Reklama

Reklama

The Outwaters

  • Velká Británie The Outwaters
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtyři cestovatelé se při kempování v odlehlé části Mohavské pouště setkávají s hrozivými jevy. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (32)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Púštny found footage s mnohými kladmi aj zápormi. Prvým problémom je, že trvá ešte o 10 minút dlhšie, ako uvádza IMDB (upravujem stopáž) a minimálne o 30 minút dlhšie, ako by trvať mal. Ďalej, väčšina filmu v druhej polovici, kedy sa už niečo začne diať,  sa odohráva v úplnej tme, a okrem zmätku či zakrvavených ksichtov veľa neuvidíme. Asi z toho nikto nebude múdrejší. Bytosť, ktorá na nich útočí, síce nezreteľne ukážu, ale veľa tu nerozoznáme, to biedne koliesko z baterky je viac než nepostačujúce. Jedna scéna trvá aj 5-10 minút, kedy baterka na niečo staticky mieri, čo je nuda, potom sa to zmení na ďalší zmätok. Podivné zvuky a množstvo svetiel, chápadlá, a zakrvavené postavy vlečúce sa po púšti v úplnej tme... jednoducho horor, ktorý nemá hlavu ani pätu a hrá čisto na znepokojivosť. Chvíľami to dokonca funguje, atmosféra tam je a záver je vynikajúci, ale celkovo ma to viac vyčerpalo ako bavilo. Talent režiséra som možno vycítil, len to celé mohol spracovať znesiteľnejšie. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom nesmierne zaujímavý film. Tu skrátka bola vízia a tvorcovia si za ňou šli, úplne napriek diváckym očakávaniam, alebo pôžitku.  Hodnotenie o rozpoložení a pocitoch. Väčšinu spomenutých negatív beriem (ten s nedejovým úvodom nie, v kontexte diela tam presne takýto úvod pasoval), ale bol to skrátka originálny trip.  Ps: Pôvodne som chcel dať 4*, len sa mi nepáčilo to záverečné gore. Prišlo mi zbytočné. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Drbnuté Topky nezaháľali: "Takú hrôzu ešte nezažili: Ľudia kvôli novému hororu utekajú z kinosál ... Majú z neho nočné mory!". Nuž, bohužiaľ, ako to už chodí, pravda je taká, že okrem posledných desiatich minút, je tento absolútne nezáživný "F.F.", totálnou stratou času. "Seppuka" na úplný záver snaživá, o tom potom, všetko ostatné sú ale sračky, rozťahané do nevedno prečo, sto desiatich minút. Nemá to dej, nemá to príbeh, nemá to rozuzlenie, nemá to postavy, nemá to atmosféru, nedokáže to plnohodnotne vystrašiť. Byť to kraťas, na úrovni 20-25 minút max, človek by bol aspoň sčasti uspokojený. Nuž ale takto .. ()

Alfréda odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních 50 minut se bez nadsázky neděje nic. A po nich se to příliš nezmění. Teprve díky The Outwaters jeden vidí, jak skvělou mají jiné FF kameru, protože tady nevidíte zhola nic - jen kužel světla a červenou barvu. Zajímavých posledních 8 minut filmu. Srovnání s Vesmírnou Odysseou je jen hodně špatný vtip. 10% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se o filmu dozvěděl když šli zvěsti, že lidi utíkají z kinosálů, mají z něho noční můry atd. Tyhle zprávy sice vždy beru s velkou rezervou(spíš se jim směju-dobrá reklama) ale každopádně to vzbudilo moji pozornost. Vystřízlivění ale přišlo po všeobecně špatným hodnocení na ČSFD ke dni 4.4.2023-26% na IMDb o něco lepší 4,2/10. Takže jsem do toho nakonec šel s tím, že jsem připravenej na nejhorší. První půlka filmu toho moc záživnýho nepřinese. No a druhá půlka je na tom v podstatě stejně. Teda pokud si vyloženě nelibujete ve tmě. Možná to chce bystřejší oči ale já už jsem to kolem jedné ráno nedával, viděl jsem tam akorát tak 💩 a nevěděl jsem, která bije. Denní záběry pak přichází až s rádoby šokujícím koncem. Už jsem to psal víckrát ale musím to napsat i tady. Éra FF je už nenávratně pryč. Sem tam sice vyleze na světlo světa nějakej pokus o znovuzrození tohoto téměř vymřelýho hororovýho subžánru ale většinou to jsou jen chabé výkřiky do tmy. V případě The Outwaters doslova. Skoro odpad. ()

Zajímavosti (7)

  • Všetky piesne vo filme sú dietetické. (Arsenal83)

Reklama

Reklama