Reklama

Reklama

Pengabdi Setan 2: Communion

  • Indonésie Pengabdi Setan 2: Komuni (více)
Trailer

Obsahy(1)

Několik let poté, co se jim podařilo zachránit před strašlivou nehodou, při níž přišli o matku a nejmladšího Iana, žijí Rini (Tara Basro) a její mladší sourozenci Toni (Endy Arfian) a Bondi (Nasar Annuz) s otcem v bytě. Věří, že bydlení v bytech je bezpečné, kdyby se něco stalo, protože je tam hodně lidí. Brzy si však uvědomí, že život s mnoha lidmi může být i nebezpečný, pokud neznají své sousedy. V noci plné hrůzy se Rini a její rodina musí vrátit, aby se zachránili. Tentokrát už ale může být na útěk pozdě. (JasonCZ)

(více)

Recenze (24)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nechával jsem si projekci tohoto filmu schválně až na chvíli, kdy budu mít klid, a budu si ho tedy moci vychutnat pěkně nerušeně sám, v noci, do sluchátek, protože nalákán pozitivními ohlasy jsem tušil atmosférické hororové hody. Ale teda kdovíjak spokojenej bohužel nejsem. Strašení je to místy obstojné, ale nic co by mě úplně vyvedlo z míry. Z té mě svou nemohoucností spíš vyváděl scénář. Značná část filmu totiž spočívá v tom, že se asi desítka postav motá po setmělém věžáku, a to úplně nepochopitelně motivovaně. Když tam jeden z hrdinů začne prolejzat úzkou škvírou, aby sousedovi pomohl vylovit vidličku (?!) z vedlejšího apartmánu, říkal jsem si, že se to asi přepnulo do módu přiznané parodie. A takováhle absurdita je tam nejedna. Závěrečné vysvětlení toho, co se tam jakože dělo, je také uděláno tím nejlínějším způsobem. Navíc problém nemám jenom se scénářem, ale i s režií, kdykoli se tam děje něco trochu akčnějšího, tak je to nepřehlednej bordel. Třeba z toho rozblikaného finále jsem neměl lautr nic. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Joko Anwar je vynikajúci režisér a po vydarenej jednotke opäť pokračuje vo svojom obľúbenom duchárskom vyčíňaní. V prvej časti spustil šoky už od úplného začiatku a v druhej polovici trochu povolil. Tentokrát zvolil presne opačný prístup. A v tom vidím aj jediné negatívum, pretože počas prvej hodiny sa až príliš dlho venoval postavám v škaredej barabizni, ktoré mi neprišli natoľko zaujímavé, aby to trvalo tak dlho. Akosi som začínal zaspávať. Lenže akonáhle prišla búrka a zhasli svetlá, hlavní hrdinovia začali pobehovať po temných chodbách s baterkami, a divák len čaká, čo a kedy na nich vyskočí. Atmosféra sa dala krájať a režisér bravúrne stupňoval tlak, pridával čoraz viac a viac duchov, živých mŕtvol a zjavení, takže v konečnom dôsledku je z toho asi najdesivejší tohtoročný horor. Síce som sa nezľakol až toľko krát ako naposledy, ale cítil som príjemné mrazenie (čo sa mi stáva asi pri jednom horore zo 100), takže v niektorých scénach sa režisér prekonal. Len škoda, že ten úvod neosekal aspoň o pol hodiny, vtedy by som totiž nad plnou paľbou neváhal. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joko Anwar is master at his own GAME! Anwar nastavil nový strašící standard, posunující hranice na Next Level! Technicky, režijně, vizuálně a atmosféricky masterpierce a klenot z Indonésie, kterým zároveň posílá odpověď Wanovému Conjuringu. První díl byl solidní strašidelnou báchorkou opírající se o klasický haunted house s rodinou ( kde použil efektivní metodu strašení pomocí zvonku) a ohodnotil jsem jej za 7/10, tohle je však už jiné kafe. Sequel natočil rovnou pro IMAX a je to klasicky dražší, divočejší, brutálnější, strašidelnější, odvážnější a koule trhající. Oceňuji, že film se neodehrává v baráku s rodinou, ale máme tady rovnou celý bytový komplex s hromadou lidí, kde všem půjde o život a duchové tu řádí ve velkém. První hodina je lehce pomalejší a klidnější, seznámí nás s postavama, pečlivě se buduje atmosféra, ale i během první hodiny dojde na pár solidních scén ( Scéna s výtahem s dětmi je fakt nepříjemná. V USA by nejspíš neprošla) a jakmile začne venku bouřka, tak to začne!! Intenzivní mrazivé hodinové PEKLO, které nenechá diváka vydechnout a donutí jej si vyměnit minimálně 3x spodní prádlo a volat rychlou. Je to plné zohavených ošklivých mrtvol, které se buď válejí po zemi, nebo chodí, jsou tu duchové, entity, kult a další creepy nepříjemná zjevení. ( Vlastně zde není jeden villain, ale straší se tu pokaždé někým jiným a to je sakra refrešující). Anwar navíc bravůrně zvládá atmosféru a výborně využívá prostředí starého bytového komplexu. Úzké chodbičky, sklepení, šachta, tma a postavy, které si musí vystačit jen s baterkou nebo zápalky či foťákem. Konečně duchařina, kde jde lidem opravdu o život, takže se divák o postavy bojí a Anwar je k nim opravdu nekompromisní. Postavy tu umírají někdy až bolestivě ošklivou smrtí včětně dětí, k těm byl nekompromisní obzvlášť tvl !!   Práce s kamerou, nápady, zvukem i atmosférou je fakt jak z jiného vesmíru, tady by i Wan zatleskal ve stoje. Chválím i výborné řemeslo, kde snad poprvé nedošlo na lacinné CGI triky a vše působí draze a na úrovni. Vidět to v kině, tak mi nejspíš selžou orgány. Nejděsivější žánrovka roku a možná i pár let naráz! Při sledování máte pocit, jakobyste sledovali Conjuring a hráli hru Resident evil naráz. 9/10. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Anwarův třetí horor, kde hraje Tara Basro a ani tentokrát (!) neukáže kozy. Mohla se místo ní svlíknout alespoň "prostitutka" Tari, jenže i tady má Bloody smůlu. Začínám mít podezření, jestli Joko není gay. Tvořit atmošku umí, ale to je mezi horror fans obecně známá věc. Co však příliš nezvládá, tak jsou scénáře. Bloudění v temných chodbách neosvětleného 14tipatrového činžáku díky tomu mnohdy připomene spíš Scary Movie než Conjuring, viz. pomoc s vidličkou či další "chytrá" pomoc s hlídáním mrtvol. No a snaha popravit 1000 nevinných lidí pro zlomení kletby je taky dost přes čáru :) možná i kvůli těm silným nelogičnostem mám paradoxně radši první polovinu, kde se s hardcore strašením spíš šetří a citlivě se pracuje s náznaky. Navíc, právě první půlka obsahuje nejlepší scénu filmu - ano, mluvím o porouchaném výtahu. Jednička mi přišla v tomhle ohledu komplexnější a méně děravá. Přitom stačilo fakt malinko (kozy!!!) nebo alespoň postavy neházet do smrtelného nebezpečí kvůli malicherným píčovinám. Bloody by pak okamžitě a velmi rád cáknul tu čtvrtou hvězdu. Každopádně díky EvilPhoEniXovi za "půjčení" filmu. 66,6% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neviem, no mne to prišlo lepšie ako prvotina. Jednotka sa ťahala, pokračovanie prinieslo temnejšiu atmosféru. Kvalita spracovania opätovne na výbornú, tu sa dá naozaj málo čo vytknúť, pričom jediné čo ma napadá, je nedostatok gore scén, ktoré má táto krajina proste v krvi. Určite minimálne ľahší nad priemer, alebo silno silné tri. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pengabdi Setan 2: Communion má zatím veskrze pozitivní ohlasy a hodnocení. Já ale v tomto případě musím jít proti proudu. Jednička z roku 2017 se mi celkem líbila. Dvojka už o mnoho míň. Nepopírám, že film nabídne pár slušnejch a vydařenejch scén ale většinu stopáže jsem se spíš pronudil. Přesun do věžáku a pobíhání po něm(za mě) nebylo zrovna tou nejšťastnější volbou(stejně jako v letošním Evil Dead Rise). Pengabdi Setan 2 je sice už nějakej ten pátek venku ale na cz titulky se poměrně dlouho čekalo. Já za sebe můžu říct, že to dlouhý čekání za to nestálo jelikož za mě přišlo akorát velký zklamání. S bídou 2hvězdy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Plesnivé stěny betonové hrobky, umrlců steny, vyzvracené drobky.“ Místo „cinkací báby“ z jedničky nás tentokrát straší otřískaný panelák, osamoceně se tyčící uprostřed pustiny, kde dobrou noc místo lišek dávají mrtví z nedalekého hřbitova. Betonové interiéry neosobní a studené jak šroubovice Sila a depresivní víc než  La Velle, paneláky pro socky v Gomoře. V příšeří dlouhých chodeb bez oken kvete plíseň, tíseň a všudypřítomný strach. A na každém patře dvířka na pytle s odpadky (Ꙭ ?), házených do čtrnáct pater hlubokých, klaustrofobicky úzkých šachet. Občas se v nich něco i zašprajcuje. Pytle s komunálem, zmačkané tělo mladé holky nebo nešikovný démon, děsně nasraný, skrz jaký bordel to musí lézt. Druhá nejlepší adresa k bydlení i k euthanasii, hned po budově Království. UTAJENÉ OKÉNKO: [][] Je tam, kde se tulí kostra ke kostře. V neexistujícím patře. Umrlý bráška to tam Rini natře. [][] Závěr hrůzný. Kameramana posedla epilepsie a osvětlovače démon, takže zbytek filmu v půlvteřinových intervalech bliká světly. Ach jo. A ke všemu výťah opäť nechodí... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Monstrózní šedivý panelák uprostřed pustiny je opravdu skvělým místem pro život... pardon, chtěl jsem říct pro horror. Děj je sice ještě o něco zmatenější než v jedničce, ale přesto se na to moc dobře kouká. Aspoň v první polovině. Několik dobrých lekaček, několik mrazivých chvilek i něco krvavostí. Ale když v baráku přestane fungovat elektřina, s dosavadní hutnou atmosférou je šmytec a většina děje se smrskne jen na ječení a zmatené pobíhání po tmavých chodbách a bytech s baterkami. Přepálená stopáž a celkově slabší než první díl, o tom žádná. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pegabdi Setan jednotku som si nepamätal a ani sa mi nejako nezdalo, že by to bolo nejako na škodu. Nevšimol som si, že by sa film nejako vracal ku korenom a to bolo pre mna len dobre. Trocha nechápem, načo má tento film dve hodiny, celkom by stačilo nejakých 90 minút a film by bol oveľa intenzívnejší. Najprv je tu zoznámenie z rodinkou a ich susedmi a po tom predstavení to pomaly začne vrieť. Vo viacerých momentoch mi to pripadala podobnosť s REC 1 a 2. Nielenže kvoli tomu, že sa to prevažne odohrávalo vo výškovej budove, ale ponurosť a atmosféra tých miest sa mi zdala dosť podobná a aj niektoré sceny tu vyzerali odpozerane práve od tejto série. Je tu niekoľko temnejších sekvencii, ale na mna to až tak nezaberalo, lebo mi pripadali odkopírované od iných filmov. Je pravda, že v tejto dobe byť niečím neobyčajný je už problém to docieliť, ale tu mi to celé prišlo také konzervatívne a tradičné.  Joko Anwar vie byt dobrý režisér aj scenárista a bol aj tu, len najprv minimálne hodinu bola zoznamovačka a potom asi 40 minút  už sa vrieskalo, utekalo, lámalo a keby toto rozložil na celý film a nie len na tých cca 40 minút by to rozhodne bol oveľa energickejšie dielo. Takto mi to prišlo celé také zbytočne, lebo najprv sa formovali postavy a potom som ani nevedel, kto umrel alebo umieral. Pri konci mi to preto prišlo neusporiadane a zmätené. Určite to nebola katastrofa, ale ani nejaký výrazný počin to nebol. Silné 3*. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

To byl tak strašně dlouhý film v poměru s tím, kolik scén tam bylo něčím zajímavých. Tam se prostě furt nesmyslně motají lidi po baráku, aniž by něčeho logicky dosáhli. Za celou dobu jsem vůbec nepochopila, co se tam má jako dít. Mohlo to mít dobrou atmosféru, být to natočené méně zmateně a více celistvě. Hlavně to teda chtělo zkrátit minimálně o dvacet minut. Nepamatuju si z toho jedinou dobrou scénu. Dvěma slovy chaotický guláš. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola fajn a vcelku napínavá. Dvojke som preto pri ohlasoch, že je lepšia dal šancu. Ale nie je. Nie, že by sa tvorcovia nesnažili: máme tu opustený panelák, búrku, dostatok prízrakov a aj veľa scén, kde režisér skúša vyľakať. Ale vôbec mu to nejde. Takmer každá scéna strašenia je predvídateľná, niektoré dokonca tak, že som si v hlave mohol odpočítať za koľko sekúnd, odkiaľ a čo na mňa vybafne. Osobitnou kapitolou je scenár, resp. logika konania postáv. Väčšina z nich má totiž neodolateľnú túžbu sa v noci počas výpadku elektriny a búrky promenádovať po takmer opustenom paneláku v ktorom sú navyše uložené kvôli okolitým záplavám mŕtvoly iných ľudí. Kto by neodolal... A tak ako píše JASM, ide sa tu do takých extrémov ako napr.: jeden z hrdinov začne preliezať úzkym otvorom, aby susedovi pomohol vyloviť vidličku (?!) z vedľajšieho bytu. To už bol moment, kedy som to s filmom vzdal. U mňa na hrane medzi 1* a 2*, k 2* sa prikloním iba preto, že ho nechcem zhadzovať na úroveň Asylum filmov (ktoré odo mňa väčšinou schytajú 1 hviezdu), pretože až tak zlý nie je. Ale predvídateľný a občas i nechcene smiešny určite áno. 30% ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě velké zklamání. První díl byl skvělej, atmosféricky nabušenej a se spoustou jumpscarů. Jde vidět, že Anwar se teď snažil vsadit na podobnou, ne-li stejnou vlnu, jenže ono to podruhé moc nefunguje. V akci opět vidíme rodinu z předchozího dílu, akorát nezůstaneme v chatrči u hřbitova ale přesuneme se do paneláku uprostřed paloučku, kde chcípl pes. Lekaček značně ubylo, ale to by ani nemusel být problém. První hodina se docela táhne, nic extra zajímavého se taky neděje, krom scény s výtahem, to je asi top nervydrásající a krutý moment z celého filmu. Jenže co se děje posléze ? Rodinka i s dalšími protagonisty se nám rozdělí a sledujeme skupinky bloudící ve tmě po paneláku s baterkami. A pak už se jede brutální stereotyp aka zapálím svíčku, ta zhasne, zapálím svíčku znovu, opět zhasne, zapálím ji potřetí, baf. Nebo něco rádoby podobného. Kamera cukne doprava, pak zpátky, doprava a zase zpátky, doprava a zase zpátky, baf !!! Anebo se nestane taky vůbec nic. Nebo se začne otevírat byt po bytě a počkáme, co v každém najdeme za překvapení. Ne, tohle už na mě po všech těch letech hold asi nefunguje a je to pro mě vražedně nudící. Trpět tohle víc jak třetinu filmu bylo vskutku náročný. K tomu všemu  mi postava novináře přišla nevyužita a čekal jsem z jeho strany něco většího, důležitějšího. Pokud by v tom filmu nefiguroval, bylo by to zřejmě úplně jedno. Stejně tak mě zklamalo finále/celkový rozuzlení. Pengabdi Setan 2 měl rozhodně velký potenciál ale první díl nastavil laťku asi až moc vysoko a Anwar s ničím originálním v druhém díle přijít nedokázal. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Jeden 14 poschoďák,jeden výťah,kopu ľudí a duchov.Kdo sa aspoň trochu orientuje v tomto žánri tak vie, že v týchto krajinách málokedy šlapne vedla.Výborná atmosféra, vizuál, strašenie, všetko na výbornú.O triedu lepšie ako jednotka a scéna s výťahom parádna.Amerikáni sa majú čo učiť.4-5* ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

nudna blbost s extremne prepalenou stopazou.. prva (a posledná) paradna scena s vytahom sa dostavi asi az  v 45 minute, a nasledne sa dalsich 45 minut nic nedeje len sa beha so zápalkami po cinziaku... vsedci sa boja cerstvej mrtvoly, ale ze su hnijuce tela v kazdom byte na zemi ako okrasa, to nesere nikoho :D  posledna polhodina ma ako tak naznak hororu ale ziadnu poriadnu lakacku, ani gore ani nic... a ta vytahova scena slubovala tak vela... fakt skoda casu a tak som sa tesil ... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie jedného  z top hororov Indónezie a ja som opäť nadšený. Anwar znovu dokazuje, že horor je jeho parketa a ponúkne nám desivé dvojhodinové šialenstvo. Prvá hodinka je taká pomalšia, predstaví sa nám o čo približne pôjde, postavy  a miesto. Miesto chválim, opustený bytový komplex, ktorý už sám  o sebe je desivý. Do toho si pridajte noc, búrku, blesky a nespočet hnusných vecí čo vás chcú zabiť. No a to je ďalšia obrovská pochvala. Anwar sa toho nebojí, straší duchmi, démonmi, mŕtvolami a vychádza mu to výborne. Za mňa tuto jediné mínus, že hlavnej Romany (démona) nebolo viacej. Nie je to klasická Usa produkcia, takže niektoré veci musíte odpustiť. Finále tiež skôr sklamanie, a rýchlo odbité. Prišlo mi, že tuto už veľmi nevedel ako z toho von a tak zvolil takéto rýchlo ukončenie, čo je veľká škoda. Postavy ma bavili, strašilo sa vo veľkom, nešetrili sa ani deti ja som nadšený a na plný fakt chýbalo málinko. Odporúčam a chcem trojku. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Luxusní duchařina... Prostředí paneláku je hnusné a strašidelné. Scéna s výtahem je skvělá. Všudypřítomné mrtvoly v bytech vytvářely opravdu nepříjemnou atmosféru. Jiný kraj, jiný mrav. Strašení lehce nadprůměrné. Uprostřed to trochu drhne, mělo to být o 20 minut kratší. Ale celkově se jedná o jednu z nejlepších duchařin, co jsem letos viděl. Doufám, že bude pokračování anebo jiná duchařina od stejného režiséra... ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Neskutečný co nám to z Thajska opět vyplavalo a to doslova. Duchařina na neskutečný úrovni. Parádní atmosféra, spousty neskutečného strašení a rejža se s postavami vůbec nesere a to ani s dětmi, něco takového by v USA vůbec nebylo možné, luxusní scénka byla s výtahem, to jako vážně nemělo chybu. Závěrečná hodinka byla opravdu hodně velkej brutal a slabší povahy měli jistě náběh na infarkt. Tohle se sakra povedlo a bude zvědavý na pokračování, kam to jednoznačně směřuje. Ten kult je hodně zajímavý a jsem zvědavý co se o něm dozvíme. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Kulturní okénko do indonézské komunity. Ačkoli to není natočeno úplně debilně, tak dívat se na to bohužel nedá. Jen nuda, obrázky, nuda, prostoje, vata, nuda a nuda. ⬇️ 4% ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak nudný a hloupý horor. Lekačky 5s dopředu jasné a chování postav neskutečně dementní až to zavání parodií. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla parádní atmosférická podívaná. Záběry z tmavýho bytovýho domu, kde se prochází s baterkama a podle Indonéských zvyků jsou v bytech na zemi zabalený mrtvý, je hodně nepříjemnej nápad a i při natáčení to muselo bejt zajímavý. Drobet mi to pokazil závěr(rituál), ale jinak paráda. Za mě 4* a DOPORUČUJU ()

Reklama

Reklama