Reklama

Reklama

The Outwaters

  • Velká Británie The Outwaters
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtyři cestovatelé se při kempování v odlehlé části Mohavské pouště setkávají s hrozivými jevy. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (32)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom nesmierne zaujímavý film. Tu skrátka bola vízia a tvorcovia si za ňou šli, úplne napriek diváckym očakávaniam, alebo pôžitku.  Hodnotenie o rozpoložení a pocitoch. Väčšinu spomenutých negatív beriem (ten s nedejovým úvodom nie, v kontexte diela tam presne takýto úvod pasoval), ale bol to skrátka originálny trip.  Ps: Pôvodne som chcel dať 4*, len sa mi nepáčilo to záverečné gore. Prišlo mi zbytočné. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se o filmu dozvěděl když šli zvěsti, že lidi utíkají z kinosálů, mají z něho noční můry atd. Tyhle zprávy sice vždy beru s velkou rezervou(spíš se jim směju-dobrá reklama) ale každopádně to vzbudilo moji pozornost. Vystřízlivění ale přišlo po všeobecně špatným hodnocení na ČSFD ke dni 4.4.2023-26% na IMDb o něco lepší 4,2/10. Takže jsem do toho nakonec šel s tím, že jsem připravenej na nejhorší. První půlka filmu toho moc záživnýho nepřinese. No a druhá půlka je na tom v podstatě stejně. Teda pokud si vyloženě nelibujete ve tmě. Možná to chce bystřejší oči ale já už jsem to kolem jedné ráno nedával, viděl jsem tam akorát tak 💩 a nevěděl jsem, která bije. Denní záběry pak přichází až s rádoby šokujícím koncem. Už jsem to psal víckrát ale musím to napsat i tady. Éra FF je už nenávratně pryč. Sem tam sice vyleze na světlo světa nějakej pokus o znovuzrození tohoto téměř vymřelýho hororovýho subžánru ale většinou to jsou jen chabé výkřiky do tmy. V případě The Outwaters doslova. Skoro odpad. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Mám telefon, pixlu kečupu, poušť za barákem a doma nám fakt hustě vržou trubky. Co to znamená? No jsem filmař, to je přece jasný. Zase jsem se, blbec, nechal zviklat zahraničními recenzemi a jako tolikrát předtím i tentokrát jsem naletěl. Půlku filmu se nedělo nic. Ale fakt vůbec nic. Jen ti oslové byli nějak divný. Pak se objevila silueta chlapa se sekerou a začal kolotoč. Jenže jediné, co se točilo, byla kamera a ta byla strašná i na poměry FF formátu. A tak jediné, co člověk viděl tak nějak jasněji, byly nohy od krve, což sem tam narušil záběr na ruce od krve nebo na baterku od krve. Na druhou stranu tu byla spousta rozličných zvuků. Až jsem měl skoro pocit, že to měla být původně rozhlasová hra, což by bylo nejspíš lepší, protože pak by se tomu dala dát alespoň nějaká procenta. Snaživý gore závěr to už zachránit nemohl. Jedna z nejhorších žánrovek, co jsem kdy viděl. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Z filmu odcházely někteří lidi zděšení nedaly to a někteří tam i brečely  realita je to sračka https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/the-outwaters-horor-zahada-blair-witch-zvracejici-divaci.A230303_105143_filmvideo_jgo . Na začátku někdo zavolá na tísňovou linku operátorka se jich ptá co potřebují neslyšíme nic jen zvuky jako by si ho tam někdo honil (možná to i dělá nevíme) pak máme fotky 4 lidí co se tam ztratily (2 muži 2 ženy)  s tím, že všichni  naposledy byly vidění ten a ten den a pak máme zjištění, že se našly 3 kamerové záznamy, které si nyní pustíme. Tak, že 4 lidi jdou do mohavské pouště točit nějaký retro film nebo co to mělo být zhruba tak 50 minut se nic neděje pak začne na obloze jako by něco vybuchovat a jednou natočí někoho/něco se sekyrkou následně máme záběr jak jeden z nich najde jednu ženskou zkrvavenou pak odejde a ze 4 lidí všichni kromě něho umřou (jak na co nevíme). Pak chodí po poušti střídavě v noci a střídavě přes den v noci objeví toho se sekyrkou co mu nic neudělá ačkoliv před tím asi všechny 3 zabil jak nic (proč nevíme) a přes den objeví nějaké větší červy.  Pak začne zvracet krev a zavolá své matce , že se s ní loučí (když měl signál proč nezavolal už tehdy tísňovou linku nevíme a nezjistíme) pak se nějakým způsobem dostane v minulosti před scénu kdy přicházely do té pouště (nevysvětleno) pak se dostane ke své matce (nevysvětleno) pak je v letadle (asi v tom co jich tam dovezlo nevysvětleno) pak objeví nějakého umírajícího tvora a ty červy ho začnou omotávat pak jedna z těch mrtvých ukazuje prsa smůla bohužel je to ta tlustá (proč nevíme)  pak se objeví světýlka pak objeví cedulu kde je napsané, že to je zakázaná oblast a oni tam asi byli (proto se jim to asi stalo) a pak objeví 3 hlavy napíchnuté na tyčkách (první zajímavá scéna)  . Na konci si uřízne penis a vytáhne z těla vnitřnosti (druhá zajímavá scéna)  a vydá se vstříc poušti. 0 procent ()

Alfréda odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních 50 minut se bez nadsázky neděje nic. A po nich se to příliš nezmění. Teprve díky The Outwaters jeden vidí, jak skvělou mají jiné FF kameru, protože tady nevidíte zhola nic - jen kužel světla a červenou barvu. Zajímavých posledních 8 minut filmu. Srovnání s Vesmírnou Odysseou je jen hodně špatný vtip. 10% ()

Zajímavosti (7)

  • Osudy postav předpovídají mnohé písně ze soundtracku. (mikki089)
  • Jako součást marketingu byl vytvořen realistický blog na sociální síti Tumblr zvaný „AliveintheDark“. (mikki089)
  • Všetky piesne vo filme sú dietetické. (Arsenal83)

Reklama

Reklama