Reklama

Reklama

Maigret


Maigret ve škole (E41)

(epizoda)
  • Francie Maigret à l'école (více)

Komisař Maigret dostává dopis od malého Jean-Paula Gastina z vesničky Saint-André v départementu Charente. Kdosi tam zastřelil Léonie Birardovou, zlostnou a pomlouvačnou stařenu, kterou nikdo neměl rád. Z vraždy byl obviněn otec Jean-Paula, místní učitel. Když Maigret přijede do vesnice, vnímá, že zatímco ženy pracují a starají se o děti, muži tráví valnou část dne v místní hospodě a systematicky se tam opíjejí. Poznává rodinu malého Jean-Paula, který nemá prakticky žádné přátele, protože vesničané jeho rodinu mezi sebe nikdy nepřijali. Kdo nepochází „z jejich kraje“, je automaticky cizinec a vyděděnec. Maigret brzy zjistí, že téměř všichni chlapci ve vesnici mají malorážky, jejichž náboj „long rifle“ mohl docela dobře stařenu zabít. Podezřelých je ovšem nadbytek: stejně jako stařena nenáviděla své okolí, její spoluobčané zas nenáviděli ji... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku je dopis malého chlapce, který prosí Maigreta, aby pomohl jeho otci, obviněnému z vraždy. Podivná vesnička, kde nemají rádi nikoho, kdo nepochází z jejich kraje, hospůdka se štamgasty, kteří se dennodenně opíjejí, nenávist vůči učiteli a celé jeho rodině. Mrtvou neměl nikdo rád, byla zlá a každému ubližovala, přesto na ni na jejím pohřbu kněz pěje ódy. Byla místní, vše odpuštěno. V takové pokrytecké  vesničce by se mi nelíbilo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jules Maigret přijíždí do pochmurné vesničky, aby zbavil podezření z vraždy místního učitele. Obyvatelé jsou fakt sympaťáci, jeden ochmelka vedle druhého a všichni společně nenáviděli mrtvou. Tohle může vyřešit jen nejslavnější detektiv Francie. A taky trochu kostrbatě vyřeší. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Maigret s nádhernou a zároveň nádherně pochmurnou atmosférou. Malá vesnička, ve které může být vrah každý, všichni to navíc jsou sympaťáci a způsob, jakým Maigret k případu přijde, je taky moc pěkný. Opět příjemná detektivka s výtečným Cremerem (a nejen jím) a příjemnou stopáží. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Béčková detektivka k nedělnímu kafíčku, která nenadchne ale ani nenaštve. Story je trochu neohrabaná, zpočátku chvíli potrvá než divák zjistí "kdo je kdo", od poloviny už je viník uhádnutelný, ale přesto: viděl jsem už větší kraviny se slavnějším jménem. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama