Reklama

Reklama

Důvěra se nevyplácí: Hon na krále kryptoměn

  • Velká Británie Trust No One: The Hunt for the Crypto King
Trailer
Velká Británie, 2022, 90 min

Režie:

Luke Sewell
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý zakladatel krachující burzy kryptoměn je zničehonic po smrti a rozzuření investoři se nemůžou zbavit dojmu, že na tom všem něco nehraje. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý true crime dokument, jehož největší slabinou je finální zpracování. Námět je zajímavý, dané téma mě velmi zaujalo, chválím střízlivou stopáž, zpracování rovněž není nejhorší. Nejvíce mi však vadila ta přemíra konspirací, někteří účastníci mi přišli až lehce posedlí, nelíbil se mi ani častý odklon od faktů, byť jich není zrovna mnoho, a kladení většího důrazu na co možná nejšílenější teorii, které zde vlastně mají největší prostor. Dalo by se to shrnout, že dokument je prakticky samá spekulace, ale fakta téměř žádná. I tak ale věřím, že své fanoušky si to najde, milovníci konspirací či fanoušci kryptoměn by mohli být vcelku spokojeni. 6/10. ()

BigAlex 

všechny recenze uživatele

Natáhnutý a nic neříkající dokument o krachující burze na kryptoměny. Zpověď několika rádoby chytrolínů, kteří se plácají po ramenou jak chodili na IQ kroužky, ale neznají základní zásady investování. Společnými silami pátrají po stopách vedoucí k zmizelému zakladateli prostřednictví discordu, redditů a bůhvíčeho. Žádné přímé důkazy, pouze truchlící rozhovory a ospravedlňujicí blonďatá sestra. HODL. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kryptoměny přinesly obrovské možnosti pro podvodníky specializující se na nové technologie. Tvůrci předhazují mnoho šílených teorií, které by vysvětlily celou záhadu kolem krachující burzy, ale princip Occamovy břitvy je neúprosný. Nejjednodušší vysvětlení je to správné, ale sledovat ty vykulené nerdy je docela hlína. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobře a poutavě zpracovaný dokument, co vám toho za 90 minut, které utečou jako voda, poví o současné společnosti více než dost. Tedy nejenom o kryptoměnách, ale i o samotném investování, důležitosti práce investigativních novinářů, zdrojování informací, internetových konspirátorech a faktu, že každý z nás za sebou na internetu táhne nesmazatelnou digitální stopu. A navíc to má super tempo, kdy s každým dalším odhalením je to napínavější a je to zábavné skoro stejně jako tento jednoduchý návod na krypto. ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Film o tom, že moderní technologie umožňují nové formy kriminální činnosti. Metody podvodníků, totiž spoléhání na lidskou hrabivost, se však nemění. Pro mě osobně zhola nezajímavý film, neboť podle mého názoru jsou kryptoměny podvodem už z principu. Možná se můžou hodit, když člověk nakupuje na darknetu, ale tam já nic nekupuji. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama