foto

Joseph Trapanese

  • nar. 7.8.1984 (34 let)
    New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joseph Trapanese je americký skladatel filmové hudby.  Absolvoval bakalářské studium kompozice na Manhattan School of Music a později získal také titul M.A. (master of arts) v oboru hudba pro vizuální média v University of California, Los Angeles (UCLA). V této škole později v letech 2008–2011 působil jako učitel kompozice elektronické hudby. V roce 2016 se stal členem Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Je zakládajícím členem The Echo Society.

Na začátku jeho kariéry stála spolupráce s francouzským elektronickým duem Daft Punk (Thomas Bangalter, Guy-Manuel de Homem-Christo) na hudbě ke sci-fi filmu TRON: Legacy 3D (2010) společnosti Walt Disney Pictures, kde Daft Punku pomáhal s orchestrací jejich hudby. Později pro společnost Walt Disney Pictures složil hudbu k animovanému seriálu Tron: Povstání (2012), kde vycházel právě ze spolupráce s Daft Punk.

Spolupráce s duem Daft Punk však pro Josepha Trapaneseho neznamenala jen práci na projektech pro Walt Disney Pictures, ale i nabídky na mnoho dalších projektů. Trapanese se tak stal například jedním ze skladatelů hudby k filmům Zátah: Vykoupení (2011) a Zátah 2 (2014) režiséra Garetha Evanse. Také dvakrát opětovně spojil síly s režisérem TRON: Legacy 3D Josephem Kosinskim, a to na filmech Nevědomí (2013) – zde spolupracoval při tvorbě hudby se skupinou M83 – a Hrdinové ohně (2017).

Z filmů lze dále zmínit např. hudbu k filmům podle knih Veronicy Rothové Rezistence (2015) a Aliance (2016), hudební životopisné drama Straight Outta Compton (2015), nebo muzikálový hit Největší showman (2017) s Hugh Jackmanem v hlavní roli. Ze seriálů pak Jean-Claude Van Johnson nebo Unsolved.

Adéla "Adasin" Sýkorová

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Arctic
Girl and a Gun, A
Goodnight
2017 Hrdinové ohně
Imbroglio
Největší showman
Shimmer Lake
2016 Aliance
The Siege of Jadotville
2015 Rezistence
Straight Outta Compton
2014 Earth to Echo
Zátah 2
2013 Nevědomí
2012 Jumpmaster
Pathfinder
2011 Heart
Mamitas
Zátah: Vykoupení
2010 Cesta ven
2009 Zúčtování: Armagedon

TV seriály

2018 Unsolved (TV seriál)
The Mack (E03)
Nobody Talks (E02)
Wherever It Leads (E01)
2017 Jean-Claude Van Johnson (TV seriál)
The World Still Needs Its Hero (E06)
Run To Nowhere (E05)
If You're Lucky (E04)
další epizody (5)
Quantico (TV seriál)
RESISTANCE (S02E22)
RAINBOW (S02E21)
GLOBALREACH (S02E20)
další epizody (13)
2016 Dead of Summer (TV seriál)
She Talks to Angels (E10)
Home Sweet Home (E09)
The Devil Inside (E08)
další epizody (10)
Jean-Claude Van Johnson (TV seriál)
Pilot (E01)
Quantico (TV seriál)
CLEOPATRA (S02E09)
ODENVY (S02E08)
LCFLUTTER (S02E07)
další epizody (7)
2013 Tron: Povstání (TV seriál)
Terminal (E19)
No Bounds (E18)
Rendezvous (E17)
další epizody (4)
2012 Tron: Povstání (TV seriál)
State of Mind (E15)
Tagged (E14)
The Stranger (E13)
další epizody (15)

Dokumentární

2015 Daft Punk Unchained

Herecká filmografie

TV seriály

2006 Dexter (TV seriál)

Dokumentární

2016 SCORE: A Film Music Documentary
2015 Daft Punk Unchained

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace