Reklama

Reklama

Rozhodnutí nebo život

  • Velká Británie Choose or Die
Trailer

VOD (1)

Dva kamarádi mají políčeno na výhru, o kterou se nikdo nepřihlásil, a tak oživí tajemnou videohru z 80. let. Ocitnou se ale v neskutečném světě plném nečekaných hrůz. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Když bych si měl pomoci názvem tohoto snímku tím, že bych se zeptal, jestli se rozhodnout film sledovat, nebo raději zemřít, tak bych upřímně doporučil klidně sledovat, jelikož to zas až taková sračka není, i když převaha těch negativních dojmů je zde vážně velká. Mezi ty nejzásadnější každopádně patří fakt mizerný casting, kdy mám na mysli především ústřední herečku, která je extra nesympatická, odpudivá a herecky totálně marná, obtloustlý Asa Butterfield to též zrovna nezachraňuje a o šíleným zbytku pak ani nemluvě, zde se prostě jedná hromadně snad o jedno z nejkatastrofálnějších obsazení vůbec, no a pak mě určitě nepotěšila ani obrovská nesmyslnost celé té zápletky, v čele s totální nedotažeností jednotlivých scén, kde se sami tvůrci utápěli v úplně paskvilovitém vysvětlování, nedávající ani hlavu, ani patu, je to zkrátka opravdu silně nedotažený story, které se vymklo kontrole. Proč to ale nemohu úplně hodit do kanálu je, že jednotlivé scény, když tedy pominu onu jejich nesmyslnost, tak jsou poměrně zábavné, chvílemi i nápadité, efektně zpracované a třeba závěrečný souboj mezi ústřední hrdinkou a Eddie Marsanem lze považovat za parádní scénu, která mě fakt dostala. Jinak co se týče napětí, to se zde nevyskytuje a jistou atmosféru tu pak sice lze vycítit, nicméně mě osobně neoslovila a ani filmu samotnému zrovna také nepomohla k nějakému lepšímu dojmu. Rozhodnutí nebo život je zkrátka v jednotlivých scénách docela zábavná podívaná, nicméně jako celek je to šílený nesmysl, přežít se to ale dá bez nějaké zásadnější újmy. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá počítačová hra z osmdesátých let zabíjí lidi, protože je prokletá. Co budou hráči ochotni zaplatit za vítězství? Rozhodnutí nebo život je přesně tak blbý film, jak blbě zní jeho zápletka. Podfinancovaný horor bez špetky nadhledu, ale především bez jediné opravdu napínavé scény, se pokouší vykrádat žánrové klasiky, ale dělá to naprosto neobratně a s nulovým vkladem vlastní invence. Není důvod na to koukat. ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně bizár roku. Film postavený na relativně slušné a zajímavé premise, ve které tajemná hra ovlivňuje dění v reálném světě, a samozřejmě se nedějí vůbec hezké věci. Na celovečerní debut pro Tobyho Meakinse to není úplně zlé, v rámci možností se filmu daří vytvářet takové začátečnické napětí, "děsivé" a nepříjemné okamžiky a gore výjevy jako pojídání skla působí znepokojivě (tedy minimálně na papíře). Zároveň se filmu daří vytvářet jakousi ponurou retro atmosféru, která ke snímku sedí, dokonce i hudba je fajn. Bohužel ve většině zůstalo pouze u těch nápadů a nadějných povrchností, a málo co je dotaženo alespoň k průměru. To, jakou má film dějovou strukturu, co se v něm nakonec děje a v jakém sledu, je naprostá šílenost, která absolutně nedává smysl. Vše korunováno extrémně bizarní poslední dvacetiminutovkou, kdy vůbec netušíte co se to v tom filmu kurva děje, a kdy ale vůbec nic nedává smysl a neřídí se jakoukoliv logikou. S nějakým příběhem si scénář neláme hlavu, nedozvíme se jak hra funguje, odkud pochází, dokonce ani jak se dostala do filmu. A zbytek je jen bizarní sled scén ve kterých se dějí věci nahodile jak to zrovna někoho napadlo. Prostě bizár. Naštěstí je to poměrně krátké, ale ani těch 80 minut za to asi nestojí. Věřím ale, že pokud si u toho dobře zahulíte, nebo je vám 15 a chcete se jakože bát, tak to je asi nic proti ničemu. Já osobně ale na tuhle bizarnost radši zapomenu. 3/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[13%] Sorry, to byla ale pořádná sračka. Ale díky tomu, že to mělo aspoň jednu obstojnou scénu s požíráním skla a díky tomu, že mám netflix celkem v oblibě tak nedám odpad, ale jinak se k tomu moc říci nedá. Žánrově se to nedá zařadit nikam a to už vůbec ne k hororu. A ani mi tolik nejde o tu výraznou nízkorzpočtovost. Herci – tragédie a vše ostatní okolo. Takže jsem vlastně opravdu mírný, že dávám tu 1 posranou hvězdu. A to srovnávání podle trailerů k téhle srajdě, že se to bude podobat počinům jako je SAW nebo KOTSKA – to je urážka těch snímků! No, tak snad příště … ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ze kterého mohl vyjít vcelku slušný béčkový horor. A první půlka se celkem povedla. V rámci možností film zvládne vyvolat atmosféru, působí relativně znepokojivě, a hlavně tam funguje to tajemno okolo hry samotné. Doporučuji neočekávat nějaké gore, v tomhle ohledu se tvůrci nijak neodvázali. Scéna se sklem je fajn, ale zatímco trailery mohly dávat naději, že výsledný snímek ukáže daleko horší věci, tak opravdu ne. Postavy jsou dost o ničem, jejich osobní problémy nefungují, a i ta vzájemná chemie je taková nijaká. Musím vyzdvihnout scénu s matkou „ve videohře“, ta mi přišla dost povedená, ale podobných nápaditých scén bych u takového filmu prostě čekal víc. Přesto to celkem utíká a už jsem byl pomalu spokojený, že ten průměr klapne. Bohužel druhá půlka postupně začne ztrácet půdu pod nohama a přestane bavit. Trošku to oživí finální boss fight, jenž sice přijde se zajímavou mechanikou, ale je takový dost divný a zároveň nevyvolá absolutně žádné emoce, protože mi prostě byl osud hlavní hrdinky ukradený. No a finální vyústění mi přišlo až směšné. 4/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama