Reklama

Reklama

Věž - Série 1

(série)
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, 2021, 2 h 15 min (Minutáž: 44–46 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Recenze (5)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dočkali sme sa príbehu, kde vystupujú viac menej ambivalentné postavy a kde je tá správna iba jedna a ten skutočný hajzel tiež iba jeden. Ten zvyšok je skrátka niekde medzi a pokiaľ by mal niekto chuť, tak by sa to pri každej postave dalo určiť aj percentuálne. Medzi scenáristické, avšak nakoniec nie príliš dôležité, nedostatky, zaraďujem to, že sa nikto nesnažil viac krát presvedčiť matku k výpovedi jej syna a to, že na zničenie mobilu bolo veľa príležitostí a neboli využité. Inak perfektné filozofické krimi o otázkach toho, aká je funkcia polície v spoločnosti a čo brať ako prejav rasizmu a čo ešte len ako bezvýznamný vtip. Ale aj ten môže byť povestným hodením snehovej gule pred spustením lavíny. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám sice 4, podívám se i na druhou sérii, ale není to typ bomba/seriál, co bych doporučovala dál. Bylo tam příliš psychologie, málo akce a prakticky žádné napětí. A z mého (málo korektního hlediska) vlastně ani žádný zločin. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Ač davám ,jen' tři, jde o britsky poctivý seriál, s velmi silnými hereckými výkony a slušnou atmosférou, která chytne, ač samotný scénář je spíše slabší a krom uspokojení nezpůsobí wow dojem. I tak každopádně palec nahoru a rád zkusím druhou sérii, která přislibuje víc. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii je to loudavá, pomalá detektivka, táhne se to jako snopel. Trocha děje, spousta prostojů a vaty. Hrozně natahované, nuda. Na tu trošku příběhu by stačil jediný díl a ani ten by nebyl moc hutný. (13%) ()

papilon395 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky recenzi z médií jsem dnes poprvé využila HBO Max k podívání na Věž. V krimi žánru čtu i sleduju, co se dá, tudíž si troufám sérii zahrnout superlativy. Určitě je to v první řadě zásluhou kvalitní knižní předlohy. Příběh ze současné britské multikulturní společnosti je dostatečně dramatický, s řadou výrazných postav v tom nejlepším hereckém podání. Sedlo mi tempo, dávkované napětí a postupné rozkrývání toho, co se skutečně odehrálo. ()

Reklama

Reklama