je to dobrá myšlienka a možno sa k tomu aj niekedy v budúcnosti vrátim, lebo nejde o veľmi "safe" rodinnú komédiu. Veci sa tu celkom dejú. A vie to pobaviť. Hodnotenie: B ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Staromilsky vypadající film, který nám, narozeným v osmdesátých letech říká, že se blíží doba, kdy budeme cílovkou filmů pro pamětníky. Přitom ale skvěle fungující komedie s řadou už dříve různě omývaných klišé, které mě zde opět rozesmály, neboť mi tato komedie jako celek navodila pocity z dětství. To, co USA měla v osmdesátkách, se k nám dostalo až v době devadesátek. Takže úžas jménem 8bitová herní konzole, to bylo terno mého mládí. A řada klišé v podobě sociálních vztahů též byla něčím, čím jsme si my a můj kolektiv, který mě tehdy obklopoval, prošli. Za toto jasné čtyři slunce! Velice jsem si to užíval. 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to asi o cosi vtipnější a nápaditější. Fantasy to není vůbec (na Kevina taky mluvil ďábelský kotel a nebylo to fantasy), o těch 8-bitech to v podstatě taky není, ale jako rodinná komedie, kdy děcka postupně zjišťují, co je na vánocích to nejdůležitější, je to asi docela ok. Průběh spíše průměrný, vyústění a finální pointa moc pěkná. Neil Patrick Harris s dcerkou mi byli ale daleko sympatičtější, než ta ústřední retro parta. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Jake rozpráva svojej malej dcérke ako sa koncom 90-tych rokov snažil dostať k bájnej konzole Nintendo. Herecké obsadenie: Detský herci prešli úžasným kastingom a tak sa dokonalo hodina na svoje role. Už dlho som nezažil, že by mi postavy tak dobre sadli ako práve pri tomto filme. Či už detské ale aj tie dospelé. Prevedenie: Retro prenesenie do roku1988 je veľmi zaujímavé svieže a pútavo natočené. Samozrejme je to na Americkom kontinente tak, že to treba brať trocha s humorom. Pocity: Aj napriek tomu, že sa film prezentuje ako komédia, humor nie je jeho hlavnou devízou. Je to práve nostalgická atmosféra a príjemný rodinný príbeh na ktorý sa veľmi dobre pozerá. Pridaná hodnota: Veľmi dobre obsadená rodinná komédia, na ktorú sa aj veľmi dobre pozerá. Príbeh nie je žiadne inovatívne terno ale diváka pobaví. 80% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením musel Neil Patrick Harris absolvovat 14denní karanténu. Každý den zveřejňoval vtipné video, jak ji tráví. (BMW12)

Reklama

Reklama