Reklama

Reklama

Podvodník z Tinderu

  • Velká Británie The Tinder Swindler (více)
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2022, 114 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na internetu ze sebe dělal magnáta, který obchoduje s diamanty a je pořád na cestách, a různé ženy pak obral o miliony dolarů. Některé z nich ale teď plánují odvetu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný! Nevěřil jsem, že mě to po pěti minutách tak chytne. Netflix na mě valil virál ze všech stran aplikace. Nešlo tomu uniknout. Takový příběh si totiž nevymyslíte. Hlavní protagonista mi reálně připomínal takové ty pábitelské dobrodruhy Krásné doby z přelomu 19. a 20. století. Jedna lež vedle druhé, žije si z nich jak pan král a nikdo na něj nemůže, protože vždycky ze spár zákona nějak uteče do bezpečí. To, že pro to použil Tinder (moderní vymoženost dnešní doby) a odsralo to pár desítek holek po celém světě, to je zřejmě zanedbatelný fakt, protože si jak pan král žije i dnes. Po shlédnutí tohoto dokumentu je tento fakt na tom všem asi nejvíc absurdní. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ayleen from Holland se k Simonovi docela hodila, řekl bych… Slušná potvora. Teď aby se o sebe bála. Borec vylezl z díry za 5 měsíců! Jen za ty samotný výhrůžky jsem to viděl minimálně na 2 roky. Simon se teď chechtá, ale nejlíp se zasměje ten, kdo se bude smát v souvislosti s ním naposledy. A věřím, že on to nebude. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost šílený dokument, který teď bourá Netflix. Je až zarážející, jak umí být někteří muži vynalézaví ve svých lžích a podvodech a kolik naivních žen jim na to naletí. Dokument se zaměřuje na několik z nich, které podlehly kouzlu izraelského prince Simona, který se prezentuje jako majitel firmy s diamanty. Po pár drahých večeřích a výletech byly schopné se zadlužit až na 100ky tisíc dolarů, jen aby mu pomohly z jeho "problémů." Ten penězi od jedné platil radovánky té druhé atd., prostě klasické letadlo. Naštěstí se na to přišlo a byl potrestán, ale to mu nebrání tuto činnost páchat dál a užívat si život plných radovánek. Prý okradl ženy po celém světě až o 10 milionů dolarů. Smutný příběh... "Každá akce má svou reakci." ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem má u mě takový člověk obdiv, ač, nebo právě proto, já bych na takové jednání kromě inteligence neměla ani náturu. Jednotlivé oběti bych nekomentovala, můžeme si na ně udělat hodně zjednodušený obrázek, jen takový, který nám dokument dá, ale pořád nevíme, co vše se jim odehrálo v životě a v hlavě a vedlo je až k takovému jednání, že samy ze sebe dokázaly udělat takové "hlupačky", prostě těžko soudit a odsuzovat, když my na jejich místě nebyli. Jestli mě něco na dokumentu nadchlo, tak hlavně představa, jaký pěkný celovečerák ve stylu Catch me if you can by z toho mohl v dobrých rukách být. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Emotivní, vtipný, k zamyšlení. Takový je zábavný dokument o sňatkovém podvodníkovi na síti. Jistě, dokument je hrozný, když se zamyslíme nad tím, co ženám udělal, ale je záměrně podaný (aspoň v první půli) lehkonohou formou. Ty prostřihy z romantických filmů a pohádek pro charakterizaci první, v něžně dokonalou lásku věřící ženu byly navíc a podtrhovaly její image až příliš naivní blondýny. To však ona nebyla. Asi uspěchaná a doufající v až příliš rychle nalezený láskyplný vztah, ale hloupá ne. Sedla na lep chlapíkovi, který si svou predátorskou vysávací taktiku brousil léta a měl k ní i sehraný tým. ______  Další dvě ženy vůbec neměly důvod pochybovat, jedna s ním byla 14 měsíců, druhá ho brala za kamaráda. Samy mu daly do rukou proti sobě zbraně – své lajky, sdílení a příspěvky na sítích. Které on prostudoval, nejspíš i se svými kumpány, aby přesně věděl, jak na kterou ženu jít. ___ Vážně mi vadí, jak je někteří recenzenti zde odsuzují, jakoby snad sami nedělali totéž. Jen mají štěstí, že po nich nikdo cíleně nešel. Ono se také jinak hodnotí dvouhodinový dokument, který celé drama a podvod zestruční a shrne a jinak by bylo prožívat ho v reálném čase, hodinu po hodině, z jedné návštěvy do druhé, ve stovkách a tisících textových a hlasových zpráv. ____  Už vůbec nechápu to odsuzování, že není důvod ženy litovat, protože si to zasloužily. Vážně? Někdo si zaslouží být obětí trestného činu? S touhle optikou si tedy okradený může za to, že ho okradli (měl si peněženku schovat do náprsní tašky, ne do aktovky/neměl jezdit tramvají/neměl parkovat své auto na ulici/neměl mít tak drahé auto/měl si pořídit trezor nebo pancéřové dveře), znásilněný za to, že ho znásilnili (neměl pít/neměl tam chodit/neměl se s nimi bavit) a zmlácený za to, že ho zmlátili (měl držet pusu/měl se jim vyhnout/neměl vycházet po setmění). Vy soudci z gauče, zkuste někdy empatii, protože i váš postoj vede k tomu, že se oběti stydí zločin nahlásit a zločincům tak poskytujete pohodlnější živobytí. ____ Každopádně, dokument rozkrývá taktiku predátora a využívá k tomu jako nosné prvky i záznamy a nejspíš i ilustrační záběry z aplikací a mobilu. Takže forma si vtipně pohrává se zobrazením, které umožnilo páchat trestný čin._____ Douška dokumentu je hořká, ale snad samotný dokument dokáže zjednat přece jen trochu víc spravedlnosti. SHRNUTÍ: Nesdílej, nelajkuj, nedůvěřuj – možná pak budeš v bezpečí, ale možná pak zůstaneš sám. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Po odvysílání premiéry na Netflixu se na Instargramu objevila spousta falešných účtů Simona Levieva. (Ganka)
  • Dokument byl zveřejněn 2. února 2022 a na jeho konci bylo uvedeno, že Simon Leviev je na Tinderu pořád aktivní. Krátce po vyšetřování Tinder Levieva zablokoval a prohlásil, že se na platformou nedostane ani s jinými alternativními nicky. (SpicyNugget)
  • V čase 18:00 je na pár sekúnd vidieť zábery z Košíc - výhľad z Mlynskej ulice na vežu Jakabovho paláca. (Cigalone)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama