Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(25)

Příběh plný napětí odehrávající se na malém ostrově začíná příběhem Šinpeie Adžiry, jemuž zemřela kamarádka z dětství Ušio Kofune. Poprvé po dvou letech se vrací do rodného města na její pohřeb. Jeho nejlepší přítel Sou Hišigata tuší, že s Ušiinou smrtí není něco v pořádku a že příště může zemřít někdo další. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (9)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Summer Time Render je solidní mysteriózní drama, které dokázalo po celých 25 dílů bez problémů udržet moji pozornost, zvládlo odvyprávět zajímavý a smysluplný příběh obsahující některá zrádná témata, jako je třeba vracení se v čase (nebo spíš pohyb mezi různými realitami), aniž by se to rozpadalo, nebo působilo nějak hloupě. K tomu jsem dostal docela uspokojivý konec s příjemným dovětkem v podobě posledního dílu. Sice to pro mě nebyl tak intenzivní zážitek, jako třeba Erased, ale i tak to mělo své silné a napínavé momenty a situace, které se zdály skoro až bezvýchodné, a přesto se z toho hrdinové vždy dokázali poměrně logicky dostat. Většinu času jsem se slušně bavil, byl zvědavý na další díly a jak to celé dopadne. Samotný finiš (celá ta „Heine dimenze“) mi přišel na jednu stranu už trošičku přepálený a byl to asi jediný moment celého seriálu, kdy jsem byl mírně na pochybách, jestli to autoři nějak udrží pohromadě, ale povedlo se. Sice vše skončilo na můj vkus až moc ideálně bez jakékoli možnosti na nějaké další pokračování, ale jak jsem už psal, nerozpadlo se mi to a aspoň je z toho jeden slušný ucelený příběh. Postavy byly dostatečně zajímavé, abych si k nim dokázal vybudovat nějaký vztah, ale zároveň mě nechytly až tolik, abych se o ně nějak intenzivně bál, a tak celý ten příběh asi o trošku víc prožíval. Animace je slušná, seriál mi dokázal prodat mnohé zdejší lokace a vše vypadlo velmi dobře i během všech soubojů. Hudební podkres byl minimálně dostatečný, sice ne až tak výrazný, aby nějak zasáhl do mého celkového dojmu, ale dobrý na dokreslení jednotlivých scén. Takže nakonec převládá spokojenost, byl to opravdu slušný seriál. 7,5/10 ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Je to taková příjemná kombinace romance, šounenu, thrilleru a sci-fi, kde to všechno tak nějak funguje dohromady. Je to ten typ díla, kde se nevyplatí číst moc komentáře, aby jste si dokázali lépe užít překvápka a dějové zvraty. Místy to ztrácí tempo, (ale je to i dané koncepcí toho, jak se zde věci dějí) a někdy se evidentně trochu čachruje se schopnostmi, aby to scenáristicky vyšlo (ale to ke jen lehká výtka). První polovina, kdy toho ještě moc nevíme, mi přijde zajímavější. Určitě doporučuji 75 % ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Summer Time Render je kvalitné anime, ktoré vlastne nemá slabinu a ani jeden slabší diel v celej sérii. Slabinou samozrejme myslím, že nenájdete niečo čo by vyložene kričalo tak toto nie, aj napriek tomu, že tu nebude nejaký absolútny wau moment, aké sú časté pre podobné anime hrajúce sa s časom. Našťastie tu existuje určitý mechanizmus hrania sa s časom kedy dochádza k výraznej gradácii deja a neopakuje sa celý príbeh úplne od začiatku, kedy je hlavný hrdina na lodi. Všetko do seba zapadá až na koniec, kde už dochádza k určitému prepáleniu tak, aby to bolo akože ešte zaujímavejšie, keď sa nepodarilo nájsť už ten spomínaný wau moment. Síce sa tu odohráva nejaká šachová partia medzi zlom a dobrom, ale nedochádza tu k ničomu čo by divák nečakal a prekvapilo ho to. Postavy mi prišli totálne divné a to takmer všetky boli hneď pripravené bojovať proti nepriateľom, kde by sa obyčajný človek pokakal od strachu, tak tu behom chvíľky boli pripravený všetci do boja a kričali zničíme ich (len preháňam) a to mi pripadalo dosť nerealistické, ale prijal som to, lebo toto anime je oproti iným anime podobného charakteru nie len o súboji mozgov, ale občas aj svalov. Celkový príbeh a teda záhada skrývajúca sa za tým čo sa na ostrove deje nakoniec nebola až tak veľmi prepracovaná, ale odhaľovanie všetkých informácii bolo zábavné. Podľa mňa tomu niečo chýba, nejaká esencia toho, aby si divák povedal, že to je výborné anime. Nemám čo absolútne vytknúť čo sa týka technickej stránky anime je jemne nadpriemerné a dobre spracované hudobne aj vizuálne. Zaslúžilo by si to popracovať na lepších dieloch ku koncu, aj keď tie boli rovnako dobré ako celé anime čo sa týkalo tempa, tak tu by som videl ešte veľa priestoru na zlepšenie.  Mne toto pripomínalo istým spôsobom aj Higuraši no naku koro ni (seriál). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Mladík Šinpei se po dvou letech vrací domů na ostrov Hitogashima, jenže jeho obyvatele vyvražďují a kopírují tajemné "stíny" – když ovšem zabijí jeho, přesune se v časové smyčce (která se zkracuje) zpátky a prožívá poslední dny znovu. Na tento základ se následně nabalují další a další zákonitosti, pravidla, výjimky, záhady jak z místních legend, historie nebo paralelních realit, tak ve schopnostech, chování či záměrech zlých i dobrých entit, až by se v tom jeden mohl ztratit, stačilo by trochu polevit v pozornosti nebo přehledu jmen. Ale nestalo se tak, za což před autory smekám! Plasticky prokreslené postavy si nelze neoblíbit (obzvlášť neodolatelně ráznou Ušio), stejně jako nádherný vizuál s kvalitní animací; rychle odsýpající děj se vyvarovává hluchých míst a v neposlední řadě strhne dynamická, nápaditá akce. Zářný případ dospělého, moderního, do puntíku promyšleného, seriózně mysteriózního anime. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další anime, kde máme hrátky s časem a ostrov skrývající určité tajemství. Atmosférou by se to dalo přirovnat např. anime Kono Yo no Hate de Koi wo Utau Shoujo YU-NO nebo Boku dake ga Inai Machi. Člověk si tu užije své drama už od prvního dílu až do samého konce, kdy hlavně v počátcích divák je udržován v napětí, protože pořádně neví, co se tam děje. S každým dílem se divák dočká nějakého nového útržku odhalujícího zdejší tajemství, ale jejich zjištění není úplně jednoduché a má to celkem velkou cenu. Člověk se tu dočká i nějaké té přijatelné akce. Příběh jako takový je trochu v závěru už ulítlý a některé prvky jsou ty typické japonské patvary (naštěstí jich tu je jen pár). Rozhodně to není nic pro mladší publikum, kdy se tu objevují celkem drastické scény, u starších je to přijatelné pro lidi se slabším žaludkem. Postavy byly celkem vyvážené, kdy sem tam se divákovi dostalo občasných otravností, ale naštěstí to bylo na místě v rámci vhodných situací. Pokud to sledujete ještě v originálním dabingu, tak si člověk vychutná trochu i místní dialekt, který krásně podkreslí dané prostředí a dialogy. Po vizuálu i hudební stránce to bylo celkem přijatelné. ()

Galerie (786)

Reklama

Reklama