Reklama

Reklama

Oni no sumu yakata

všechny plakáty

Recenze (4)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Perfektní drobnohra čtyř různých "malých lidí" zasazená do rané éry Muramači (usuzuji z poznámky, že začal střet mezi Kjótem a Yošinem). Kdo čeká, že bude film zase stereotypně o tom, jak Katsu masakruje lidi jak na běžícím páse, bude jistě zklamán. Ano, je tam několik sekaček, ale to jen tak pro ilustraci jeho morálních vlastností a schopností (mimochodem, jakoby se zde dokazovala poněkud cynická poznámka, že vítězil ten s delším mečem, protože při soubojích na jeden úder to byla značná výhoda). Dílo má znaky klasického ústně předávaného příběhu, zápletka s pokleslými urozenými, necudnou ženštinou, pokušením mnicha a budhistickou moralitou neurazí. Co mě na filmu uchvátilo, to byly dialogy a styl řeči: Osoby nádherným způsobem lžou a manipulují. Používá se velká škála honorific a humble větných a slovních tvarů, tomu je v roztomilém kontrastu hrubá mluva Katsuova. Dostal jsem něco hodně jiného než očekávaného -- skvělé. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Shintarô Katsu hraje v tomto minimalistickém díle ne příliš morálního zbojníka, který se dělí ve svém obřím domě o dvě ženy. Kdo se k domu přiblíží, toho rozseká na kusy, každopádně film obsahuje pouze jeden hromadný souboj a ten není nijak zvlášť dobře choreograficky proveden ... Zato v něm Katsu mává opravdu obrovskou katanou ... Obě ženy se jej nechtějí vzdát, každá z jiných důvodů. Stejně tak jemu vyhovuje žití s dvěma ženami, i když tu jednu často ponižuje. Zdánlivě se má vše změnit, když jejich příbytek navštíví budhistický mnich ... Myslím, že pro zaryté milovníky japonské kinematografie se jedná o skutečný skvost. Ovšem já jsem se při něm příliš nebavil a vyústění filmu mi přišlo docela logické. Příliš akční snímek to není, spíše takový ten "intrikářský" ... Herecké výkony každopádně u všech zúčastněných na jedničku, stejně jako technické provedení filmu. Škoda, že neproběhlo více soubojů (a lépe choreograficky zvládnutých ...). ()

erl 

všechny recenze uživatele

Dominantní Katsu , dvě ženy které ho chtějí a jeden mnich který to vše změní. Jednoduché a fungující. Kenji Misumi je jistota sama takže jsem se nenudil a vše uteklo jako po másle. Spokojen. 4,5* ()

maldoror16 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně natočené, nijak náročné či složité komorní drama s dobrou atmosférou a špičkovými hereckými výkony - Katsu je tu opět excelentní a Sato i Aratama jsou skvělí. Paráda! Fanouškům Katsua/Misumiho/japonsých 60./70. vřele doporučuji. 70% ()

Reklama

Reklama