foto

Harriet Walter

  • nar. 24.9.1950 (66 let)
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Harriet Mary Walter je neteří slavného britského herce Christophera Lee. Navštěvovala dnes už neexistující školu pro dívky Cranborne Chase School. Po studiu na London Academy of Music and Dramatic Art získávala zkušenosti s putovními divadelními společnostmi. Její životní partner byl herec Peter Blythe, který zemřel roku 2004. Mnohokrát vystupovala na představeních s Royal Shakespeare Company. Její filmová tvorba zahrnuje role v kostýmních dramatech jako např. ROZUM A CIT, GUVERNANTKA nebo ONĚGIN.

Žije střídavě v Londýně, Dorsetu a Stratfordu nad Avonou. Nejraději poslouchá klasickou hudbu a soundtrack k filmu Volver. Pravidelně dělá jógu, cvičení pilates a vyráží na dlouhé procházky. Jako malá snila o tom mít obchod s rybami. Mluví španělsky.

Andrea "ashqa.fi" S

Herecká filmografie

Filmy

2017 Julius Caesar
The Sense of an Ending
2016 Popírání holocaustu
Shakespeare Live! From the RSC (divadelní záznam)
2015 Star Wars: Síla se probouzí
Vzmuž se
2014 Suite française
2012 Domino Effect, The
Královská aféra
Wedding Video, The
2011 The Door
2009 Chéri
Královna Viktorie
Lovci (TV film)
Morris: A Life with Bells On
Napříč časem
Short Stay in Switzerland, A (TV film)
2008 Abraham's Point
2007 Baletní střevíčky (TV film)
Pokání
2006 Babel
Slečna Marplová: Zapomenutá vražda (TV film)
2005 Chromofobie
Mesiáš 4: Božská komedie (TV film)
2004 London (TV film)
2003 Frankenstein: Birth of a Monster (TV film)
My Uncle Silas II (TV film)
Rozverná mládež
2002 Villa des roses
2001 Macbeth (TV film)
1999 Kouzelná země skřítků (TV film)
Oněgin
1998 Guvernantka
Ložnice a kuloáry
Norman Ormal: A Very Political Turtle (TV film)
1997 Domácí štěstí
1996 Muž v hlavní roli
1995 Rozum a cit
1994 Man You Don't Meet Every Day, A
1993 Hodina prasete
Maitlands, The (TV film)
1991 Bye Bye Columbus (TV film)
They Never Slept (TV film)
1990 Milou v máji
1989 Nuit miraculeuse, La (TV film)
1987 Have His Carcase (TV film)
Lord Peter Wimsey (TV film)
1985 Good Father, The
Želví deník
1984 Amy (TV film)
Reflections
1981 Francouzova milenka
Cherry Orchard, The (TV film)
1979 Rebecca (TV film)
1974 Licking Hitler (TV film)

TV seriály

2017 Black Sails (TV seriál)
XXXVIII. (S04E10)
XXXVI. (S04E08)
XXXV. (S04E07)
2016 The Crown (TV seriál)
Assassins (S01E09)
Scientia Potentia Est (S01E07)
Gelignite (S01E06)
další epizody (7)
2015 London Spy (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 4 (S06E04)
2014 The Assets (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Episode #5.1 (S05E01)
2013 Heading Out (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 1 (S04E01)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Smrt a diva (S15E04)
2010 Rosamunde Pilcherová: Odstíny lásky (TV seriál)
2009 Law & Order: UK (TV seriál)
2008 Fairy Tales (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Kočka mezi holuby (S11E02)
2005 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Orchis Fatalis (S08E03)
2003 New Tricks (TV seriál)
2002 MI5 (TV seriál)
2000 Black Cab (TV seriál)
Doctors (TV seriál)
Mrtvé probouzeti (TV seriál)
1998 Unfinished Business (TV seriál)
1997 A Dance to the Music of Time (TV seriál)
1996 Dalziel a Pascoe (TV seriál)
1994 Hard Times (TV seriál)
1991 Ashenden (TV seriál)
Men's Room, The (TV seriál)
1987 Inspektor Morse (TV seriál)
1985 Girls on Top (TV seriál)
Theatre Night (TV seriál)
Výkupné (TV seriál)

Dokumentární

2012 Simon Schama: Shakespeare a my (TV film)
1998 An Awfully Big Adventure (TV seriál) - vyp.
1993 Jean Renoir: Part One - From La Belle Époque to World War II (TV film)
Jean Renoir: Part Two - Hollywood and Beyond (TV film)

TV pořady

2009 The 63rd Annual Tony Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace