Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Zanechte vší naděje, kdo sem vcházíte! ... Vítejte ve světě, kde je 97hodinový pracovní týden. Vítejte ve světě, kde se dělají rozhodnutí o životě a smrti. Vítejte ve světě s nepřetržitou tsunami tělesných tekutin. Vítejte ve světě, kde vyděláváte míň než automat na nemocničním parkovišti. Dejte sbohem svým přátelům a vztahům. Vítejte v životě začínajícího lékaře... Adaptace autobiografického bestselleru Adama Kaye s hvězdným Benem Whishawem v hlavní roli (česky Bude to bolet, doktore?, nakl. Jota, 2018) upřímně, bez obalu a s řádnou dávkou černohumorného nadhledu líčí poměry v britském státním zdravotnictví a daň, kterou si práce lékaře může vybírat v osobním životě. Seriál byl po svém uvedení nominován na prestižní cenu BAFTA v šesti kategoriích. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Chudobka k tomuto seriálu (4)

Epizoda 1 (2022) (E01) 

Začátek epizody mi připadal až bizarní a chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na hrozný chaos, který v nemocnici panoval. Doktor přecházel od jedné pacientky k druhé, aniž by měl čas se některé víc věnovat. Ale pak se situace trochu změnila, bylo vidět, že hlavnímu hrdinovi na jeho práci opravdu záleží.  Osobní život asi nebude moc fungovat, protože se se svým partnerem téměř nevidí. Pěkná byla scéna, kdy se doktor omlouval dítěti v inkubátoru za svou chybu. Přemýšlela jsem, kde jsem Bena Whishawa viděla, připadal mi povědomý. Bylo to ve filmu Jasná hvězda, kde ztvárnil mého oblíbeného básníka Johna Keatse. ()

Epizoda 2 (2022) (E02) 

Whishaw mě uhranul už  jako John Keats v Jasné hvězdě. Pocit viny, strach, aby neudělal nějakou další chybu, miminko, které má pořád před očima a kterému plete bačkůrky...chvilkami se musím smát a pak je chvilka dojemná až k pláči. Hned v úvodu mě pobavila  rouška, která by se rozložila v břiše pacientky asi za šest až sedm tisíc let. Adamovy sarkastické komentáře k dění v nemocnici jsou vždy trefné a zábavné. Hlavního hrdinu jsem si oblíbila a fandím mu. A jako příjemný doplněk navíc parádní hudba. ()

Epizoda 3 (2022) (E03) 

Benem Whishawem jsem okouzlená. Není možné ho nemilovat. A je to výborný herec, kterému věřím každé slovo. Ambika Mod jako jeho asistentka Tracy mu zdatně sekunduje. Adamova večeře s matkou byla snad větší nálož než jeho náročná práce. Baba na zabití ()

Epizoda 5 (2022) (E05) 

Tak je zde krize, kterou jsem očekávala. S takovým pracovním vypětím, kdy Adam nemá vůbec čas na nějaký osobní život, to nemohlo dopadnout dobře. V této epizodě nedopadlo dobře vůbec nic. Minule Adam zazářil, ale teď bylo skoro všechno špatně. Jak se vyrovná s tím, že mu krachuje vztah? Co si počne s přiznáním kolegyně, která mu vysvětlila, proč na něj poslala anonymní udání? Možná nevěděla, že Adam sedí každý den u inkubátoru a mluví s miminkem. Ale mohla si všimnout, jak zodpovědně přistupuje ke své práci a jak moc mu na ní záleží. V této epizodě bylo určitě mnohem víc deprese než humoru. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama