Reklama

Reklama

Oceňovaný režisér Alberto Rodríguez se vrací, aby zachytil španělský vězeňský systém těsně po pádu diktatury v roce 1977. Byl to bouřlivý historický okamžik, kdy se na osudy politických vězňů jaksi zapomnělo. Snímek, jehož autory jsou Rodríguez a jeho stálý spolupracovník Rafael Cobos, evokuje neklidného ducha doby. V hlavních rolích se představí Javier Gutiérrez a Miguel Herrán. (HBO Max)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (29)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mě až mrazilo nad násilím ,kterému nelze uniknout ,pod dohledem dozorců.Zkorumpovaný systém .Nejde o to ,že provinilec by měl mít nárok na fešáckou basu,to není výchovné,ale to toxické násilí je až za hranou.Kdy požadavky vězňů jsou ignorovány.Kdy každé vzbouření je krvavě trestáno.Toho hubeného chlapíka mi bylo i jako herce líto.Názorného násilí si "užil"až až. Maskéři měli spoustu práce.No samo a na konci mě to dohnalo k slzám.Fakt ten příběh byl famózně poskládán. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

klasické vězeňské drama, které je sice opřené a skutečné události po pádu Francovi diktatury, ale v jádru nepřináší nic co by sme už neviděli jinde - hlavní "hrdina" uvězněn za ne úplně jasných podmínek, mentor který se vyzná v chodu vězení a ve vztazích uvnitř, sadističtí bachaři, hromada násilí atd atd. Špatné to nebylo a v rámci žánru to funguje jak má, ale za pár dní už si na tuhle věznici nejspíš nevzpomenu...70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné vězeňské drama dle reálných událostí od režiséra chválené Mokřiny. Zaujme i herecký cásting. Javier Gutiérrez je velká hvězda a Miguel Herrána všichni známe jako Ria z La Casa de Papel, dalo by se říct, že jde o neoficiální spin- off La Casy, jak by to vypadalo kdyby Rio opravdu zůstal za mřížemi hehe. Film se odehrává v 70.letech po diktatuře ve Španělsku, kde věznice měly drsné podmínky a vězni neměli moc práv, bachaři si tam zkrátka dělají, co chtějí a vězni se snaží o amnestii. Ve vězení se odehrává celý film a jelikož pro vězeňské téma mám slabost, tak rozhodně si film okamžitě upoutal mou pozornost. Jsou tu zajímavé pravidla i skvěle napsané postavy, občas někoho zabijí nebo zmlátí, ale o vraždách a rvačkách tohle není ( byť dojde i na menší vzpouru). Jsou drsnější filmy na téma vězení, ale tenhle má srdce a díky super postavám a netradičnímu španělskému prostředí jde zkrátka o kvalitní podívanou, která má vše, co by divák od podobné žánrovky čekal. 75% ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Alternativní scénář kde toho klučíka z La Casa de Papel konečně chytli. Na jednu stranu se jedná o řadovou vězeňskou tuctovku. Na stranu druhou je zde vidět výrazný podpis španělské kultury a svérázného smyslu pro detail. Především kulturní a politický podtext je na celém snímku tím nejzajímavějším. Zápletka se drží při zemi a kulisy jsou nádherně prohnilé. Taková drámata si nechám líbit. Příště dvojitý nášup prosím! ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Tahle věznice je pro děti, těch co vládnou." Hezké upozornění na to jak prohnilý byl tehdy vězeňský systém ve španělsku. Nelidští bachaři a vězni bez svých práv zažívající teror. Sympaťák Rio uvízl v nespravedlivé smyčce justice. Snaží se marně vyvolat se spoluvězni amnestii. Špinavou atmosféru i kvalitní herecké obsazení to má. Jenže to mělo jít více na dřeň. Celý ten plánovaný finální útěk mohl být delší a  napínavější.  6/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v meste Sevilla - v opustenej delostreleckej továrni - a v bývalej väznici v Barcelone, ktorá bola zatvorená v roku 2017. Nakrúcalo sa od 2. augusta 2021 do októbra 2021. (Arsenal83)

Související novinky

37. ceny Goya – výsledky

37. ceny Goya – výsledky

12.02.2023

V sobotu 11. února byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl v Andalusii ve městě Seville, kde se udělování cen uskutečnilo naposledy v roce 2019. Moderátory… (více)

Reklama

Reklama