Reklama

Reklama

The Coven

  • USA The Long Night
Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (25)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodinku to bylo celkem koukatelný a dalo by se říct, že to místy mělo i solidní atmosféru. Samozřejmě nemůže být řeč o něčem co by jsme ještě neviděli. Po hodině snímku pomalu ale jistě začíná docházet dech a zanedlouho se vytasí se svítící 3,14čou a všechno jde do kopru úplně. Sice jsem dva předchozí snímky Riche Ragsdala neviděl ale myslím si, že určitej potenciál v něm je. Přál bych mu film s větším rozpočtem a hlavně taky s lepším scénářem. Tentokrát to za mě jsou 2 hvězdy, protože většinu stopáže to bylo fakt koukatelný. Nebýt té zprasené poslední třetiny filmu dám klidně i 3 hvězdy.   PS: Ústřední dvojice mi taky nebyla zrovna dvakrát sympatická. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď to tu hodnotím, má The Coven aktuálne na čsfd strašných 29%. Priznám sa, že tomu nechápem. Nie je to odpad. Polobéčko áno. Ale videl som už stokrát slabšie horory. Začiatok ma nechytil, to je pravda. Bol som voči filmu skeptický. Len čo však postavy prišli na miesto činu... wow! Nevedel som sa na to úžasné miesto vynadívať. Obrovský dom na gigantickom pozemku, nikde nikto, žiadni susedia. Dokonale odľahlé miesto pôsobí dojmom, že tu nežijú ani zvieratá. Skoro žiadne cesty a za domom „len“ príroda, lesy, jazerá. No proste krása. Panoramatické zábery značne inšpiratívne. Okamžite som dostal chuť napísať fajnový horor. Následne sa žiaľ snímka prepadá do béčkarského močiara, postavy konajú idiotsky a správajú sa ako blbci a herci nie sú sympatickí. Ku koncu to síce znova chytí (stratený) dych, ale už je neskoro. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Do černých čísel tahle fantasmagorie určitě nepatří, už jenom proto, že v ní nejde o nic menšího, než o záchranu celého lidstva před vyhlazením. Za vším stojí prastarý démon Ukulele, kterého sice kdysi Indiáni spoutali a uvěznili, ale jelikož je rovnodennost a planety leží v jedné přímce, zjeví se démonovi služebníci, kteří touží svého Pána osvobodit. Klíčovou postavou celého spektáklu je jistá macatá buchta Grace a její katolický bojfrend Jack, o kterých jsem si zpočátku myslel, že jsou to máma a syn, tedy až do jejich prvního vroucného polibku. Služebníci obklíčí dům, ve kterém se ukrývá Grace s Jackem, a i když dlouho jen stojí před verandou jako tydýti, netrvá dlouho a rozpoutá se nefalšované peklo. Pomůže našim dvěma hrdinům nestárnoucí macho Fahey? A co Deborah K. Unger, na kterou jsem se nejvíc těšil, v jaké roli se objeví ona a na čí bude straně? To vše se časem dozvíte, pokud ovšem film vztekle nevypnete a nehodíte do koše, protože hlavně jeho druhá polovina už je určena jen výjimečně otrlému... tedy trpělivému divákovi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

The Coven je béčkový paganhoror s velmi pěkným vizuálem a parádní hudbou, která jen ve vypjatých scénách byla až neúnosně hlučná, ale jinak temná, strašidelná, s pohanskými chorály. Příběh je nijak objevný, ale to mi nevadilo. Grace žila v dětském domově a už deset let pátrá po svojí rodině. Když se jí ozve muž, který má pro ni nové informace, vydá se z New Yorku se svým přítelem Jackem na jih, odkud pochází a kde by se konečně mohla něco o své rodině dozvědět. Tam už je však očekávána tajemným kultem vzývajícím hadího démona. Na jarní rovnodennost chtějí jeho členové provést obřad, jehož součástí má být Grace. Tajemný les, mlha, rohaté postavy, zapálené louče, krev. Některé výjevy jsou velmi pěkné, třeba obřadný sex v lese, který sice vynechal detaily, avšak nechal prostor pro fantazii. Naopak porod už doslovný byl. Grace se sice chová jako blbka, ale v závěru vše vylepšila. Konec si rozhodně ocenění zaslouží. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda! Tenhle film začal dobře. Všechny ty atmosferický záběry na les, doplněný skvělou hudbou. Ta byla mimochodem naprosto luxusní po celou dobu. Stejně jako všechny momenty, kdy byly na scéně oni, zatím jim tak říkejme. S tou hudbou a mlhou, luxusní. Ano, první polovina, kdy jsou jsou Grace a ten, jehož jméno jsem zapomněla (ale jeho tatínek jim vyhlásí válku, je právník!), v domě, něco se děj na pozadí, oni jenom stojí venku, tak to bylo fakt děsivý. Od momentu, kdy se přijde na to, co chtějí, začalo to být zvláštní. A poměrně dost morbidně nepříjemný. To bylo asi tím dávkování informací. Protože na konci filmu jsem usoudila, že ta pointa s kultem nebyla úplně špatná, ale tak blbě podaná. A ke konci jsem se několikrát začala smát. Co oceňuji je ale úplný konec. Takhle jsem to nečekala. Takže jo, škoda, velká ško ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama