Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

adamix 

všechny recenze uživatele

Nejaký čas trvalo, kým to začalo byť trochu záživnejšie a filmu okrem kratšej stopáže pomohlo to, že svoje postavy hodil do situácii, z ktorých sa museli dostať pod tlakom pomocou rôznych klamstiev, ináč by rýchlo zatrepali kopytami. Takže napätie a aj slušné rozuzlenie film má, k tomu aj solídnych hercov, hrajúcich v podstate na jednom pľaci. Na vyššie hodnotenie by tu ale muselo byť čosi navyše. Za mňa 65%. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadš nemám zrovna v oblibě filmy, který se odehrávají ve směs v jedný nebo druhý místnosti (kromě samozřejmě Pily a 12 rozhněvanejch a 8 hroznejch), sakra tak je jich docela dost :o). No, ale tenhle "krimi" se odehrával fakt jen v šírně sak. A to mě opravdu příliš nenadchlo. Dějově to bylo ještě docela zmáknutý, ale koukatelnost a tempo má tenhle biják hodně pomalou. Ale aspoň sem se naučil šít :o) ()

Reklama

mata77 

všechny recenze uživatele

Komorná kriminálna gangsterka, ktorá sa odohráva v dvoch miestnostiach, kedy gradácia deja je založená výlučne len na scenári a dobovo položenom prevedení. Od kostýmov, kulís až po hudbu bol film prepracovaný do detailov. Na to, ako minimalisticky je dej pojatý, som sa celkom slušne bavila a dokonca si viem námet predstaviť aj v divadelnom spracovaní. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Óóó ďakujem. Ďakujem za fakt, že ešte stále na tomto svete nevymreli skutoční scenáristi, ktorí rozumejú svojmu remeslu. Už som ani nedúfal, že existujú a považoval som ich skôr za mýtické bytosti, niečo ako jednorožce alebo morské panny. No minimálne dvaja živí sa našli. Johnathan McClain a Graham Moore. Neviem, ktorí z nich mal viac zásluh na Outfite, ale majú moju hlbokú poklonu. Nádherne minimalistický, slušne zahraný, po čertoch gangsterský filmík je to. Mark Rylance si ma svojou obyčajnosťou normálneho slušného remeselníka získaval z minúty na minútu stále viac. Mafiáni sa tu striedali jedna báseň, vynechali sa pompézne prestrelky či naháňačky na autách a v ústach ostala iba dokonalá chuť pravej gangstrovky. Mne neostáva nič iné, iba vyprázdniť celý zásobník hviezdičiek a povedať si, že ešte aspoň raz by som to chcel vidieť. Ešte raz ďakujem. 🔫 *****. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, které neopustí za celou dobu stopáže jednu lokaci? Ano, obavy byly na místě, ale nakonec se z toho vyklubala slušná žánrová jednohubka, která ve výsledku neurazí. Mark Rylance v hlavní roli sázka na jistotu, tam jsem na 100% věděl, že odvede naprosto precizní výkon (a hádejte co? odvedl :D). Jinak se mi líbilo zasazení do dílny jednoho chicagského střihače během 50. let minulého století, filmů z tohoto historického období moc není. Co se týče příběhové linky, tak musím přiznat, že první půlka se nese možná místy až moc jen na konverzační vlně. Ta druhá už je za mě daleko povedenější, dojde i na nějakou tu mrtvolu, dialogy mají říz, vše postupně graduje ke konci, kde není nouze ani o slušné zvraty. Takže suma sumárum, nejedná se o nic excelentního, ale zpětně jsem rád, že jsem tomu dal šanci. Nezklamalo to. Za mě 6,5/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)
  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama