Reklama

Reklama

Pengabdi Setan 2: Communion

  • Indonésie Pengabdi Setan 2: Komuni (více)
Trailer

Obsahy(1)

Několik let poté, co se jim podařilo zachránit před strašlivou nehodou, při níž přišli o matku a nejmladšího Iana, žijí Rini (Tara Basro) a její mladší sourozenci Toni (Endy Arfian) a Bondi (Nasar Annuz) s otcem v bytě. Věří, že bydlení v bytech je bezpečné, kdyby se něco stalo, protože je tam hodně lidí. Brzy si však uvědomí, že život s mnoha lidmi může být i nebezpečný, pokud neznají své sousedy. V noci plné hrůzy se Rini a její rodina musí vrátit, aby se zachránili. Tentokrát už ale může být na útěk pozdě. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Plesnivé stěny betonové hrobky, umrlců steny, vyzvracené drobky.“ Místo „cinkací báby“ z jedničky nás tentokrát straší otřískaný panelák, osamoceně se tyčící uprostřed pustiny, kde dobrou noc místo lišek dávají mrtví z nedalekého hřbitova. Betonové interiéry neosobní a studené jak šroubovice Sila a depresivní víc než  La Velle, paneláky pro socky v Gomoře. V příšeří dlouhých chodeb bez oken kvete plíseň, tíseň a všudypřítomný strach. A na každém patře dvířka na pytle s odpadky (Ꙭ ?), házených do čtrnáct pater hlubokých, klaustrofobicky úzkých šachet. Občas se v nich něco i zašprajcuje. Pytle s komunálem, zmačkané tělo mladé holky nebo nešikovný démon, děsně nasraný, skrz jaký bordel to musí lézt. Druhá nejlepší adresa k bydlení i k euthanasii, hned po budově Království. UTAJENÉ OKÉNKO: [][] Je tam, kde se tulí kostra ke kostře. V neexistujícím patře. Umrlý bráška to tam Rini natře. [][] Závěr hrůzný. Kameramana posedla epilepsie a osvětlovače démon, takže zbytek filmu v půlvteřinových intervalech bliká světly. Ach jo. A ke všemu výťah opäť nechodí... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joko Anwar is master at his own GAME! Anwar nastavil nový strašící standard, posunující hranice na Next Level! Technicky, režijně, vizuálně a atmosféricky masterpierce a klenot z Indonésie, kterým zároveň posílá odpověď Wanovému Conjuringu. První díl byl solidní strašidelnou báchorkou opírající se o klasický haunted house s rodinou ( kde použil efektivní metodu strašení pomocí zvonku) a ohodnotil jsem jej za 7/10, tohle je však už jiné kafe. Sequel natočil rovnou pro IMAX a je to klasicky dražší, divočejší, brutálnější, strašidelnější, odvážnější a koule trhající. Oceňuji, že film se neodehrává v baráku s rodinou, ale máme tady rovnou celý bytový komplex s hromadou lidí, kde všem půjde o život a duchové tu řádí ve velkém. První hodina je lehce pomalejší a klidnější, seznámí nás s postavama, pečlivě se buduje atmosféra, ale i během první hodiny dojde na pár solidních scén ( Scéna s výtahem s dětmi je fakt nepříjemná. V USA by nejspíš neprošla) a jakmile začne venku bouřka, tak to začne!! Intenzivní mrazivé hodinové PEKLO, které nenechá diváka vydechnout a donutí jej si vyměnit minimálně 3x spodní prádlo a volat rychlou. Je to plné zohavených ošklivých mrtvol, které se buď válejí po zemi, nebo chodí, jsou tu duchové, entity, kult a další creepy nepříjemná zjevení. ( Vlastně zde není jeden villain, ale straší se tu pokaždé někým jiným a to je sakra refrešující). Anwar navíc bravůrně zvládá atmosféru a výborně využívá prostředí starého bytového komplexu. Úzké chodbičky, sklepení, šachta, tma a postavy, které si musí vystačit jen s baterkou nebo zápalky či foťákem. Konečně duchařina, kde jde lidem opravdu o život, takže se divák o postavy bojí a Anwar je k nim opravdu nekompromisní. Postavy tu umírají někdy až bolestivě ošklivou smrtí včětně dětí, k těm byl nekompromisní obzvlášť tvl !!   Práce s kamerou, nápady, zvukem i atmosférou je fakt jak z jiného vesmíru, tady by i Wan zatleskal ve stoje. Chválím i výborné řemeslo, kde snad poprvé nedošlo na lacinné CGI triky a vše působí draze a na úrovni. Vidět to v kině, tak mi nejspíš selžou orgány. Nejděsivější žánrovka roku a možná i pár let naráz! Při sledování máte pocit, jakobyste sledovali Conjuring a hráli hru Resident evil naráz. 9/10. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pegabdi Setan jednotku som si nepamätal a ani sa mi nejako nezdalo, že by to bolo nejako na škodu. Nevšimol som si, že by sa film nejako vracal ku korenom a to bolo pre mna len dobre. Trocha nechápem, načo má tento film dve hodiny, celkom by stačilo nejakých 90 minút a film by bol oveľa intenzívnejší. Najprv je tu zoznámenie z rodinkou a ich susedmi a po tom predstavení to pomaly začne vrieť. Vo viacerých momentoch mi to pripadala podobnosť s REC 1 a 2. Nielenže kvoli tomu, že sa to prevažne odohrávalo vo výškovej budove, ale ponurosť a atmosféra tých miest sa mi zdala dosť podobná a aj niektoré sceny tu vyzerali odpozerane práve od tejto série. Je tu niekoľko temnejších sekvencii, ale na mna to až tak nezaberalo, lebo mi pripadali odkopírované od iných filmov. Je pravda, že v tejto dobe byť niečím neobyčajný je už problém to docieliť, ale tu mi to celé prišlo také konzervatívne a tradičné.  Joko Anwar vie byt dobrý režisér aj scenárista a bol aj tu, len najprv minimálne hodinu bola zoznamovačka a potom asi 40 minút  už sa vrieskalo, utekalo, lámalo a keby toto rozložil na celý film a nie len na tých cca 40 minút by to rozhodne bol oveľa energickejšie dielo. Takto mi to prišlo celé také zbytočne, lebo najprv sa formovali postavy a potom som ani nevedel, kto umrel alebo umieral. Pri konci mi to preto prišlo neusporiadane a zmätené. Určite to nebola katastrofa, ale ani nejaký výrazný počin to nebol. Silné 3*. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pengabdi Setan 2: Communion má zatím veskrze pozitivní ohlasy a hodnocení. Já ale v tomto případě musím jít proti proudu. Jednička z roku 2017 se mi celkem líbila. Dvojka už o mnoho míň. Nepopírám, že film nabídne pár slušnejch a vydařenejch scén ale většinu stopáže jsem se spíš pronudil. Přesun do věžáku a pobíhání po něm(za mě) nebylo zrovna tou nejšťastnější volbou(stejně jako v letošním Evil Dead Rise). Pengabdi Setan 2 je sice už nějakej ten pátek venku ale na cz titulky se poměrně dlouho čekalo. Já za sebe můžu říct, že to dlouhý čekání za to nestálo jelikož za mě přišlo akorát velký zklamání. S bídou 2hvězdy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

To byl tak strašně dlouhý film v poměru s tím, kolik scén tam bylo něčím zajímavých. Tam se prostě furt nesmyslně motají lidi po baráku, aniž by něčeho logicky dosáhli. Za celou dobu jsem vůbec nepochopila, co se tam má jako dít. Mohlo to mít dobrou atmosféru, být to natočené méně zmateně a více celistvě. Hlavně to teda chtělo zkrátit minimálně o dvacet minut. Nepamatuju si z toho jedinou dobrou scénu. Dvěma slovy chaotický guláš. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama