Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nová verze filmu ze 70. let s Budem Spencerem a Terencem Hillem, ve které se po pětadvaceti letech znovu sejdou dva bratři, aby se přihlásili o otcovo milované vozítko. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (56)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je tam všetko, čo by v správnej Spencer/Hillovke malo byť (bitky, naháňačky, pekná bugina a pokus o chytľavý motív), ale nič z toho nefunguje. Hlavne z humorom to je veľká bieda. Nezasmial som sa ani raz. A to najhlavnejšie sa absolútne nevydarilo. Kasting. Tí dvaja medzi sebou nemajú žiadnu chémiu a ani sami o sebe nemajú charizmu. Nepoznám tých hercov, takže neviem, či to sú ostrieľaní komici, ale podľa tohto filmu im komédia nejde vôbec. Stále si myslím, že by aj dnes mohol tento štýl komédie fungovať, ale to by ho museli natočiť kvalitne. A to nie je prípad tohto filmu. Tak snáď len za technickú stránku a za to, že sa to pokúsili dejovo napojiť na originál, dávam aspoň 1*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Odpady jsou opravdu zbytečné, stejně tak kolovrátkové nadávání na to, jak nám zase jednou remake pokazil klasiku. Nepokazil, klasice by se nic nestalo i kdyby to odpad opravdu byl. A není to (úplně) remake. Je fakt, že kdyby se mě před natáčením někdo zeptal, jestli potřebuji vidět nové Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, ťukal bych si na čelo, nicméně když už to tu je, proč tomu nedat šanci? Přece jenom muselo chtít odvahu nazout si boty Buda Spencera a Terence Hilla, protože ani původní film by bez nich nestál za moc. Dobrá zpráva pro ty, které zajímá, jak novinka dopadla a neodsoudili ji předem, je, že tvůrci si byli zřejmě dobře vědomi každého klacku, který se jim může připlést pod nohy, a věděli, co dělají. Ano, sice mě mátlo, čí synové vlastně oba hrdinové vlastně jsou (skoro to vypadalo, jako by měli prostě dva otce - Bena a Kida), ale byl to docela jednoduchý způsob, jak děj posunout do současnosti. Aktualizace naštěstí není nijak násilná a nedějí se žádné zhůvěřilosti typu "hlavní postavy poslouchají rap nebo dokonce rapují" a díkybohu se nekoná ani žádný fekální humor. Vše se drží nálady původního filmu, ale odehrává se to v (snad trochu alternativní) současnosti. Edoardo Pesce a Alessandro Roja jsou podle mě castingová výhra. Mají mezi sebou tu správně vybalancovanou chemii, především Pesce si svého "Buda" užívá, a když dojde na první facky, je to čirá klukovská radost. Pobavil jsem se velmi, velmi, velmi nenáročně, ale pobavil jsem se. Neměl jsem pocit, že se dívám na nějakého parazita, který by Spencera a Hilla vykrádal (od toho máme Šimona a Matouše), viděl jsem opravdu láskyplný, stylový hold slavné komedii, který by mě ale pravděpodobně bavil méně, kdybych původní film neznal. Ale kdo ví. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Režie: Younuts - LOL, to by vlastně jako komentář stačilo. Filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillem nikdy nebyly moc inteligentní a většina z nich byla vlastně jen blboučkým čekáním na chvíle, kdy začnou lítat facky a kladiva (přičemž dotyčné scény mají z dnešního hlediska dost neobratnou jak komediální, tak i "zápasnickou" choreografii). Do toho pár hlášek a příběhy o vytrestaných mafiánech. ALE! Něco ty filmy přece jen měly - byli to právě sami Spencer a Hill, jejichž charakterističnost de facto definovala vlastní komediální subžánr. Oba byli fyzicky výrazní, oba měli kvalitní komediální dikci a mezi sebou během dekád vytvořili unikátní chemii. Stali se světovými, ač se totéž nedá říci o žádném jejich filmu. Z toho vyplývá, že když se v dnešní době pokusíte natočit sequel/remake TAKTO definovaného fenoménu, potřebujete dvojici obdobně výraznou. Tenhle film ji nemá (zatímco Pesce alespoň nějaké sympatie s odřenýma ušima uhraje, Roja je hrůzostrašný castingový omyl). A nemá vlastně - kromě asi dvou vtípků, schopných vyvolat nostalgický úsměv - vůbec nic. Už úvodní představovačka charakterů děsí přebytkem zbytečných postav a všechno ostatní působí dojmem, že si parta fanoušků spencerhillovek půjčila pár motorek a šla si po deseti pivech ke světským natočit pár videí na instáč. Ani si neumím představit, jak strašně otravný a k posrání nudný zážitek tohle musí být, pokud divák původní filmy nezná. A pro fanoušky ještě hůř. Mně, jakožto kompletně nezaujatého diváka, umlátila především ta zoufalá nijakost. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už od prvního článku a traileru sem se poťouchle těšil jak tenhle film brutálně setřu za to, že przní milovanou klasiku a ono to moc nejde. Tedy ono to jde, ale z úplně jiného důvodu než sem si původně myslel. Nová verze Jestli se rozzlobíme, budeme zlí totiž nejde cestou předělávky původního filmu, ale snaží se o to být spíš regulérním druhým dílem, kdy v odkazu pánů Spencera a Hilla pokračují jejich synové (nebo jsou to možná "synové" jen Spencera).Je to sice pokračování o které nikdy nikdo nestál a které si z "jedničky" bere vše co mu přijde pod ruku počínaje nápadem a hudebními motivy konče, ale stále jde o pokračování, které se vyloženě nesnaží jedničku prznit a předělávat. Druhou věcí ovšem je fakt, že to prostě není dobrý film a nebyl by dobrý i kdyby na nic "nenavazoval". Technická stránka je sice fajn a je vidět, že si s tím někdo dal opravdu práci, ale tím výčet kladů končí. Akce je mdlá a nefunguje ani jako přepálená pologroteska z původního filmu, ani se nedá brát vážně. Humor chybí prakticky úplně a třešničkou na dortu je obsazení hlavních rolí. Nikdo určitě nečekal, že bychom snad měli dostat nového Spencera s Hillem, ale takhle necharismatickou dvojici bez špetky chemie mezi sebou aby jeden pohledal. Budu si muset pustit původní film/jedničku a doufat, že na tenhle nepovedený paskvil rychle zapomenu. I když počítám, že to půjde tak nějak samo...15% ()

hony23 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli bylo záměrem tvůrců vzdát hold originálu z roku 1974, povedlo se jim ho pouze znásilnit, pochcat a posrat. Chybí charismatičtí Spencer s Hillem, chybí humor, bitky jsou za hranicí trapnosti, z originálu zůstala jen skvělá hudba. Kéž by Bud Spencer sestoupil z nebes a dal všem, kteří se na této zhovadilosti podíleli, pořádnou nakládačku. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama