Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 1

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (101)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Okuno je mnohem lepší režisérka než scenáristka. Snaživá variace na Hitchcocka říznutá Polanskiho smyslem pro paranoiu. Táhne to skvělá scénografie, naplno využívající chladnosti a neokoukanosti bukurešťských lokací, trpělivá kamera, která drží záběry mnohem déle, než je příjemné, a samozřejmě vynikající Maika Monroe, držící v hrsti titul nezávislé scream queen, k níž však přidává dost uvěřitelné zobrazení ženy na pokraji zlomu. Všechno žánrový nadstandard. Jenže dnes každý festivalový horor musí mít kritický podtext a být jaksepatří „elevated". U Watchera je tato rovina jen velmi jemná, nerozpracovaná a přesně taková, jaká si myslíte. Pokud ale celá pointa visí na pomyslném „I told you so", je trochu zvláštní, že se hrdinka párkrát zachová naprosto neúměrně vzhledem k situaci a strachu z pronásledování, který by ji měl svazovat. Sama v noci liduprázdným metrem. Pronásleduje podivína od naproti do temného baráku bez jakékoliv zbraně. Chápu, že eskalace tempa a napětí musí být, ale zároveň nemůžu popřít, že mě to trklo. A tak jsme někde na půl cesty mezi hutnou žánrovkou a štípavou sociální kritikou. Ve výsledku ale zcela neuspokojí ani jeden tábor. 60 % ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Klišé, ale s příjemnou hlavní herečkou (pro blond mikádo mám obzvláště slabost), solidně zfilmované, s citem pro chladné prostředí a umem vzbudit husí kůži. Nejlepší cílovkou filmu jsou mladé Američanky, které plánují návštěvu nebo stěhování do Východní Evropy, ideálně do Rumunska. Rumunsky se ve filmu mluví stejně jako anglicky, hlavní postava je v zemi jediným cizincem. Na čtyři hvězdy by film dosáhl s nápaditějším a chytřejším vyvrcholením. S tím svým hloupým se naopak shodí. Přestože na chvíli to vypadalo na závěr, jaký byste nečekali a jaký by mě osobně velmi potěšil (a mainstreamového diváka naštval). ()

Reklama

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Co uděláte, když zjistíte, že vás někdo sleduje? Zase po delší době dílko, které mě v rámci stalker thrillerů hodně bavilo od začátku až do konce. Na úvod je nutné říct, že Maika Monroe roli zahrála opravdu skvěle.  Samotná žena, cizí město, cizí lidé, pocit ohrožení, stupňující se strach. Film na mě přenesl přesně ten znepokojivý pocit, jaký se měl dostavit. Burn Gorman coby stalker měl přesně tu správnou vizáž podivína, slizouna a creepy úchyla. Takhle nějak si pořádného psychopata představuju. Atmosféra se místy dala krájet, jediné mínus byl možná trošku odfláknutý konec, kde bych si představovala to ještě trošku líp rozehrát. Jinak ale skvělé čtyři hvězdy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to vyzeralo celkom nádejne, a takéto thrill-mystery filmy ma zvyknú celkom zaujať. Watcher ma spočiatku bavil, ale postupne to strácalo svoje čaro a akosi to zostalo v tom istom móde, ktorý sa točil stále dokola. A keď už to konečne znovu chytilo spád, tak sme sa dočkali skôr očakávaného vyvrcholenia s hororovým žánrom, ktorý mňa osobne absolútne nenadchol. Mimochodom, Bukurešť tu pôsobí ako nejaká temná stoka, kde takmer ani slnko nezasvieti. Chápem, že to bolo účelové pre potreby "mystery" atmosféry, ale mne to aj tak akosi celý čas prekážalo. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádný slaher, ale plíživé psycho o ženě, kterou někdo sleduje, ale nikdo ji nevěří. Je to komentář k MeeToo, ale také vydařený thriller, prošpikovaný znepokojivou atmosférou, kterou ještě umocňuje odcizený Bukurešť. Nad původními filmy, které by nebyly frančízou, pomalu a jistě zapadá slunce, takže bychom si každý podobný zářez měli naplno užít. Příliš dalších příležitostí zřejmě mít nebudeme. Takže vzhůru do Rumunska, kde kromě Drákuly žijí i jiná monstra. Třeba v protějším domě. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Podle původního scénáře se měl děj odehrávat v Brooklynu v New Yorku. (LUKICKK)
  • V úvodu filmu jede dvojice vozem taxi, které má zadní okna dělená. V dalším záběru ale vystupují z taxi, které má zadní okna celá. (SsgtJira)

Reklama

Reklama