Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickeymu (Craig Hamann) je právě třicet let a jeho přítel Clarence (Quentin Tarantino) se rozhodne pro něj uspořádat v místním baru velkou oslavu. Mickey ale nemá náladu, nejradši by šel domů a na celé narozeniny zapomněl. Je unavený, v depresi - a stejně jako Clarence i on ztratil místo a rozešel se se svou přítelkyní. Ale Clarence se nevzdává a najme pro Mickeyho prostitutku. Od té chvíle nastanou problémy, se kterými se musí vypořádat. Zdá se, že to bude nejhorší den v Mickeyho životě. (Kryšpín)

(více)

Recenze (72)

joehot 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit tento nedochovaný kousek, nakonec jsem se rozhodl pro tři hvězdy. Tarantinův styl byl tehdy ještě v úplných plenkách, přesto jsou jeho zárodky jasně cítit. Film, který se dá rozhodně označit přívlastkem amatérský, doporučuju jen skalním fandům (kteří si také nejvíce užijí mnoho skrytých narážek a propojení s dalšími Quentinovými snímky - K-Billy, Aldo Ray, postava pasáka jak Samuel Jackson...) ()

Callas 

všechny recenze uživatele

8/10 Tarantino ve svém prvním filmovém počinu - a je to poznat. Každý, kdo zná alespoň něco z dílny tohoto filmového velikána, hned pozná jeho rukopis. Dlouhé působivé dialogy, undergroundové prostředí, atd. Ovšem ještě zdaleka to nedosahuje kvalit jeho následujících snímků (už kvůli hereckému obsazení). Možná bych hodnocení zvýšil, kdybych viděl dílko celé, ale jak jsem se zde dočetl, není to už možné. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Samo o sobě tohle půlhodinové torzo není skoro o ničem, ale pro fandu Tarantina je to něco jako základní kámen. Vidíme jeho postupy v začátcích a nutno dodat, že se zase tak moc nezměnili. MBFB je samořejmě narvaný spoustou odkazů (i na sebe K-Billy's Supersounds of 70's, Aldo Ray atd.), hlášek, vtipných scének, výborné hudby a samozřejmě Elvise. Vždyť sám Quentin jak by mu z oka vypadl. - Mně byly tři, ale pamatuju si to jako by to bylo včera. Zničeho nic jsem měl tíživý pocit, jako temný mrak vznášející se mi nad hlavou. Chtěl jsem se zabít. Opravdu jsem se chtěl jít zabít. Chystal jsem se napustit si vanu horkou vodou a podřezat si žíly. Fakt jsem se chystal... Opravdu, chtěl jsem to udělat! Na tříleté děcko docela depresivní uvažování. A víš co mě zachránilo? "The Partridge Family". Když běželo "The Partridge Family", hrozně jsem to chtěl vidět. Tak jsem si řekl OK, nejdřív se dodívám na "The Partrige Family" a pak se zabiju. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Quentin toto zacal pripravovat kdyz dal v pujcovne kazet Video Center. Puvodni namet a napad je od Craiga Hammana, ktery pote QT trochu upravil, pridal par scen a napsal scenar... Teprve az kdyz si byli jisti ze to natoci, oznamili to kamaradum a lidem z pujcovny... Sehnat obsazeni nebyl zadny problem, ale horsi to bylo s penezi. Vetsina lidi to povazovala za "peknou sracku" a jediny kdo tomu veril byl QT a jeho pratele. Pocatecni vklady byli od QT matky Conii a z kreditky Hammana. Kameru meli pujcenou, kamernan byl mlady a perspektivni clovek, po dohode se rozhodli ze to natoci na straou cernobilou kameru. Svetla si pujcili z filmove skoly a mohlo se zacit tocit... Jenze brzy dosli penize... a kdyz se projekt tahl jiz tretim rokem nastavali velike komplikace... Postavy meli jine ucesy, zapominaly co meli nekdy pre dvema lety na sobe a tak se stavalo ze hrali v jinych satech. Sceny se tocily v jedne kancelari a u matky QT doma. Ta nevedela akorat o postelove scene. Vsichni uz projektu prestavali verit a jedniy kdo veril stale byl QT...jak se pozdeji ukazalo marne....Po natocnei vsech pasazi bylo nutne film sestrihat, jenze pri havarii v laboratori se cast filmu navzdy ztratila a nikdy nezpatrila svetlo sveta. A jak sam QT rika, byla to ta nejlepsi pasaz... Film byl hrozny a nikdy se nikam nedostal. Kdyz neuspel QT s rezii, vrhnul se na psani scenaru a napsal Pravdivou romanci. Kdyz se mu ho konecne podarilo udat (potreboval nutne hotovost) ukazoval tomu producentovi NArozeniy meho nejlepsiho pritele... a ten mu rekl ze jestli se chce stat dobrym scenaristou a reziserem at tuhle sracku uz nikdy nikomu neukazuje.... A tak se stalo. ... To byl velice zkraceny pribeh nataceni Narozenin... film jako takovy stoji za uplny houby a natocit ho kodkoliv tak by po nem ani pes neflusl. 3* davam jen kvuli dobremu nametu a velice zajimavemu pribehu nataceni... a take z povinnosti... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

K dispozici jsem měl šestatřicetiminutovou verzi. Už na téhle Tarantinově kratší prvotině je patrné to, co mu sedí i dnes - dlouhé scény s neustále proudícími dialogy, zajímavé, zábavné postavy a úchylnosti. I tady dokáže odkázat na zajímavé starší filmy, i tady mu ta béčkovost funguje. Jen je to necelé a celkový příběh není nijak vypiplaný. Hezká snaha. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Quentin Tarantino na svém debutním snímku pracoval tři toky, což lze poznat například na délce vlasů některých postav nebo i rysech v obličeji. (karlik4801)
  • Film je natočený 16 milimetrovou požičanou starou kamerou Eclair. Kameru si požičiavali vždy v piatok, pretože požičovňa nebola cez víkendy otvorená. To znamenalo, že platili za jeden deň a natáčali tri dni. Film bol natočený na lacný čierno-čierny reverzný film, aby sa udržal nízky rozpočet, ktorý bol asi 5000 dolárov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama