Reklama

Reklama

Vrah Dimitrij Karamazov

  • Německá říše Der Mörder Dimitri Karamasoff (více)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Dostojevského slávny román v slušnom prevedení. Vyniká čiernobiela kamera, ktorá dodáva filmu charakter. Možno nebolo najšťastnejším riešením vyžívať sa v detailoch, filmu by prospela kratšia minutáž. Tretia recenzia. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Známý román Dostojevského, tentokrát jako čisté krimi. Jak název filmu prozrazuje, děj se soustřeďuje na Dmitrija, přičemž druhý bratr Ivan se tu jen mihne a třetí bratr Alexej zde nevystupuje vůbec. Slušné herecké duo Fritz Kortner jako Dmitrij a Anna Sten (půvabná ruská herečka) jako Grušeňka, svižný děj, soustředění se jen na zločin a rozumná stopáž dělají z filmu dobrou podívanou. Film mě dokonce zaujal více, než sovětská verze z roku 1969, která sice byla epičtější, věrnější knize, ale postavy mě nechali chladným. V rámci žánru za 3. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek s výbornými herci, potěšila mě i pohyblivá kamera. Když jsem dnes v knihkupectví viděl, jak rozsáhlým románem "Bratři Karamazovi" jsou, tak je zřejmé, že tento film si opravdu vystačil jen s jeho malou částí, ale vůbec to nevadí. Děj je opravdu zajímavý, postava sluhy Smerďakova takřka démonická. Na snímku je zajímavé, kolik ruských (režisér Ocep, scénárista Trivas) či ukrajinských (hlavní herečka, nápadně podobná Marlene Dietrichové v Modrém andělovi) tvůrců se na něm podílelo. Předhitlerovská německá kinematografie byla opravdu kosmopolitní (vždyť třeba i Martin Frič či Karel Anton točili německé filmy). P. S. můj jubilejní osmistý komentář. ()

Reklama

Reklama