Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 2

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

William_ 

všechny recenze uživatele

8/10. Tak tento film mi sedl náramně. Hutný psychologicky thriller se sympatickou hlavní představitelkou, která se nestačí divit tomu, co jí ve "východoevropském peklu" čeká. Bukurešť je ve filmu vykreslena poamericku - tedy šedivý color grade znázorňující tíživou atmosféru tohoto města. Zápletka a úplný závěr může připadat spoustu lidem levný a obyčejný, ale jako fajnová jednohubka na dlouhý zimní večer splnil film svůj účel na čtyři hvězdičky. PS: Nezávidím ženám ten pocit, když je někdo sleduje, i to bylo v tomto filmu vyobrazeno velice autenticky. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Režijně nečekaně sebejisté ztvárnění námětu, který byl v minulosti zpracován už nejmíň tisíckrát. Neznámá Chloe Okuno dokázala s minimem prostředků (finančních i filmařských) vytěžit z neobjevného scénáře náramně pochmurnou podívanou o ženě (výborná Maika Monroe) sužované strachem z toho, že ji někdo sleduje. Krásně tajemné, tísnivé, audiovizuálně vytříbené a s precizně budovanými scénami, které přikovají do sedačky i bez užití jakýchkoliv obvyklých žánrových propriet (lekačky, násilí, nadpřirozeno). Nebýt finále natolik tradiční, nepřekvapivé a celkově banální, šlo by o mysteriózní psychothriller blížící se úrovni nejlepších obdobných děl Romana Polanského (Rosemary má děťátko, Nájemník). 70 % ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Klišé, ale s příjemnou hlavní herečkou (pro blond mikádo mám obzvláště slabost), solidně zfilmované, s citem pro chladné prostředí a umem vzbudit husí kůži. Nejlepší cílovkou filmu jsou mladé Američanky, které plánují návštěvu nebo stěhování do Východní Evropy, ideálně do Rumunska. Rumunsky se ve filmu mluví stejně jako anglicky, hlavní postava je v zemi jediným cizincem. Na čtyři hvězdy by film dosáhl s nápaditějším a chytřejším vyvrcholením. S tím svým hloupým se naopak shodí. Přestože na chvíli to vypadalo na závěr, jaký byste nečekali a jaký by mě osobně velmi potěšil (a mainstreamového diváka naštval). ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho víc. Za mě to zpočátku byla nevýslovná nuda s hlavní hysterkou, co všude viděla úchyláky jen se někam pohnula. Později se to trochu usadilo, ale kromě jednoho zamávání u okna sem se jiných dramatických okamžiků nedočkal. I když to závěr trochu napravil, tak za mě je to pod průměrem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mladý pár se stěhuje do Bukurešti, do jeho rodné země. Je totiž napůl Rumun, zatímco ona Američanka, s hereckou zkušeností a přemýšlející, co dál se svým profesním životem. Zatímco on je zavalený prací, ona tráví v novém prostorném bytě hodně času sama, s pocitem neužitečnosti. Záhy si všimne muže, který jako by ji sledoval z okna protějšího činžovního domu. Pokaždé, když se jeho směrem podívá, je prostě tam. V lokalitě navíc právě zavraždili ženu. Není v poslední době první. Od toho okamžiku se rozjede série drobných nepříjemných momentů, kdy má pocit, že ji někdo neustále pronásleduje. Přemýšlí, jestli není paranoidní. Nebo zda za vším není její nespavost. V Bukurešti je nová, řeči takřka nerozumí, sousedka, se kterou se spřátelí, zmizí. Debutující režisérka Chloe Okuno volí solidní vizuál, se svým týmem se soustředí na interiéry – vysoké stropy, stísněné výtahy, pootevřené dveře, dlouhá schodiště… Režisérka prostřednictvím mladé Američanky zpřítomňuje pocity ohrožení i izolace. Nepoužívá titulky, když postavy hovoří rumunsky, a proto je její frustrace i naše vlastní. Křehká blondýnka Maika Monroe zároveň slušně ztvárnila hrozbu toho, co se může stát, protože mysl si dokáže představit cokoliv. Poměrně mrazivý a elegantní thriller, finále překvapivě silné. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Podle původního scénáře se měl děj odehrávat v Brooklynu v New Yorku. (LUKICKK)
  • V úvodu filmu jede dvojice vozem taxi, které má zadní okna dělená. V dalším záběru ale vystupují z taxi, které má zadní okna celá. (SsgtJira)

Reklama

Reklama