Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Korejský horor se v posledních letech pozvolna probouzí z hibernace, ale zatím absolutně nic nenasvědčuje tomu, že by v dohledné době dokázal oprášit vlastní zašlou slávu z přelomu století. Jistým příslibem mohl být seriál Kingdeom, který poměrně funkčně kombinuje prvky dobového politického dramatu, detektivky a klasického zombie hororu, avšak nejnovější počin z dílny Netflixu již žádný důvod k optimismu nenabízí. Kdo by od Jigeum Uri Hakgyoneun čekal alespoň prostý náznak inovace, která vnese do zombie subžánru něco nového, bude zklamán. Námět je opravdu velmi jednoduchý a v různých obměnách již tisíckrát viděný. Navíc tvůrci zcela rezignují na budování atmosféry a pokouší se diváka udržet u obrazovky prostřednictvím akce. Té je však pomálu, a tak seriál postupem času začne připomínat rozplizlé středoškolské melodrama. Jakožto zdejší hororový expert uděluji Jigeum Uri Hakgyoneun jednu silnější hvězdu a k projekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Se zombíky a různými viry se nám poslední dobou roztrhl pomyslný pytel. Asie v tom samozřejmě jede taky a tím nemyslím, to že svým dětem do školy jako svačinu připravují netopýří sendviče. Řemeslně precizní středoškolský apokalypsojd s očividně celosvětovým úspěchem, ale dnes je seriálů jako „vlastenců“ na sociálních sítích a tak to chce víc, než jen ukřičené přebíhání z jedné místnosti do druhé. Zbytečně moc epizod, což se odráží na tempu. Postavy taky žádní velcí sympaťáci, navíc dělající až moc přešlapů. Takže se snažíme přežít, lezeme z učebny do učebny a umíráme a snad moc neprozradím, když přidám, že někteří i přežíváme. No a o čem bude druhá řada? Vlastně si ani nejsem jist, jestli mne to zajímá. ()

Reklama

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Ide rozhodne o zaujímavý počin na motív High School of the Dead, ktorý sa mi páčil o trošku viac. Hlavne preto, že netrebalo spod televízora po každom diely vylievať za dve vedrá nazbieraných slzičiek od každej z postáv. Tu sa kvôli týmto nevyhnutným melodramatickým scénam pekne natiahla aj stopáž každého dielu. Okrem tohto mi dosť prekážala aj občasná prítomnosť nasilu vložených rádoby-vtipných, zavádzajúcich, či v zopár prípadoch dokonca až vyslovene hlúpych scénok. Inak som to ale dopozeral bez ujmy (pár-krát si pokrútiť hlavou nezaškodí) a ako celok teda hodnotím 3/5. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Korejská produkce je očividně na koni a po megaúspěšném Squid Game a vcelku zajímavém Hellbound přichází s miliontou variací na zombie epidemii. Paralela se současnou probíhající covidovou krizí se zde přímo nabízí a vlastně to na celé koronavirové šílenství dost (nepěkně) odkazuje. Pokud jde o samotné formální provedení, postavy, gore, občasné twisty a celkový dojem „zábavy na úrovni“ – všechno tu je a vlastně to po celých těch 12 hodin baví více než dobře. Na takhle dlouhé ploše je ale prakticky nemožné se vyhnout nějakým hlušším místům a občas se může dostavit pocit, že už je to příliš rozvleklé. Jenže zároveň se sluší poznamenat, že po valnou většinu stopáže je to vlastně dost cool a napínavé. Ani o dojemné (místy možná patetické) scény tu není nouze a vlastně nemůžu říct, že by mi některé postavy nepřirostly během těch 12 dílů k srdci. Ve výsledku se tak jedná o velmi solidní zombijárnu, která není kdovíjak originální, ale už jen za tu snahu o rozšíření či pokus o obohacení zombie mytologie si sympatie rozhodně zaslouží. [75%] ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

... a kdyby to mělo 8 dílů po 45 minutách, mohla to být parádní zombie jízda za plný počet, jenže Korejci řekli née a tak tu máme parádní rozjezd, který v polovině ztratí dech a přešlapuje na místě. Závěr sice uspokojí, ale našlápnuto to mělo do jiných výšin. Ale určitě větší spokojenost než s nedávným Hellbound (Peklo). 7/10 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)
  • Postave Yoon Gwi Nam (Yoo In Soo) bolo povedané, že nenávidí Lee Cheong San (Yoon Chan Young). Tiež sa prenasledujú a chcú sa pomstiť. V skutočnom živote sú títo dvaja najlepší priatelia. (mivr)

Reklama

Reklama